Luk

Malmö-AC jubler over udsigten til FCK-brag

| Europa League | 5 kommentarer
Malmö-AC jubler over udsigten til FCK-brag
Foto: Getty Images

Infoboks

Elfsborg - Malmö FF
Allsvenskan (22/09)
bet365 4,50 3,70 1,75
NordicBet 4,60 4,00 1,74
Oddset 4,40 3,90 1,70

Malmös Anders Christiansen jubler over udsigten til at møde FC København i Europa League og forventer et par kampe med fuld smadder på.

FC København og Malmö FF skal mødes i gruppespillet i Europa League, og det vækker glæde i Malmö-lejren.

En af holdets store profiler, danske Anders Christiansen, glæder sig stort til kampene mod de danske mestre.

- Det vil overraske mig meget, hvis der ikke bliver fuld knald på de to kampe, og det er virkelig noget, som jeg og vi ser frem til, siger Christiansen til bold.dk.

- Det er altid fedt at spille mod danske klubber eller klubber, man tidligere har spillet for, så jeg havde håbet på, at vi trak FCK eller Gent.

- Fra Malmös side er der en rivalisering over for FCK. Der er noget historik fra tidligere, og man kan sagtens mærke på vores fans, at de ikke bryder sig så meget om FCK, så der bliver fuld tryk på i Malmö, og udebaneafsnittet bliver helt sikkert også udsolgt i Parken.

- Malmö vil som klub gerne være den største i Skandinavien og prøver derfor at byde FCK op til dans, så vi stiler efter at tage kampen om at være nordens største klub op med FCK. Det skal nok blive to rigtig fede kampe.

Stadig et stykke fra FCK

Anders Christiansen havde inden seedningslagene blevet offentliggjort håbet på, at Malmö ville trække både FCK og Rosenborg i en stor, indbyrdes nordisk kamp.

Nu blev det blot til en duel med de danske mestre, og mens AC tror på, at Malmö kan byde FCK op til dans, erkender han, at der stadig er et stykke vej op til den danske klubs meritter i Europa.

- Vi skal huske at være realistiske. Vi har en fantastisk kultur og historie i Malmö, men mens vi har været i et europæisk gruppespil i fem af de seneste ti sæsoner, har FCK formået at gøre det i 13 af de seneste 14, mens Rosenborg for ikke så mange år siden var i Champions League i nærmest ti sæsoner i træk.

- Ser man på resultater, er vi derfor stadig et stykke efter deres præstationer, og det vil være for kækt og arrogant at sige, at vi nu vil være de største i Norden, hvis vi kan slå FCK.

- Når det er sagt, er det to kampe, som kan bevise noget for os. Vi har som by, klub og fans håbet på at få et par kampe som disse mod FCK. Det betyder noget for os at møde dem i gældende kampe og ikke bare en træningskamp.

Hvor står I styrkemæssigt over for hinanden?

- Det er altid svært at sige, og det betyder heller ikke så meget, om det hedder 50/50 eller 70/30 til det ene eller andet hold. 

- Det, der betyder noget, er de to gange 90 minutter. Både Malmö og FCK kan slå de bedste på en god dag og tabe til et dårligt hold på en skidt dag, og hvis man ikke rammer dagen, taber man, og så kan det sgu være ligegyldigt, hvordan styrkeforholdene ellers er.

Gode chancer for avancement

Malmö og FCK er også kommet i gruppe med ukrainske Dynamo Kiev og schweiziske Lugano.

AC tror på svenskernes chance for at gå videre fra gruppespillet.

- Vi spillede mod Dynamo Kiev tidligere på året, før vi mødte Chelsea, og umiddelbart vil jeg ikke sige, at det er et hold, som var lige så stærkt, som da det var i storhedstiden. Det havde dog kvalitet på samtlige pladser, så det er uden tvivl et stærkt hold.

- Jeg tror på vores chance for at gå videre, og der var flere hold fra øverste seedningslag, som er stærkere end Dynamo Kiev. Det bliver nogle hårde kampe i en gruppe, hvor alle kan slå alle, siger Christiansen til bold.dk.


Af Mikkel Nøhr

5 kommentarer

Tropico 16:10          
- Vi skal huske at være realistiske. Vi har en fantastisk kultur og historie i Malmö, men mens vi har været i et europæisk gruppespil i fem af de seneste ti sæsoner, har FCK formået at gøre det i 13 af de seneste 14, mens Rosenborg for ikke så mange år siden var i Champions League i nærmest ti sæsoner i træk.
Enten kan han ikke tælle, eller også har han bare dårlig hukommelse. Rosenborg var mellem sæson 95/96 - 07/08 i gruppespillet 11 ud af 12 gange. i 03/04 røg de ud i 3. kvalifikationsrunde og kom i UEFA Cup. Det er alligevel 12 sæsoner siden, at de sidst var i CL, så det er lidt et vagt argument. Det kunne have været seks fede opgør mellem de tre største nordiske klubber.
konggard 16:14          
Så summa summarum, det er ordet nærmest du ikke forstår?
DJE100 16:48          
Danos- og så blev din dag bedre. :)
Steph04 17:19          
Det har ikke så meget med meritter at gøre. FCK har et langt større budget og henter spillere på en helt anden hylde en Malmø nogensinde kommer til at drømme om. Og så er de vant til et noget højere niveau i den hjemlige liga. Men FCK har godt nok spillet elendigt i EL or CL kval, så det er Malmø´s chance
Lørdag 21. september
Fredag 20. september