Luk

Mandagsbold: Kunstgræs kan fucke med en

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

Sparta Prag - Brøndby IF
Europa League Gruppe A (09/12)
Oddset 1,72 4,00 4,60
bet365 1,72 3,60 4,75

Martin Ørnskov har selv oplevet, hvor stor en fordel hjemmehold på kunstgræs har i forhold til udeholdet efter søndagens 2-2-kamp mellem FCN og FCM i Farum.

På kunstgræsset i Farum var FC Nordsjælland det klart bedste hold i de første 45 minutter, da superligaens tophold FC Midtjylland kiggede forbi søndag.

FCN var foran 2-0 og kunne have scoret yderligere, inden FCM kom tilbage og med en forbedret indsats i anden halvleg hentede 2-2 hjem til Heden.

Ifølge Martin Ørnskov, som mandag gæster bold.dk's podcast Mandagsbold, så kan netop underlaget spille en stor rolle i, hvordan en kamp sætter sig.

For det kræver tilvænning at være det gæstende hold på en bane, der har kunstgræs som underlag.

- Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe fordel for hjemmeholdet. Da jeg spillede i Norge, havde de en så ringe kunst, da vi mødte Strømsgodset. Det var den gamle generation, hvor græsset lå ned, og som udehold brugte man jo det meste af første halvleg på at vænne sig til at spille på banen.

- Nogle gange hoppede bolden på en måde og andre gange gjorde den anderledes, og det var en kæmpe fordel for hjemmeholdet. Om man skal have lov at have kunstgræs eller ej, det holder jeg mig ude af, men det er bare to forskellige typer spil, siger Ørnskov i Mandagsbold.

- Man kan virkelig komme til at løbe efter bolden på kunststof, og det kan være rigtig irriterende.

- Store hold kan kommer der med deres mentalitet og regne med at skulle have bolden, men du kan ende med bare at skulle blive ved at løbe efter den, og det fucker en. For man kommer som det store hold og siger; 'Aflever den bold der'.

Hvor stor en fordel synes du, at kunstgræsset giver FCN og Silkeborg, når de spiller hjemme?

Du kan finde Mandagsbold, der er sponseret af MobilePay og Adidas, på Spotify, Apple Podcasts, og hvor du ellers lytter til podcasts.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård

8 kommentarer

kimjen 12:15          
Stor fordel hjemme og omvendt ude.
HVIS producenterne får styr på forureningen af luft og vand er plastic græsset kommet for at blive.
FORDELEN er, ud over økonomien, at der kan spilles fodbold i Danmark året rundt.
Det er jo ikke så ringe endda !
PLorimer 12:20          
Jow det er stadig lort med lort på, og burde forbydes.
Alabu 12:59          
100% kunstgræs er bare en kæmpe sten i skoen for traditionel fodbold generelt.
Hybridbaner, som dem i bl.a. Brøndby og Aalborg, er fremragende alternativer der både ser godt ud og samtidig sikrer et godt underlag hele året rundt.
Riesling 13:05          
Udendørs fodbold skal ikke spilles året rundt. Har været på stadion hvor skummet på min øl frøs til is. Det var ikke lige den bedste oplevelse. Royal league "døde" jo også. Men det er jo nok fremtiden, da stadions bruges til meget mere end fodbold.
KLB-ManU 13:13          
Hvad menes der med at producenterne får styr på forurening af luft og vand?
JeppeTandrup 13:30          
Jeg synes, at fodbold skal spilles på græs. Jeg synes også, at det skal spilles udendørs. Det sidste nævner jeg fordi, at skridtet efter kunstgræs er overdækkede stadions.

Jeg tror dog, at begge dele nok skal blive udbredt som i NFL, fordi de yngre generationer er nogle pive-hoveder.
kimjen 14:19          
KLB@:
Mikroplastic blandt andet granulat og lignende er et stort problem, det bliver transporteret over store afstande med vinden og siver ned i grundvandet.
EU har foreslået et forbud med udfasning de næste fem år, MEN jeg mener at vide at producenterne arbejder på mijørigtige løsninger eksempelvis hybrid.
Mandag 6. december