Luk

Malmö øgede forspring med sejr i topkamp

| Allsvenskan | 0 kommentarer

Infoboks

Malmö FF - Häcken 3-0
Allsvenskan
6' 1-0 Ola Toivonen
16' 2-0 Isaac Kiese Thelin
51' 3-0 Isaac Kiese Thelin

Malmö vandt for første gang i fem kampe, da de søndag eftermiddag slog Häcken med 3-0 på hjemmebane i Allsvenskan. Jonas Knudsen lagde op til 2-0-målet.

Malmös ellers så sikre kurs mod det svenske mesterskab har slingret lidt på det seneste, men søndag eftermiddag kunne klubben tage et stort skridt i den rigtige retning, da Häcken var på besøg.

Før kampen havde Malmö seks point ned til Häcken på andenpladsen. Häcken har dog spillet en kamp mindre end Malmö, så der var god mulighed for gæsterne for at hale kraftigt ind på Jon Dahl Thomassons tropper.

Det havde dog lange udsigter for Häcken allerede efter seks minutters spil.

Isaac Kiese Thelin sendte angrebsmakker Ola Toivonen i dybden, og han svigtede ikke, da han køligt lagde bolden ind fladt i det lange hjørne. 1-0 til Malmö.

Ti minutter senere var hjemmeholdet igen på spil, og denne gang var en danske i en af hovedrollerne.

Jonas Knudsen kastede et af sine karakteristiske lange indkast fra venstre side helt ind i det lille felt. Her kæmpede Kiese Thelin sig til en god position, hvorfra han nærmest karatesparkede bolden det sidste stykke over stregen, og så var Malmö foran 2-0.

Den føring holdt helt til pausen.

Efter pausen skulle Häcken på jagt, hvis de ikke ville sættes langt tilbage i mesterskabskampen. Men i stedet for et pres fra udeholdet, øgede Malmö føringen i begyndelse af anden halvleg.

Efter et hjørnespark endte bolden for fødderne af Kiese Thelin på bagerste stolpe, og han fik ad et par omgange bugseret bolden over stregen. 3-0 til Malmö.

Det tog pusten fra gæsterne, der havde svært ved at skabe muligheder mod Malmö i anden halvleg. Derfor cruisede hjemmeholdet sejren hjem og tog et vigtigt skridt mod det svenske mesterskab.

Sejren var Malmös første i fem kampe, og med de tre point øger klubben endnu engang forspringet i toppen af Allsvenskan til ni point.

Häcken er efter nederlaget fortsat på andenpladsen og har altså nu ni point op til Malmö med en kamp i hånden.


Af Jonas Nielsen
Mandag 26. oktober