Luk

Mandagsbold: Grabara er ikke pengene værd

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Kamil Grabara var i fokus søndag aften, da FC København vandt ude 3-1 over AaB. Det var dog ikke positivt fokus og panelet i bold.dk-podcasten Mandagsbold sår tvivl om, hvorvidt polakken er pengene værd. 

I dagens udgave af bold.dk-podcasten Mandagsbold vender trioen Spasojevic, Beckmann og Svensson blandt andet episoden fra Aalborg Portland Park, hvor FC Københavns keeper Kamil Grabara tyrer en bold ud mod publikum på den endetribunen, hvorfra han  - ifølge ham selv - blev overdænget med spytklatter og stadionpølser.

LÆS MERE HER

- Man skal kunne holde hovedet koldt som fodboldspiller og skulle kunne kapere meget, og det synes jeg ikke, at Grabara gjorde i denne situation, uagtet hvad der gik forud. Det undrer mig ikke, at det kommer fra Grabara. Han har det med at miste fokus i kampen og er en ‘loose cannon’, siger Mikkel Beckmann, mens Martin Svensson er mere overbærende over for keeperens reaktion i kampens hede.

- Fodbold er følelser, og var jeg blevet snottet efter, havde jeg måske også sendt en pedal afsted mod publikum. Det hører ingen steder hjemme at smide ting efter spillerne, og Grabara viser, at han kun er et menneske, selvom han naturligvis ikke skal sparke bolden efter publikum, siger Martin Svensson.

Panelet er til gengæld enige om, at den polske målmand ikke er de 26 millioner kroner værd, som FC København betalte for ham i sommer:

- Han er ikke pengene værd. Det er måske lidt hårdt at sige, men det er som om, at man har smidt en gammel 10’er ned på målmandspositionen. Der er for meget med håret og ‘se mig’-agtigt. De bedste keepere, jeg har spillet sammen med, er dem, man stort set ikke lægger mærke til, siger Martin Svensson.

- Grabara ligner en, der gerne vil være cool, men han er det stik modsatte, supplerer Mikkel Beckmann.

Du kan finde Mandagsbold, der er sponseret af MobilePay og Adidas, på Spotify, Apple Podcasts, og hvor du ellers lytter til podcasts.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Andreas Roesen

11 kommentarer

Azan 16:25          
EN LOSSE CANON - det er vel ikke slemt at kunne losse bolden væk som målmand?
DetHvideSnit 16:47          
EN LOSSE CANON - det er vel ikke slemt at kunne losse bolden væk som målmand?
Jeg HADER når nogen kommer med en dad-joke før mig! ;)
RickGrimes 16:48          
Hahahaha !

losse Canon

mon der menes "Loose cannon" ?

Men ja en losse kanon er også smart at have nede bagved hvis man er til kick´n rush fodbold.
Aarhus-Zapp 16:50          
Det er jo frygteligt interessant, at Martin Svensson mener, at man ikke må være iøjnefaldende som keeper. Det er åbenbart kun en 10´er, som må have kant.

Jeg er frygtelig ærgerlig over, at GF ikke kunne holde på ham, men anerkender også, at han har niveau til mere end GF.

Jeg synes, at han er klart pengene værd, og at han er klart bedre end Kalle Johnsson. Er efter min opfattelse et scoop af FCK.

Han laver for mange fejl (det er et kæmpe drop, som han laver mod AaB i går), men han har også mange kampe, hvor han er kampafgørende. Og så lukker han få mål ind, så jeg vil bestemt ikke være utilfreds som FCK´er.
Hovedstadendanskemestre 17:01          
Også værd at huske på at Grabara ´kun´ fylder 23 år næste gang. Mange af hans drops og mærkelige beslutninger kan komme ned til manglende erfaring som målmand. Jeg tror bestemt på at FCK ikke er toppen af destinationer Grabara åbnede, når han ser tilbage på hans karriere.
Team US Postal 17:04          
Uha, det er svært at tage Mandagsbold og Martin Svensson særlig seriøst.

Jeg skal ikke gøre mig til herre over, hvad fodboldspillere er værd. Jeg vil dog blot konstatere følgende:

- Grabara har været ret stabil og haft en del kampafgørende redninger. Han er en meget karismatisk type - på godt og ondt. Men han er samtidig en målmand, der giver unægtelig giver gejst samt har de ekstraordinære redninger, der kan afgøre kampe.

- FCK har lukket færrest mål ind i Superligaen. 2 mål færre end Midtjylland der stadig har en kamp i aften. Det er ikke kun hans skyld, men han bærer selvfølgelig en stor del af æren.

- Grabara er 22 år (!). Det er som om, folk glemmer at han ikke er en rutineret målmand med mange år bag sig. For en målmand er 22 år meget ungt.

Konklusion: Ro på. Det virker (stadig) til at være et ret godt køb. At han i går sparkede en bold mod tilskuerne (som i øvrigt kastede med ting og spyttede på ham) gør - uanset at det ikke var super voksent - ikke hans værdi lavere.
Imperator 20:00          
Grabara ligner en, der gerne vil være cool, men han er det stik modsatte, supplerer Mikkel Beckmann.
Meget saglig kritik.
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar