Luk

Maksimumpoint: Italien klar til EM-slutrunden

| EM | 4 kommentarer

Det italienske landshold er klar til EM 2020, efter at de lørdag aften på hjemmebane vandt 2-0 over Grækenland i kvalifikationen.

Italien kunne lørdag aften sikre sig deltagelse ved EM-slutrunden, da de i gruppe J af kvalifikationen tog imod Grækenland.

Gruppens andre resultater havde gjort, at Italien med en sejr over grækerne ville blive minimum nummer to i gruppen.

Værterne satte sig uhyre tungt på kampen og boldbesiddelsen, men Gianluigi Donnarumma måtte alligevel redde dem efter 12 minutter, da Dimitrios Limnios sendte et spark afsted mod det ene målhjørne.

Italienerne producerede masser af chancer, men efter en times spil var det igen nær gået galt, da Efthymios Koulouris sparkede lige ved siden af kassen.

Så stoppede festen dog også for grækerne, der har haft en skuffende kvalifikation og ligger næstsidst i gruppen.

Andreas Bouchalakis havde hånd på i feltet, og det dømte straffespark blev sikkert udnyttet til 1-0 til Italien af Jorginho.

FCK's Carlos Zeca spillede hele kampen for Grækenland, men han kunne bare se til, da det ti minutter før tid blev 2-0 til italienerne.

Leonardo Bonucci lagde bolden tilbage til Federico Bernardeschi, som fra kanten af feltet satte kuglen ind bag den græske keeper. 

Det endte 2-0 til Italien, som dermed har maksimumpoint, 21, for syv kampe.

Dermed bliver italienerne mindst nummer to i gruppen, og de er derfor klar til EM 2020. Med blot et enkelt point mere er førstepladsen i gruppe J også sikret.

I en anden kamp i gruppe J tog Liechtenstein et af de sjældne point, da de på hjemmebane spillede 1-1 mod Armenien - lidt af en bet for Armenerne, der med en sejr kunne have snuppet andenpladsen fra Finland.
 


Af Thor Carlskov

4 kommentarer

Cerezo 23:26          
Italien hører naturligvis til ved et EM og specielt nu hvor Rom er en af værtsbyerne. Det var desuden også nødvendigt med en kvalifikation ovenpå skuffelsen over at gå glip af deltagelsen ved VM i 2018, hvilket gjorde ondt på selvforståelsen i støvlelandet.
pibbles|FCBayern 09:34          
Italien hører naturligvis til ved et EM og specielt nu hvor Rom er en af værtsbyerne.
Man hører kun naturligt til en slutrunde, hvis man kvalificerer sig.
BM 09:56          
Hvis de nu ikke havde kvalificeret sig, så skulle vi have hørt på konspirationsteorier fra dem. Tror ikke at jeg har hørt et folkefærd som tuder så meget som italienerne, når de ikke kvalificerer sig.
09:19          
I hvilke sammenhænge har de "tudet meget og fremlagt konspirationsteorier"?

Det er da klart, at de blev trætte tilbage i 2002, da den skandaløse dommertrio gjorde ALT hvad de komme , for at Sydkorea - som sjovt nok havde hjemmebane - kunne vinde. De FIK sejren og NUL kort selvom blodet sprøjtede fra italienerne. Italienerne fik til gengæld annulleret deres mål.
Spanien fik samme tur i den efterfølgende kamp.
Senere blev matchfixing´en anerkendt som en af de største skandaler i moderne fodbold.
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober