Luk

Marcondes nedlagde SIF og øgede SL-forspring

| 3F Superliga | 86 kommentarer

FC Midtjylland slog Silkeborg IF 2-1 i 3F Superligaen og udbyggede forspringet i toppen af den bedste danske række.

Det var top mod bund, der stod over for hinanden, da FC Midtjylland og Silkeborg IF søndag aften tørnede sammen i 3F Superligaen.

Gæsterne fra FC Midtjylland toppede den bedste danske række før kampen og skulle forsøge at udnytte FC Københavns nederlag tidligere søndag til at gå fire point foran konkurrenterne.

Hjemmeholdet var omvendt på jagt efter den første sejr siden oprykningen til Superligaen. Sæsonens første 11 kampe havde blot kastet tre uafgjorte opgør og tre nederlag af sig, og det skulle de forsøge at glemme søndag aften.

Det var Silkeborg, der kom bedst fra start, men det var ikke den flotteste fodbold, der blev spillet på kunstgræsset i det midtjyske.

FC Midtjylland smed mange bolde væk i opspillet, inden de for alvor fik gjort livet farligt for bundproppen, som omvendt lurede på kontraangreb.

Især værternes Jeppe Okkels viste sin speed, når muligheden bød sig. Det gjorde den efter små ti minutter, da han kom fri til afslutning, som han sendte forbi mål.

Det samme gjorde sig gældende et kvarter senere, efter FC Midtjylland havde taget kontrollen over kampen. Den hurtige Silkeborg-spiller løb mod mål, men han tøvede, og så fik gæsternes forsvar stoppet ham.

Uret havde kun lige rundet en halv time, da kampens første scoring kom. Evander drev bolden frem og stak Emiliano Marcondes i dybden, hvor den Brentford-ejede offensiv spiller fik en lang tå på bolden og prikkede den i kassen.

Emiliano Marcondes' første scoring i FC Midtjylland-trøjen blev den eneste, som de to hold noterede sig for i første halvleg.

Det samme kampbillede fortsatte i anden halvleg, men efter en times spil skruede FC Midtjylland op for presset. Og det kastede en scoring fra sig efter en række gode forsøg.

Først var Erik Sviatchenko tæt på at fordoble føringen på et hovedstød, men Rafaek Romo hev en god redning frem. Kort efter brændte det dog på igen.

Evander viste overblik, da han med en glimrende ydersideaflevering sendte bolden på tværs i feltet til en helt fri Awer Mabil. Australieren sendte dog afslutningen lige på målmanden.

Umiddelbart efter kom scoringen så, da Frederik Alves Ibsen var uheldig efter et hjørnespark. Den unge Silkeborg-forsvarsspiller headede bolden i eget net, efter et hjørnespark var blevet headet tilbage tværs i feltet.

FC Midtjylland sad tungt på kampens afslutning og var flere gange tæt på at udbygge føringen yderligere. Hver gang var Rafael Romo dog på plads i kassen til at redde bolden.

Med et kvarter tilbage sendte Emiliano Marcondes et frispark mod kassen, som Romo gav en retur på. Awer Mabil misbrugte dog mulighed fra kort afstand. Både Junior Brumado og Evander var kort efter tæt på at overliste Romo, som dog reddede begge gange.

Silkeborg fik gjort det hele spændende til sidst, da Ronnie Schwartz dukkede op i feltet efter et lang indkast. Her var angriberen kølig, da han fik muligheden, og så gjorde han det til 2-1.

Mere blev der dog ikke scoret, og FC Midtjylland har nu fire point ned til FC København, mens Silkeborg fortsat ikke har vundet en kamp i Superligaen og ligger sidst.


Af Jonas Sand

84 kommentarer

Foggy 19:52          
Ret vildt FCM kun vandt 2-1. Romo stod fantastisk.
ThePantsParty 19:53          
Meget passende at en plastikklub vinder på en plastikbane. FC Vestjylland er nok det ringeste hold vi har spillet mod og bliver de mestre står den på flere europæiske klovnerier og skuffelse næste år. kedelig og uoriginal fanscene også, kom så FCK!
peace? For whom! 19:54          
Dårligt af FCM at de tror de har vundet før de går på banen. 1 halvleg er under al kritik og Silkeborg blev gjort bedre end de er.
De spillede sig lidt op i anden, men det var tydeligt at de ikke havde respekt for Silkeborg.
De kan spille bedre, men en sejr er en sejr.
Nicodemus 19:56          
Pantsparty, kan du ikke selv se det ynkelige i dine indlæg når du skriver sådan her?
Meget passende at en plastikklub vinder på en plastikbane. FC Vestjylland er nok det ringeste hold vi har spillet mod og bliver de mestre står den på flere europæiske klovnerier og skuffelse næste år. kedelig og uoriginal fanscene også, kom så FCK!
Silkeborgs bedste spiller, var jeres målmand! 2. halvleg var pinlig, selv FCK i Hobro-FCK kæmpede mere, end SIF gjorde i de sidste 45 min.

KN skal til at ryste posen... Det er sgu ikke FCMs skyld, at i er så ringe.
MagnumSum 19:57          
Hvorfor skal man vise respekt mod sådan et lorte hold som SIF. Nederen de fik den ene pind.

3 point og videre.
brieost 19:57          
De får det svært i næste kamp mod Randers. Der er ingen til at score selvmål der
KongenAfHeden 19:57          
ThePantsParty
Fortsætter du nu også i den her tråd? Dit niveau er så lavt.

On topic
FCM har Danmarks mest ineffektive angreb. Hold kæft hvor brænder de mange chancer for hvert mål de scorer :( flot kamp af Romo
Søndag 13. oktober