Luk

Mainz slog Greuther Fürth efter tidlige mål

| Bundesliga | 1 kommentar

Mainz 05 hentede lørdag en sikker 3-0-sejr på hjemmebane mod Greuther Fürth, mens Stuttgart tabte med 2-3 hjemme mod Freiburg i den tyske Bundesliga.

Bo Svensson og Mainz 05 tog lørdag imod Greuther Fürth på hjemmebane i den tyske Bundesliga.

Inden kampen lå Mainz nummer 11 med tre point efter de første to runder, mens Greuther Fürth lå nummer 15 med blot ét point.

I seneste runde tabte Mainz 0-2 på udebane mod Bochum, og det lignede fra starten af lørdagens opgør, at Svenssons mandskab var på jagt efter en genoprejsning.

For allerede efter et kvarters spil kom hjemmeholdet foran ved Anderson Lucoqui, og blot fire minutter efter var Mainz igen på spil.

Silvan Widmer blev sendt afsted på højrekanten, hvorfra han slog et præcist indlæg ind midt for mål til Adam Szalai, der blot skulle sætte foden på for at gøre det til 2-0.

Greuther Fürth kom mere på bolden i resten af halvlegen, men udeholdet havde svært ved at komme frem til chancer.

Derfor var det da også tættere på 3-0 end en reducering kort inden pausen, hvor Anderson Lucoqui igen kom frem til en strålende mulighed i feltet, men Sascha Burchert i Fürth-målet var på plads med en god redning, der holdt stillingen på 2-0 til Mainz ved pausen.

Fra anden halvlegs start var Mainz igen bedst.

Og det lignede efter få minutter, at hjemmeholdet ville få en chance fra 11-meterpletten, da Dickson Abiama tog hånden til hjælp i feltet.

Dommer Tobias Reichel gav også straffet til at starte med, men straffesparket blev annulleret efter et VAR-gennemsyn.

Selvom Mainz ikke fik det tidlige straffespark efter pausen, så fortsatte hjemmeholdet med at sætte Fürth-mandskabet under pres.

Gennem det meste af halvlegen var Bo Svenssons tropper i kontrol, selvom skarpheden flere gange manglede foran mål.

I tillægstiden fik Kevin Stoger dog endelig rettet sigtekornet til, da han sendte Mainz i front med 3-0, som også blev slutresultatet.

Dermed har Mainz nu seks point efter de første tre kampe, mens Greuther Fürth fortsat blot har ét point.

Hæsblæsende opgør i Stuttgart

Andetsteds var Stuttgart og Freiburg i aktion, hvor Freiburg kom blæsende fra start.

For efter blot ni minutters spil stod det allerede 2-0 til gæsterne på to mål af Jeong Woo-Yeong.

Efter knap en halv time blev det endnu værre for Stuttgart, da Lucas Holer sendte Freiburg på 3-0, og så lignede det, at en sikker sejr var på vej til udeholdet.

Stuttgart fik dog bedre styr på spillet i resten af første halvleg, og på to scoringer kort inden pausefløjtet blev opgøret igen blæst op.

Først var det Konstantinos Mavropanos, der gjorde det til 1-3 efter 45 minutter, inden Hamadi Al Ghaddioui sendte bolden i mål til 2-3 i første halvlegs tillægstid.

Efter pausen var Stuttgart klart mest på bolden, men hjemmeholdet havde svært ved at komme frem til de helt store målchancer, hvorfor det ofte ikke blev til mere end lidt tilfældige indlæg og skud fra distancen.

Freiburg var til gengæld tæt på en scoring flere gange, da Roland Sallai kom frem til gode chancer i feltet, men præcisionen manglede.

Selvom Stuttgart havde et stort overtag i anden halvleg, så fik hjemmeholdet ikke scoret flere mål i kampen, hvorfor Freiburg vandt 3-2.

Dermed er Freiburg nu oppe på syv point efter tre kampe, mens Stuttgart har tre point efter lige så mange kampe.


Af Krister Olsen
Mandag 18. oktober
Søndag 17. oktober