Luk

Malta tog første sejr i Gruppe H mod Cypern

| VM | 0 kommentarer

Malta sikrede sig den første sejr i VM-kvalifikationens Gruppe H, da Cypern blev slået med 3-0 på hjemmebane i en kamp, hvor Cypern fik rødt kort i første halvleg.

Malta lå inden onsdagens kampe i VM-kvalifikationens Gruppe H på sidstepladsen med ét point efter tre kampe.

Onsdagens modstander var Cypern, der havde skrabet fire point sammen på fjerdepladsen, og det var da også udeholdet, som havde bedst styr på kampen i første halvleg.

Det blev der dog lavet om på efter 40 minutters spil, da Costas Soteriou fik sit andet gule kort for film og blev sendt tidligt i bad.

Og få minutter efter udnyttede Malta overtallet til at bringe sig foran.

Et indlæg fra venstresiden endte hos Joseph Mbong, der i midten af feltet saksesparkede bolden videre til Cain Attard, som tog bolden ned med brystet og hamrede 1-0-scoringen i mål.

Efter pausen blev anden halvleg knap nok fløjtet i gang, før Malta havde øget til 2-0.

Igen var det et indlæg fra venstrekanten, der gav problemer i Cyperns defensiv.

Denne gang ramte indlægget ind i hovedet på Joseph Mbong, som sikkert kunne heade bolden i mål.

Det skulle også blive 3-0 til Malta blot otte minutter senere, da fine kombinationer på venstrekanten førte til en aflevering på tværs af feltet, hvor Cain Attard lå fri til en afslutning.

Højrekanten var sikkerheden selv på sin afslutning, og så var Malta foran med tre. I resten af kampen sad Malta på det hele, men det blev ikke til yderligere scoringer for hjemmeholdet.

Cypern fik heller ikke reduceret, og dermed går Malta nu op på fire point efter fire kampe på gruppens femteplads, mens Cypern rykker ned på sidstepladsen, hvor de også er noteret for fire point.

Uafgjort i Slovenien og Rusland

Andetsteds var Slovenien og Slovakiet også i aktion i Gruppe H, og der endte kampen med ét point til begge hold.

Efter en halv times spil kom Slovakiet ellers foran på et mål af Robert Bozenik, men blot ti minutter senere fik hjemmeholdets Petar Stojanovic udlignet til kampens resultat 1-1.

Det betyder, at Slovenien nu har fire point på gruppens fjerdeplads, mens Slovakiet har seks point på tredjepladsen.

Også Rusland og Kroatien mødte hinanden i gruppen, men selvom Kroatien havde et overtag gennem det meste af kampen, så formåede udeholdet ikke at komme på tavlen.

Det russiske hjemmehold fik dog heller ikke sendt bolden i mål, og så måtte begge mandskaber nøjes med ét point i en målløs affære.

Kroatien fører stadigvæk Gruppe H med syv point, mens Rusland er lige efter på andenpladsen med samme pointantal.


Af Krister Olsen
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober