Luk

Malta tænder gnist i NL-gruppe efter comeback

| International | 0 kommentarer

På to hurtige scoringer i anden halvleg lykkedes det Malta at vende nederlag til vigtig sejr i Nations League-opgøret mod Andorra.

Med en pausestilling på 0-1 til Andorra lignede det, at spændingen om gruppevinderen af Nations Leagues Liga D gruppe 1 var forduftet, men med Maltas comeback-sejr er den stadig intakt.

Der skulle nemlig en Malta-sejr til, hvis ikke Færøerne allerede før deres sidste to kampe i gruppen kunne kaldes sig vindere af gruppen.

I en god halvlegs tid så det ellers ud til, at gruppesejren var Færøernes, da Andorras Marc Rebes bragte sit land i front på Malta efter bare tre minutter spil.

Men på et selvmål af Emili Garcia og derefter en scoring af Jürgen Degabriele med bare få minutters mellemrum kort inde i anden halvleg vendte hele opgøret på hovedet. I overtiden blev sejren også cementeret, da Shaun Dimech satte punktum til 3-1.

3-1 blev også resultatet efter dommerens slutfløjt, hvorfor Malta spiller sig lige under Færøerne i Nations League-puljen. De kan dog med en sejr senere lørdag alligevel sikre sig gruppesejr, hvis de slår Letland.

Nulløsning i puljens anden gruppe

Andetsteds havde San Marino besøg af Gibraltars landshold, der topper Nations Leagues Liga D gruppe 2.

San Marino havde endnu deres første sejr i gruppen til gode, men da Davide Simoncini kort inde i anden halvleg modtog direkte rødt, skulle værterne nok mest af alt håbe på at få bare et enkelt point med fra opgøret.

Det skulle da også lykkes, for bolden ville ikke ind for hverken San Marino eller Gibraltar, der dermed havnede i en nulløsning.

Gruppens tredje hold, Liechtenstein, får derfor mulighed for at spille sig på siden af Gibraltar, når de to hold mødes tirsdag.


Af Christian Ambæk
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober