Luk

Malmö FF er videre efter drama mod Rangers

| Champions League | 19 kommentarer

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF formåede tirsdag at gå videre i kvalifikationen til Champions League, da de slog Rangers med 2-1, selvom de spillede med en mand i undertal i hele anden halvleg.

Malmö FF var på en svær opgave tirsdag aften, da de var på besøg på Ibrox Stadium for at møde Rangers i returopgøret i Champions League-kvalifikationen.

I det første opgør i Sverige formåede Jon Dahl Tomassons tropper at vinde med 2-1, og derfor havde de et fremragende udgangspunkt inden tirsdagens duel.

Det startede dog ikke særlig godt for danskerklubben, som havde Søren Rieks, Lasse Nielsen og Anders Christiansen med fra start, da de kom bagud med 0-1 efter 19 minutter.

Her var det Alfredo Morelos, som var på pletten, og så var Steven Gerrards tropper på jagt efter 2-0-målet. 

De fik også gode arbejdsbetingelser, da Malmös Innocent Bonke ikke var så uskyldig på banen, da han i løbet af fire minutter havde fået to gule kort, og så var det altså tidligt i bad.

Colak i særklasse

Efter pausen skulle Malmö ud og forsvare deres samlet føring, og selvom de var en mand i undertal, formåede Tomasson at sende sine tropper ud til anden halvleg, som imponerede flot.

I startfasen havde svenskerne nemlig formået at vende kampen på hovedet, og her var Antonio-Mirko Colak helt fremragende.

Først udlignede han til 1-1 efter 53 minutter, da han modtog en genial aflevering fra Rieks, hvor Colak sikkert sendte bolden i mål. Angriberen var dog langt fra færdig.

Colak gjorde det nemlig også til 2-1, da et langt indkast endte i boksen, hvor han efterfølgende snød to Rangers-spillere og bankede bolden ind i netmaskerne.

Sikke en bedrift af svenskerne, som nu var på vej mod et stort resultat i Europa, men det blev ikke nemt i slutfasen. Her pressede Rangers nemlig gevaldigt på, og de havde flere kæmper chancer for at komme tilbage i kampen.

I dommerens overtid fik Ianis Hagi blandt andet en stor mulighed for en udligning, men der kom ikke flere mål i kampen, og derfor er Malmö videre med sammenlagt 4-2 efter de to opgør.

Andetsteds gik Dinamo Zagreb og Rasmus Lauritsen også videre, da de slog Legia ud med sammenlagt 2-1. Så godt gik det godt ikke for Casper Højer Nielsen og Sparta Prag.

De blev nemlig sendt ud af franske Monaco med hele 1-5. Danskeren var dog ikke med i returopgøret tirsdag aften. Alexander Bah og Slavia Prag led samme skæbne, da de tabte til Ferencvaros.


Af Raymund Nelausen
Mandag 25. oktober
Søndag 24. oktober