Luk

Marcussen stopper i SIF: Vil genstartes i DK

| 3F Superliga | 7 kommentarer

Infoboks

Gustav Marcussen får ikke forlænget sin aftale med Silkeborg IF, der udløber ved årsskiftet. Han ved ikke, hvad fremtiden bringer, men han vil gerne genstartes i Danmark.

I sommer blev Gustav Marcussen hentet til Silkeborg på en fri transfer, efter han var blevet løsrevet fra sin kontrakt med Bayer Uerdingen, der havde økonomiske problemer og ikke betalte løn til tiden. 

Kontrakten med Superliga-oprykkerne scorede han blandt andet via et hattrick i en træningskamp, men da sæsonen for alvor blev sparket i gang blev det ikke til forfærdeligt mange kampe.

Det ærgrer den 23-årige offensivspiller, fortæller han til bold.dk.

- Jeg kunne sagtens have forestillet mig, at en forlængelse ville have været godt for begge parter, men det var deres beslutning. 

- Jeg har da lige skulle sunde mig, for jeg har været glad for min tid i Silkeborg. Det er også bare en del af gamet, desværre. Man må komme hurtigt videre, for man får ikke rigtigt noget ud af det andet. 

I alt blev det til fire kampe i den røde trøje, og det var måske lige i underkanten, hvis han for alvor skulle have vist sig frem. 

- Det har været lidt blandet. Jeg har lært meget, men der har været nogle omstændigheder, der har gjort, at jeg måske ikke har fået chancen, som jeg håbede på. Jeg har lært en masse, mødt en masse dejlige mennesker, men det er selvfølgelig ikke gået, som jeg virkelig håbede på. 

Føler du, at du ikke fik en fair chance?

- Det kan man nok godt sige, men på baggrund af, at holdet har gjort det så godt, så er det fair nok, at jeg ikke er startet inde. Jeg synes godt, at jeg kunne have fortjent at få chancen efter det, jeg viste mod OB, for jeg fik ikke rigtigt chancen efter det. 

Undervejs i efterårssæsonen døjede Marcussen også med en ankelskade. Den er han kommet sig helt over nu, men den blev også en del af forklaringen på, hvorfor det var netop ham, der trak det korteste strå i Silkeborgs offensiv.

- Alt ære og respekt til dem, men det er en stor trup, de har nu. Det gav lidt sig selv, nu hvor jeg har haft den her skade. De synes, jeg havde gjort det godt, så under nogle andre omstændigheder havde jeg sikkert også fået en forlængelse, men de valgte at skære i truppen. Så var jeg det oplagte valg, forklarer Marcussen til bold.dk.

- Der ligger lidt og lurer, som jeg kan forholde mig til

Hvad fremtiden nu bringer, er han ikke selv klar over. I første omgang vil han koble lidt af fra fodbolden, inden han igen 'tuner' ind.

- Jeg tror egentlig bare, at jeg har tænkt mig at holde lidt ferie nu, give en pause til hovedet og se, hvad der kommer. Selvfølgelig går der ikke så lang tid, før jeg skal ’tune’ ind, men jeg har nogle agenter i baggrunden, der holder mig opdateret. Lige nu er jeg ikke på vej et sted hen overhovedet. 

Enkelte bud er der dog allerede tikket ind, men uden at Marcussen vil løfte sløret for, hvem det drejer sig om.

- Der ligger lidt og lurer, som jeg kan forholde mig lidt til, men uden at jeg skal træffe en beslutning nu her. Jeg afventer stadig og lukker ikke nogen døre. 

I første omgang ligger hans fokus dog på at blive i Danmark, så han for alvor kan få sparket gang i karrieren igen. 

- Jeg kan godt sige, at som udgangspunkt er mit fokus på Danmark. For mig er det vigtigste at få spilletid. Nu har jeg ikke haft mulighed for at vise så meget det seneste stykke tid, så jeg vil gerne have lidt en genstart, og det vil jeg nok hellere have i Danmark, end hvis jeg skulle tage tilbage til Tyskland.

Han vil derfor heller ikke afskrive NordicBet Ligaen som en mulighed. Det vigtigste er nemlig spilletid. 

- Jeg tror, jeg har det lidt sådan, at når jeg kommer til at sidde overfor en klub og vi skal snakke sammen, så skal vi have lagt en god plan. Så har jeg egentlig ikke som sådan nogle krav. Det handler bare om, at jeg finder et sted, hvor jeg er glad og tilfreds. Vigtigst af alt skal jeg spille noget fodbold så hurtigt som muligt. 

I første omgang er planen for Gustav Marcussen, at han selv vil holde formen ved lige, som var det en hvilken som helst anden vinterpause. 

Går der for længe, før han lander en klub, så vil han dog se på, om han ikke kan træne med et sted. Det kunne være Lyngby, hvor han også trænede med i sommer, og som han har en fortid i.

Derfor vil han heller ikke afvise klubben, hvor han var som ungdomsspiler og spillede frem til 2020, som en kommende destination.

- Jeg er vild med Lyngby, for det er en fantastisk klub, så jeg vil aldrig sige aldrig med dem. Det kommer også lidt an på spilsystemet, og der er også en ny træner i klubben, men som udgangspunkt vil jeg ikke sige nej til Lyngby, men det kommer an på omstændighederne, afslutter Gustav Marcussen.


Af Andreas Roesen

7 kommentarer

UMURUM 06:48          
Gustav er en god dreng, og han er velkommen tilbage til Lyngby på et tidspunkt, men Sebastian Koch kommer til fra Nykøbing efter vinterferien, og spiller nogenlunde samme position, og vi har efterhånden en overflod af offensive spillere, så jeg tror ikke, at der er plads til Gustav i øjeblikket.
LØMBØ 06:49          
Du er ALTID velkommen Gus!
Men der er en del offensive spillere, så det kræver at der ryger nogen den anden vej.
Bluebold 06:57          
Umiddelbart vil han nok også få det svært mht fast spilletid i Lyngby.
Han fik selvfølgelig en hel del kampe i sine år i Lyngby, men det var ikke som fast mand i lange perioder.
Jesper Hansen 07:05          
Man kan vel godt få fast spilletid uden at være starter i alle kampe.
Lyngby har Thellufsen, Kaastrup, Gytkjær og til dels Corlu man gerne vil have på banen offensivt. Knudsen har også gjort det fint. Men måske en fin sub.

Umiddelbart vil jeg mene at Lyngby skulle overveje at spille en 4-3-3 igen. Her ville Gustav passe godt ind og indgå i en del af den sædvanlige rotation på de offensive positioner.

Nogen der ved hvorfor Bjelland ikke spillede den sidste kamp?
Bluebold 11:11          
Ja ok, men jeg mente nu også fast starter. ;)

Når han spiller op til sit bedste, er han helt sikkert interessant.

Hvorfor vil vi kun have Corlu ´til dels´ på banen ?
lblblb 15:13          
Bjelland hat det ikke godt med plasticbaner
ALTID BLÅ OG HVID ! 00:32          
Med tanke på men slet ik ved hvor Emil Nielsen står efterhånden syntes jeg bestemt man burde hente Marcussen ind om så ik bare på en halv årlig kontrakt da han kender klubben. Og når vi når sommeren må man jo så tage den derfra om man vil forlænger… rykker vi op vil det jo stadig være attraktivt for ham at blive hvis vi vil forlænge med ham der…

Men syntes bestemt vi kunne nogle flere strenge til den offensiv der… og ved godt vi har Koch kommende også :)
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar