Luk

Man. U. sejrede efter effektiv anden halvleg

| Premier League | 39 kommentarer

Infoboks

West Ham - Manchester United 1-3
Premier League
38' 1-0 Tomas Soucek
65' 1-1 Paul Pogba
68' 1-2 Mason Greenwood
78' 1-3 Marcus Rashford

Manchester United var bagud med 1-0 i første halvleg af opgøret ude mod West Ham, men gæsterne kom flyvende ud til anden halvleg og sikrede en 3-1-sejr på mål af Poul Pogba, Mason Greenwood og Marcus Rashford.

West Ham jagtede lørdag aften deres sjette sejr, da Manchester United kom på besøg på London Stadium.

En sejr til hjemmeholdet ville bringe dem op på tyve point og en tredjeplads blot et enkelt point bagved Tottenham på førstepladsen.

Motivationen var derfor i top for West Ham, men det var den også for Manchester United, der med de tre point kunne spille sig op på en delt tredjeplads med Chelsea.

West Ham bragte sig foran efter ni minutter, da Jarrod Bowen satte sidste berøring på målet, men linjedommeren vinkede for offside og annullerede målet.

Manchester United satte sig herefter på spillet, men det var West Ham, som fandt vej til chancerne på kontraangrebene, og efter 35 minutter var hjemmeholdet millimeter fra at score.

Jarrod Bowen fandt Pablo Fornals tæt på kanten af det lille felt, hvorfra spanieren med en tåhyler sendte bolden på stolpen bagved en chanceløs Dean Henderson i målet.

West Ham spillede sig mere og mere ind i opgøret, og efter 38 minutter lykkedes det dem at score åbningsmålet.

Declan Rice headede bolden på mål fra et hjørnespark, og ved bagerste stolpe kunne Tomas Soucek uden en eneste markering heade bolden i kassen.

West Ham buldrede herefter igennem Manchester Uniteds forsvar adskillige gange, og efter 42 minutter fik Sebastian Haller lagt bolden til rette få meter fra stregen, men han gled og faldt til græsset i det øjeblik, han afsluttede.

Det blev ikke til flere mål for hverken West Ham eller Manchester United, og så gik mandskaberne i omklædningsrummene med en 1-0-føring til hjemmeholdet.

Forvandlet Manchester United sikrede sejren i anden halvleg

Fra anden halvlegs start sendte Ole Gunnar Solskjær Bruno Fernandes på banen. Han erstattede Donny van de Beek, der gik fra grønsværen sammen med Edinson Cavani, som blev erstattet af Marcus Rashford.

Indskiftningen af Bruno Fernandes gav pote efter 65 minutter, da portugiseren satte den sidste fod på den målgivende aflevering til Poul Pogba.

Poul Pogba sparkede første gang på Bruno Fernandes aflevering, og godt 30 meter fra målstregen hamrede franskmanden på fænomenal vis bolden i kassen til 1-1.

Tre minutter senere kunne Manchester United igen juble over en scoring. Denne gang var Mason Greenwood manden bag målet, da han bragede bolden i kassen efter en flot tæmning tæt på kanten af det lille felt.

West Ham forsøgte herefter at lægge et højt pres på gæsterne, men det gav bagslag ti minutter senere.

Marcus Rashford blev sendt i dybden på en aflevering fra Juan Mata, der kunne se sin engelske holdkammerat løbe alene mod mål og lobbe bolden sikkert i netmaskerne bagved Lukasz Fabianski.

West Ham kastede til det sidste flere mand frem i feltet, men det lykkedes dem ikke at bringe spænding tilbage i opgøret.

Efter slutfløjtet kunne Manchester United dermed juble over en 3-1-sejr efter en effektiv præstation i anden halvleg.

Sejren betyder, at Ole Gunnar Solskjærs mandskab kravler op på en delt tredjeplads med Chelsea, blot to point fra Tottenham på førstepladsen.


Af Lasse Rene
Mandag 18. januar