Luk

Mareridtskamp for Onkony da Helsingør tabte

| 1. Division | 8 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - FC Helsingør 2-1
1. division
18' 1-0 Yuri Yakovenko
28' 2-0 Brandon Onkony
57' 2-1 Jeppe Kjær
65' 2-1 Brandon Onkony

Brandon Onkony lavede selvmål og fik rødt kort, da Helsingør tabte sæsonens første kamp med 2-1 på udebane mod Esbjerg i 1. division fredag aften.

Esbjerg skulle fredag aften forsøge at blive det første hold til at stikke en kæp i hjulet på de flyvende oprykkere fra FC Helsingør.

Helsingør havde før fredagens udekamp mod Esbjerg vundet holdets tre første kampe i 1. division og lå alene i toppen af rækken.

Hjemmeholdet Esbjerg havde før kampen vundet to ud af tre kampe og lå på syvendepladsen.

Opgøret startede meget jævnbyrdigt, hvor begge hold angreb fint. Oprykkerne Helsingør kunne sagtens udfordre nedrykkerne fra Esbjerg med deres hurtige kombinationsspil, men efter 18 minutter dummede de sig.

Daniel Norouzi begik straffespark, og så stillede Yuri Yakovenko sig klar ved pletten. Han omsatte sikkert, og så stod det 1-0 til Esbjerg.

Kun ti minutter senere var den gal igen i Helsingør-forsvaret.

Brandon Onkony fik fat i en dyb aflevering og ville lægge bolden tilbage til sin målmand Kevin Stuh Ellegaard. Ellegaard løb ud mod sin forsvarsspiller for at tilbyde sig, men det så Onkony ikke, og han spillede derfor bolden direkte ind i eget mål. 2-0 til Esbjerg.

Det resultat holdt til pausen, og Helsingør skulle derfor frem over stepperne i anden halvleg, hvis de ville have noget med hjem fra kampen.

Onkony igen i uheldig hovedrolle

Efter tolv minutters spil af anden halvleg, bragte Jeppe Kjær håbet tilbage for udeholdet.

Et blødt indlæg fra venstre side endte ved bageste stolpe hos Jeppe Kjær, der fra kort afstand headede reduceringen i mål. 2-1.

Håbet led dog et stort knæk kun otte minutter senere, da Brandon Onkony igen fik en uheldig hovedrolle.

En Esbjerg-angriber gled forbi Onkony, der ikke så nogen anden mulighed end at nedlægge ham, og da Onkony var bagerste mand, kvitterede dommeren med et rødt kort.

Helsingør skulle derfor jagte udligningen med en mand i undertal, men der var ikke let. Esbjerg satte sig på spillet efter overtallet og var ad flere omgange tæt på at lukke kampen.

Først reddede Ellegaard et hovedstød fra tæt hold og få minutter senere var målmanden igen i aktion, da han reddede et langskud fra Jakob Ankersen helt nede ved den ene stolpe. 

Det var ikke mange angreb Helsingør fik mobiliseret. Med ti minutter tilbage af kampen skiftede gæsterne offensivt ind for at satse til sidst.

Esbjerg var dog tættere på 3-1 og til allersidst fik Andri Runar Bjarnason en kæmpe mulighed for at lukke kampen, men han misbrugte.

Esbjerg kunne dog alligevel tage sejren hjem, da dommeren kort efter fløjtede af. Hjemmeholdet vandt derfor 2-1. 

Med sejren rykker Esbjerg op på siden af FC Helsingør i 1. division med ni point efter de første fire kampe.


Af Jonas Nielsen
Onsdag 28. oktober