Luk

Marcondes om Billing: Stærkt undervurderet

| Championship | 7 kommentarer

Infoboks

Bournemouth - Hull
Championship (22/01)
Oddset 1,67 3,65 5,10
bet365 1,70 3,80 4,75

Championship er blandt verdens tre-fire bedste ligaer, og Philip Billing er blandt DK’s bedste midtbanespillere, fortæller Emiliano Marcondes til bold.dk

Syv mål og fem assists. Sådan lyder statistikken i denne sæsons Championship for den danske midtbanespiller Philip Billing.

Bournemouth-profilen er i kanonform, og han har her halvvejs i sæsonen ramt næsten samme kampafgørende stats som hele sidste sæson, hvor totalen lød på otte mål og fire assists for midtbanemanden.

Alligevel har han ikke været på landsholdet siden sin eneste kamp tilbage i oktober 2020 mod Færøerne i Herning. 

- Der er ikke mange i Danmark, der snakker om Billing. Det er ufortjent, for han er rigtig dygtig. Jeg tror, at folk undervurderer ham stærkt, fordi han er så stor og høj. Han er hurtig og arbejder sindssygt hårdt. 

- Han træner ekstra hver dag, og hans høje tekniske niveau er sjældent set på så høj en spiller. Han har et af de hårdeste spark, jeg nogensinde har set. Han tænker hurtigt, og jeg kan godt mærke, at han har været i engelsk fodbold så længe. Hans mindset er professionelt. Der burde snakkes mere om ham i DK. 

- Hans presspil er blevet sindssygt godt, han er mega agressiv, og hans lange ben får raget mange bolde til sig. Vores modstandere bliver frustrerede over at spille overfor ham, da han er dygtig til at dække bolden af med sin store krop, lyder Marcondes’ karakteristik af landsmanden.

Synes du, at han fortjener en plads på landsholdet?

- Det er jo ikke op til mig at bestemme. Men med de præstationer, han har vist, bør han være tæt på. Men fodbold bliver jo også spillet på forskellige måder.

- Han har i denne sæson vist, at han er blandt Danmarks bedste midtbanespillere, selvom det er et stærkt felt. Og jeg ved, at Kasper Hjulmand kigger hans vej, og de seneste gange er det kun skader og uheld, der har forhindret det. Han har været fantastisk i denne sæson, spiller fast på et tophold og er involveret i rigtig mange af vores mål.

Og det er ikke kun Philip Billing, som Marcondes har en følelse af bliver overset og undervurderet, når han ifører sig sine fodboldbriller.

- Jeg tror i det hele taget, at danskere undervurderer Championship. Det gjorde jeg også selv, inden jeg kom til England. Men det er en af verdens fedeste ligaer. Der er masser af store klubber, der er altid enorm fed stemning, trupperne indeholder fantastiske spillere, og så er der bare et sindssygt højt tempo i kampene.

- Jeg synes, at det er blandt de tre-fire bedste ligaer i verden, siger Emiliano Marcondes til bold.dk

I dag skal Marcondes, Billing og resten af Bournemouth-mandskabet en tur til Luton og forsvare deres førsteplads i Championship.


Af René Schrøder

7 kommentarer

Britney Spears 08:41          
Når en person siger at the Championship er blandt 3-4 bedste ligaer i verden burde man bare droppe artiklen. Så er personen simpelthen for dum til at blive interviewet.

Billing har spillet premier league hvor han ikke ligefrem brændte ligaen af. Men meget sødt at være loyal overfor Billing selv om det er pænt uintelligent sagt.
cloc 08:59          
Ja der er nok 4 ligaer som nok er bedre :)

Billing er jo ikke solgt til en midter klub i premier league (endnu) og jeg læser ikke om han er hot nogebsteder mht salg nu.

Han er god og måske bliver han rigtig meget bedre de næste år :)
Tommy Oar 10:48          
Ja, det er et bizart udsagn fra Marcondes, men han siger trods alt, at det er hans personlige holdning. At det skulle have hold i virkeligheden, er dog svært at forene sig med. Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1, Primeira Liga og måske Jupiler Pro League, Æresdivisionen den russiske Premier League og SuperLig er alle bedre, eller i hvert fald på højde med, the Championship.

Det er en meget intens og fysisk liga og, ja, der er en masse dygtige spillere i den, men at Chris Wilder nærmest ku´ revolutionere rækken med ´offensive ydre midtstoppere´ siger alt, hva´ man bør vide om rækken.
nick_lasen 11:12          
@Tommy Oar
Helt enig. Og så har du endog udeladt Bundesligaen ;)
grumblesnake 12:48          
At man bliver så overgearet af en enkelt ligegyldig bemærkning sidst i et interview siger vist mest om en selv.
Men det er selvfølgelig ikke overraskende når Bold.dk vælger at bruge det i overskriften, velvidende om den psykologiske effekt på visse brugere.
Jake4 15:42          
Jeg tænker at Championship er en topliga i Europa. Efter min mening en ganske sikker nummer seks. På den anden side er det svært at sammenligne, da både fysik og tempo i Championship generelt ligger helt i top i Europa. Hvor det nok mere er den tekniske og taktiske del, der naturligt nok halter efter.
Lassenftw 09:39          
Har os hørt at Messi, Ronaldo, Mbappe og Lewandowski alle drømmer om at prøve sig af i Championship. Men det kan da godt ske det er lidt over the bar, lyder det til.
Søndag 16. januar
Martial slår tilbage: Vil aldrig nægte at spille
01:36
Tennistråden - Roger over?
01:33
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
01:31
Medie: FCK afviser Stage-bud på 26 millioner
01:06
LIVERPOOL F.C. | 0-5
01:04
Medie: Club Brugge får Skov Olsen for 45 mio.
00:50
AaB-boss jagter cheftræner: Vi kører på
00:45
AaB-boss jagter cheftræner: Vi kører på
00:31
Avis: FCM henter legenden Vagner Love på 37
00:31
Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ
00:23
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
00:21
HIK skriver kontrakt med Roni Arabaci
00:19
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
00:12
Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ
00:06
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
00:03
Italiensk topkamp endte uafgjort
00:00
LIVERPOOL F.C. | 0-5
23:57
Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ
23:56
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
23:54
Medie: Rooney i spil som Benitez-afløser
23:53
Inter-assistent: Både tilfreds og ærgerlig
23:51
Slimane-assist i sikker Tunesien-sejr i AFCON
23:41
Medie: Rooney i spil som Benitez-afløser
23:37
Tennistråden - Roger over?
23:37
Brønshøj skriver med tidligere Superliga-back
23:31