LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Mandzukic bragede Kroatien i VM-finalen

| VM | 176 kommentarer
Når England VM-finalen? Hør de engelske eksperters vurdering
Kroatiens profiler: Luka Modric
Kroatiens profiler: Mario Mandzukic
Mandzukic bragede Kroatien i VM-finalen
Foto: Getty Images
Mario Mandzukic blev matchvinder, da Kroatien efter forlænget spilletid vandt 2-1 over England i VM-semifinalen. Søndag venter Frankrig i finalen.

Onsdag aften skulle den anden VM-finalist findes, da Kroatien og England mødtes i VM-semifinalen i Moskva.

Begge hold stillede til start med sine største profiler i bestræbelserne på at skulle møde Frankrig i kampen om VM-trofæet. Englands hold var uændret i forhold til kvartfinalen mod Sverige, mens Kroatien havde en enkelt ændring, da Brozovic startede i stedet for Kramaric.

Der gik ikke længe, før der for alvor kom gang i semifinalen på Luzhniki Stadium.

Efter tre minutter fik England tilkæmpet sig et frispark få meter uden for det kroatiske felt, og det skulle vise sig at være guf for Tottenham-backen Kieran Trippier.

Den 27-årige back kringlede elegant bolden over den kroatiske mur og helt op i målhjørnet uden chance for Danijel Subasic i det kroatiske mål. 1-0 til England.

Herefter tog England kontrol over opgøret, og selvom kroaterne havde bolden mest, blev holdet sjældent farligt foran Jordan Pickfords mål.

Faktisk skulle der gå en halv time, før Kroatien for første gang bed fra sig. Her sendte Ante Rebic et kraftfuldt skud af sted, men Pickford fik afværget.

Fem minutter senere fik Jesse Lingard en stor mulighed for at udbygge den engelske føring. Manchester United-spilleren modtog bolden i en helt fri position på kanten af feltet, men hans flade forsøg mod mål gik forbi.

Dermed blev det ved en engelsk 1-0-føring efter de første 45 minutter, hvor England var i kontrol, og Kroatien havde svært ved at få gang i det offensive spil.

Efter pausen kom der i første omgang ikke meget mere gang i Kroatien, som var tvunget frem på banen.

Efter 65 minutters spil fik Ivan Perisic en fin skudmulighed i feltet, men afslutningen blev sendt lige ind i Kyle Walkers ædlere dele. Synd for Walker, godt for England.

To minutter senere fik Kroatien dog bragt balance i regnskabet. Sime Vrsaljko sendte et fremragende indlæg ind i feltet, hvor Ivan Perisic sneg sig foran Kyle Walker og styrede bolden i mål til 1-1.

Kort efter var Pericis tæt på at gøre det helt onde ved England. Kantspilleren afdriblede Kyle Walker i feltet og sendte en flad afslutning af sted, som dog prellede af på stolpen.

I slutfasen var der fine muligheder til både Lingard, Mandzukic og Perisic til at afgøre tingene, men det sluttede 1-1 efter 90 minutter, og kampen skulle dermed ud i forlænget spilletid.

Efter knap 100 minutters spil var England lige ved at tage føringen, da John Stones kom flot op til et hjørnespark, men forsvarsspillerens hovedstød blev reddet på stregen af Vrsaljko.

I overtiden i første halvleg af den forlængede spilletid var Mandzukic millimeter fra at bringe Kroatien foran, men Pickford fik afværget med en flot redning.

Efter 109 minutter skulle Kroatien tage føringen. Ivan Perisic headede holdkammeraten Mario Mandzukic fri i feltet, og så kunne angriberen let sende bolden ind bag Pickford til 2-1.

Mere blev der ikke scoret i kampen, og Kroatien er dermed klar til VM-finalen, hvor Frankrig venter.

Den kamp spilles søndag klokken 17 i Moskva.

Stream England – Tjekkiet på Eurosport Player
Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen
Lørdag 23. februar
Fredag 22. februar