Luk

Mané satte vild PL-rekord i Liverpool-triumf

| Premier League | 11 kommentarer

Infoboks

Liverpool - Crystal Palace 3-0
Premier League
43' 1-0 Sadio Mané
78' 2-0 Mohamed Salah
89' 3-0 Naby Keita

Sadio Mané scorede i Liverpools 3-0-sejr over Crystal Palace, hvilket er hans niende i træk mod London-klubben. Det er ny Premier League-rekord.

Lørdag eftermiddag jagtede Liverpool sin fjerde Premier League-sejr i sæsonen og en førsteplads, da Joachim Andersen og Crystal Palace lagde vejen forbi Anfield. 

Det var foran et hjemmepublikum, der i midtugen så sit hold sejre med 3-2 over Milan. Denne gang var der en del nye ansigter i startopstillingen i forhold til den kamp.

Græske Konstantinos Tsimikas startede på venstrebacken, mens James Milner tog sig af højre side. Derudover var Virgil van Dijk tilbage i det centrale forsvar sammen med nyindkøbet fra RB Leipzig, Ibrahima Konate. 

Crystal Palace kom med en 3-0-sejr i bagagen over Tottenham, så selvtilliden var tanket godt op, hvilket man også kunne se i opgørets indledende fase.

Der gik nemlig blot tre minutter, før Liverpool-spillerne og hele Anfield fik sig lidt af en forskrækkelse.

Wilfried Zaha samlede en løs bold op i feltet, som han finurligt headede mod mål. Liverpools keeper Alisson fik kun akkurat handskerne på, så bolden efterfølgende kunne kysse stolpen. Tæt på en drømmestart for udeholdet. 

Liverpool fik bedre styr på boldomgangen umiddelbart efter, og farten i deres spil gjorde det svært for Crystal Palace. Cirka et kvarter inde i kampen kom Jordan Henderson frem til en god mulighed fra kanten af feltet, men spanske Guaita tog sig fint af situationen.

Herefter fulgte en periode med godt Crystal Palace-spil. Flere gange truede Christian Benteke i dybden, men belgieren var for uskarp i skudøjeblikket. 

Dernæst stod hjemmeholdet for det meste. Joachim Andersen viste sine defensive kvaliteter godt frem, da han og holdkammeraterne brugte en stor del af tiden på at afværge skud fra Liverpools Sadio Mané og Diogo Jota.

Syv minutter før tid misbrugte sidstnævnte en stor chance, da han sparkede kuglen langt over mål, selvom han stod få meter fra kassen uden målmand.

Men forløsningen kom efter 43 minutter. Mohamed Salah kom først på et hjørnespark med hovedet, men skuddet blev reddet af Guaita. Op dukkede Sadio Mané og tog sig af riposten til stillingen 1-0.

Det var senegaleserens mål nummer 100 for Liverpool og samtidig hans niende mål i streg mod Crystal Palace, hvilket er ny rekord for flest scoringer i træk mod den samme klub i Premier League.

Mané og Liverpool kunne gå til pause glade og tilfredse.

Crystal Palace kom ud til anden halvleg med en noget mere kompakt defensiv, som afviste størstedelen af Liverpools forsøg.

Det var lige ved at blive rigtigt farligt, da Odsonne Edouard kom på banen i bytte for Benteke. Nyindkøbet fra skotske Celtic var tæt på score sekunder efter sin indskiftning. Akkurat som han gjorde mod Tottenham den 11. september. 

Det kastede ikke et mål af sig, men hver gang Crystal Palace blev farlige herefter, var franskmanden involveret.

I stedet for en udligning var det Liverpool, der kunne fordoble sin føring efter 78 minutter.

Hjemmeholdets varme egypter Mohamed Salah flugtede en bold i kassen efter et hjørnespark. Han jublede så ekstatisk, at han smed trøjen foran det vilde hjemmepublikum, hvorefter han modtog en advarsel for jubelscenen.

Men Liverpool var ikke færdige. Pludselig ville Naby Keita lege med, da han på en helflugter kanonerede bolden ind bag Guaita i det 90. minut. 3-0 på Anfield.

Scoringen blev kampens sidste, og sejren betyder, at Liverpool nu topper Premier League med 13 point. Tre point foran Manchester City, der spillede 0-0 med Southampton.


Af Rasmus Glud

11 kommentarer

no name 17:53          
God kamp,. Klopp viser han har god bredde han kan stole på med alle disse roteringer.
Hr.Betjent 17:57          
No name:

Er der en skjult joke bag det med 10 mand?
RickGrimes 17:58          
Dejligt og godt at bredden stempler ind.

Naby lad, dejlig kasse
Kapslock 17:58          
Liverpool begynder at se rigtig gode ud. Til tider blev Palace spillet ud af Anfield, hvor de måtte smide alle mand ned i eget felt for at blokere og verfe bolde væk. De skal dog også have kredit for at ville spille med, når de kunne. De var ikke uden chancer, men sejren var man ikke så meget i tvivl om.
Det lover generelt godt for sæsonen og at man spiller så upåklageligt uden Trent og Robertson er stor kredit til holdet som helhed og en tro på, at bredden måske ikke er så slem igen.
Det er altså en farlig venstreskøjte, der sidder på Kostas Tsimikas. Konate fik også en solid debut med en clean sheet. Flot mål af Keita oveni hatten. Eneste bet er, at Thiago måtte udgå. Han er virkelig begyndt at blive god og allestedsnærværende. Håber ikke, det er noget alvorligt med ham. Rigtig god start på sæsonen for Liverpool. At man ikke lige lykkedes med at hente alle tre point mod Chelsea er lidt ærgerligt og lidt skuffende, men ellers en kanon start.
Vince71 18:01          
Det er ikke helt dumt det Vieira har gang i hos CP. Spændende hold de har.
miks 18:02          
God indsats af Palace, ærgerligt med Thiago
D.B.R. © 18:15          
No name kan vel bare ikke tælle.

Fint resultat. Utroligt at Jota kunne brænde den chance.
Fredag 28. januar