Luk

Malte Amundsens bror skal spille for DS-klub

| Danmarksserien | 4 kommentarer

Infoboks

Emil Amundsen, der er lillebror til Malte Amundsen, har fundet fodboldglæden igen og skal i foråret hjælpe Vordingborg IF i Danmarksserien.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Vordingborg IF skal i foråret ud i en intens kamp for at undgå nedrykning, da holdet er placeret næstsidst i Danmarksserien Pulje 2 med blot seks point efter ni kampe.

Tidligere i år har Vordingborg hentet Viktor Rygaard, der har en fortid i Slagelse B&I og Næstved Boldklub.

Derudover har klubben også fået tilgang af Oliver Jørgensen, der har danske ungdomslandskampe på CV'et. 

Nu kan klubben glæde sig over at få en ny offensivspiller ind i folden. 19-årige Emil Amundsen, der er lillebror til Malte Amundsen, som lige er skiftet til amerikanske New York City FC, siger til LigaBold.dk, at han skal spille for Danmarksserie-holdet.

- Jeg synes, at det er et godt hold, og der er en masse god intensitet til træning. Det virker også til, at der er noget godt sammenhold uden for banen, siger Emil Amundsen til LigaBold.dk.

Hvordan opstod kontakten?

- Det var Vordingborg-træner Jan Faber, der spurgte, om der var nogle spillere, der kendte nogle, som ville til prøvetræning, da klubben manglede nogle spillere. Så jeg kendte et par stykker på holdet inden, som tog mig med derned.

Blev træt af det

Emil Amundsen har en fortid på ungdomsholdene i Næstved Boldklub og HB Køge, men han har i de seneste to år holdt pause fra fodbolden. Han har dog spillet en smule hyggebold i Herlufsholm.

Kantspilleren holdt pause, da fodbolden tog for meget tid.

- Jeg syntes simpelthen, at der var for meget træning, og jeg blev lidt træt af det blandt andet med hensyn til transporten. Jeg gik i niende klasse, og så skulle jeg tage toget til Køge. Det, syntes jeg egentlig, tog for meget tid, og det havde jeg ikke lyst til mere på det tidspunkt.

Når den 19-årige offensivspiller skal beskrive sig selv, så er det med fokus på den sidste tredjedel.

- Jeg har et godt overblik og er god fremadrettet med bolden. Jeg er god til at drible.

Storebror er glad

Emil Amundsen er rigtig godt tilfreds med niveauet i Vordingborg, og når han nu har genfundet fodboldgnisten, har han også ambitioner for fremtiden.

- Nu, hvor jeg er kommet tilbage og har fundet gejsten igen, har jeg en ambition om, at det godt kunne ske (at spille divisionsfodbold, red,). Hvis muligheden opstår på et tidspunkt, så vil jeg ikke udelukke det.

Kantspilleren snakker ofte med sin storebror Malte Amundsen, og storebroren glæder sig også over, at Emil Amundsen har fundet motivationen igen.

- Ja, han følger med i min fodboldkarriere. Han er glad for, at jeg er startet igen, siger Emil Amundsen til LigaBold.dk.

Fra mandag 22. marts bliver forsamlingsloftet hævet fra 25 til 50 personer for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.

Det betyder med stor sandsynlighed, at Vordingborg og de andre seriehold snart kan få lov til at spille turneringskampe igen.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Tirsdag 13. april