Luk

Martin Bergvold overvejer at gå trænervejen

| bold.nyt | 0 kommentarer

Infoboks

Martin Bergvold har tidligere været U19-assistent i Esbjerg, men han overvejer at gå trænervejen på sigt. Det bliver dog nok først om noget tid, siger han.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Den tidligere Superliga- og Serie A-spiller Martin Bergvold har ikke helt sluppet fodboldverdenen.

Tidligere har den tidligere topspiller snuset lidt til trænergerningen som assistenttræner for Esbjergs U19-hold i tre år. Coronakrisen i 2020 gjorde dog, at Bergvold valgte at trække stikket og fokusere på familien.

Trænergerningen er dog ikke lagt endegyldigt på hylden.

37-årige Martin Bergvold siger til LigaBold.dk, at han overvejer at skrue op for trænergerningen igen på sigt.

- Lige nu, hvor børnene gider at være sammen med én, så prioriterer jeg familien lidt højere. Når de bliver større og ikke gider at være sammen én mere, så vil jeg højst sandsynligt skrue op for det med trænergerningen, siger Martin Bergvold til LigaBold.dk.

Den tidligere FCK-midtbanespiller har erhververet sig en B-licens, men han overvejer at tage UEFA A-trænerkurset.

- Man kan ikke helt slippe det. Det er egentlig også derfor, at jeg har sagt, at jeg aldrig ville være træner for mit eget barn. De manglede lidt hjælp, og jeg har det egentlig meget godt med at hygge mig med forældrene på sidelinjen, men da de manglede lidt hjælp, valgte jeg at træde til på U12-holdet (i Esbjerg, red.). Det gør jeg gerne, men det er ikke det, som jeg vil på den måde (træne sit eget barn, red.).

Da han var assistenttræner for Esbjergs U19-hold, mærkede han lidt af det adrenalinsus, som Bergvold fik inden for kridtstregerne, og det mangler han lidt.

- Det var megafedt, og man fik det kick, som når man selv spillede. Her fik man det bare ude på sidelinjen, hvor man måske ikke kunne gøre så meget, som man kunne inde på banen. Man fik stadig det der adrenalinkick ved at stå ude på sidelinjen.

- Det savner man lidt, men jeg har det egentlig rigtig fint nu. Jeg er kun lige tilknyttet en smule på U12 (i Esbjerg, red.), hvor min dreng spiller, og det er det. Det passer mig egentlig rigtig fint, nu hvor børnene har den alder, som de har lige nu. Om nogle år kunne jeg godt tænke mig at tænde lidt op for det igen, siger Martin Bergvold til LigaBold.dk.

Martin Bergvold nåede blandt andet at spille 113 Superliga-kampe og 41 Serie A-kampe i løbet af karrieren, og han tørnede ud for klubber som FC København, Esbjerg fB og Livorno. 

Bergvold scorede blandt andet mod Brøndby IF i 2006, og det mål kan du se øverst i artiklen.

Lige nu spiller han på Esbjergs Serie 3-hold.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar