LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Mané-show sendte Liverpool mod kvartfinalen

| Champions League | 74 kommentarer
Mané-show sendte Liverpool mod kvartfinalen
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Porto - Liverpool 0-5
Champions League Slutspil
25' 0-1 Sadio Mané
29' 0-2 Mohamed Salah
53' 0-3 Sadio Mané
69' 0-4 Roberto Firmino
85' 0-5 Sadio Mané
Følg Liverpool FC på Musen & Elefanten i Vestergade 21
Masser af fan-stemning - også bag baren
Fadøl kr. 29,- før/under/en time efter kampen (normal 45,-)
Liverpool FC
LÆS MERE!
Liverpools offensiv sprudlede på ny, da holdet på udebane udspillede FC Porto og vandt det første af to opgør med hele 5-0. Sadio Mané scorede hattrick i ydmygelsen af portugiserne.

Der var en kvartfinaleplads på spil, da FC Porto og Liverpool onsdag krydsede klinger i det første af to opgør i Champions Leagues ottendedelsfinale.

De engelske gæster havde medbragt hele det offensive arsenal i Portugal, hvor hjemmeholdet skulle få rigeligt at se til i onsdagens opgør. 

Værterne var dog ellers tæt på at tage føringen efter 10 minutters spil, da Otavio på meget lidt plads slap gennem Liverpool-forsvaret. Hans afslutning blev dog rettet af og strøg lige over mål. 

Til trods for en rolig start virkede værterne yderst usikre i defensiven, og efter 25 minutter gik det galt. 

Her fik Georginio Wijnaldum  lov til at drive bolden alt for langt mod mål uden at blive presset.
Midtbanespillerens forsøg blev blokeret og endte for fødderne af Sadio Mané, der sendte bolden i mål under Jose Sa, der lige som forsvaret ikke så for godt ud i situationen.
 
Porto tog tydeligvis ikke ved lære af føringsmålet, og fire minutter senere slog gæsterne til igen. James Milner erobrede bolden og sendte en følt afslutning mod det fjerne målhjørne, men stolpen stod i vejen. 

Mohamed Salah var dog først over returen, og efter et par fixe berøringer kunne den brandvarme egypter sende sin sæsonscoring nummer 30 det sidste stykke over stregen.

Så var hjemmeholdet for alvor presset frem på banen i jagten på en reducering, og minuttet før pausen var Porto tæt på. Tiquinho Soares kom til en fin afslutningsmulighed, men forsøget gik lige akkurat forbi den venstre stolpe. 

Liverpool havde dermed et godt udgangspunkt med til pausen, men det blev kun bedre i anden halvleg, hvor englænderne gentagende gange udstillede Portos defensive kvaler.

Efter 53 minutter slog gæsterne kontra, og selvom Jose Sa fik forhidret Roberto Firminos afslutning, kunne Porto-keeperen intet stille op på returen, som Sadio Mané sendte i det tomme net.

Liverpool slap på ingen måde foden fra speederen, og med tyve minutter igen blev ondt værre for hjemmeholdet. 

Et nyt boldtab blev kostbart, da Mané sendte James Milner i dybden. Den rutinerede midtbanespiller viste fornemt overblik med en aflevering bagud i feltet, som en fremadstormende Firmino sendte i nettet med en sikker førstegangsafslutning.

Med fem minutter igen blev ydmygelsen så total for Porto, da Sadio Mané fuldførte sit hattrick med et flot langskudsmål til slutrsultatet 5-0.

Dermed er Liverpool så godt som klar til kvartfinalerne, mens der dog stadig skal spilles 90 minutter på Anfield.

Stream Liverpool – Leicester på Eurosport Player
Advertisement

Af Casper Dalsten
Tirsdag 22. januar