LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Marokkos diamant trækker folk på stadion

| VM | 1 kommentar
Marokkos diamant trækker folk på stadion
Foto: Getty Images
25-årige Hakim Ziyech har haft en stærk sæson hos Ajax Amsterdam og kan med sit gode skud og overblik blive en af de helt store oplevelser for Marokko denne sommer.

VM-bolden ruller i Rusland, og bold.dk tegner i den anledning en stribe profiler af nogle af de 736 spillere ved slutrunden.

Marokko er ikke spået de store chancer ved VM i Rusland, hvor holdet er i gruppe med blandt andre Spanien og Portugal. Men selvom holdet næppe får skrabet en stor bunke point sammen, er der god grund til at holde øje med afrikanerne.

På Marokkos højrekant løber der nemlig en stjerne i svøb rundt: Ajax-spilleren Hakim Ziyech.

25-årige Ziyech har brilleret for Ajax i denne sæson, hvor han med fremragende teknik og et mesterligt overblik endte øverst på assistlisten i Æresdivisionen.

Samtidig var han med ni ligamål også selv en ganske farlig herre foran kassen.

I Ajax spiller Ziyech sammen med danske Lasse Schöne og Kasper Dolberg, og holdkammeraterne har masser af roser til overs for den venstrebenede tekniker.

- Han blev kåret til årets spiller hos os, hvilket var fuld fortjent, og det viser jo lidt om ham, siger Lasse Schöne til bold.dk.

- Han har et fantastisk spark og et godt øje for spillet. Han dribler godt og leverer mange flotte assists. Han har været en vigtig spiller, som også gør det godt for Marokko.

Faktisk kunne Ziyech have valgt at spille for det hollandske landshold, men i september 2015 offentliggjorde han, at hans valg var faldet på Marokko.

En spiller, man kommer på stadion for at se
Hakim Ziyech kom til Ajax fra Twente for to år siden, og i takt med de flotte præstationer er flere store europæiske klubber meldt interesserede i ham.

Det er ikke overraskende for Kasper Dolberg, der har stor fidus til marokkaneren.

- Jeg tror, han kan blive rigtig god. Han er allerede rigtig god og laver mange gode ting allerede, som jeg tror mange vil kunne bruge rundt omkring i verden.

- Jeg ser lidt fejlraten som det eneste, han kan forbedre, men ellers tror jeg kun, han bliver bedre, siger Kasper Dolberg til bold.dk.

Og synes man ikke, at en gruppekamp mellem Iran og Marokko virker super sexet, så kan der alligevel være god grund til at tænde for tv'et – for Ziyech kan på sine bedste dage levere stor underholdning.

- Han er en, man skal holde øje med til VM. Han er typen, man kommer på stadion for at se, og jeg tror godt, han kan få vist under VM, hvor god en spiller han er. Han er værd at holde øje med, siger Lasse Schöne.

Fakta – Hakim Ziyech:
Alder: 25 år

Kampe/mål for Marokko: 15/8

Er et produkt af Heerenveens ungdomsafdeling og fik debut i Æresdivisionen for klubben som 19-årig.

Blev i 2014 solgt til Twente, som i 2016 solgte ham videre til Ajax Amsterdam.

Har tre gange toppet assistlisten i Æresdivisionen.

anton@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

1 kommentar

Matias 12:34          
Han er virkelig god. Sindssyg afleveringsfod han er beriget med. Han finder rum og plads, hvor der stort set ikke er det, og han gør det i højt tempo. Godt spark fra distancen og på dødbolde ligeså. Glæder mig meget til at se ham for Marokko.
Onsdag 23. januar