Luk

Martin Hansen afviste Bundesliga-klub

| International | 7 kommentarer

Infoboks

Strømsgodset - Viking
Eliteserien (04/04)
YouBet 2,25 3,45 2,80

Martin Hansen var tæt på Bundesliga-klubben Freiburg i sommer, men takkede nej og missede også et par danske muligheder, afslører han. 

Martin Hansen stod i sidste del af sidste sæson i skyggen af den meget talentfulde schweiziske landsholdsreserve Jonas Omlin i Basel og valgte i sommer derfor at få ophævet sin kontrakt et halvt år før tid.

29-årige Hansen skrev i august i stedet en kort aftale med norske Strømsgodset, men forinden var både et par danske klubber og Bundesliga-klubben Freiburg også i spil, afslører keeperen over for bold.dk. 

- En uge efter jeg forlod Basel, var jeg til møde i Freiburg. De kunne give mig samme aftale, som jeg gik ind til i Basel. Alexander Schwolow var på vej til Frankfurt i stedet fra Kevin Trapp, så jeg kunne komme ind som andetvalg og give den gas.

- Det gik dog i vasken, da Trapp alligevel var på vej til Frankfurt, men så blev Freiburgs andenkeeper (Mark Flekken, red.) pludselig skadet, og så skulle jeg alligevel komme og være andenkeeper, men det valgte jeg at sige nej til, siger bold.dk og uddyber sin afvisning:

- Hvis Schwolow var røget, havde det været en 50/50-duel mellem Flekken og jeg, men nu var det en forudbestemt rolle som reserve for Schwolow, og jeg kom lige fra Basel, hvor jeg havde siddet ude i lang tid.

- Jeg ville fanme gerne tilbage til Bundesligaen, men jeg gad ikke sidde og glo på bænken. Det bliver for hurtig hverdag. Man har ikke samme følelse og gnist, når man sætter sig ind i bilen og kører mod stadion, og den havde jeg brug for.

- Jeg er altid åben for en 50/50-duel, men når det er forudbestemt, at man skal være reserve, er det ikke så spændende. Heller ikke selvom penge er gode. Det kan være okay nogle måneder, men når man ikke kommer til at spille uanset hvor meget energi, man leverer i hverdagen, er det ikke sjovt længere. 

- Og jeg er ikke typen, der gider sidde og håbe på, at konkurrenten bliver skadet, eller at det går ad helvedes til for ham.

- Nu ville skæbnen så, at Schwolow er blevet skadet, så Flekken har fået lov at stå, men sådan er det jo i den her verden. Det nytter ikke at kigge i bakspejlet på den måde.

Holdt danske bejlere hen

Hansen var også i dialog med et par danske klubber i sommer. 

- Jeg snakkede med et par danske klubber tidligt i vinduet, men det var mens, at jeg forhandlede med Freiburg, og vi ventede på en afklaring med Trapp. 

- Jeg trak den længe, men jeg var også ærlig og fair og sagde; 'Lige nu er det her med Freiburg min førsteprioritet, og hvis I ikke kan vente, så skal I bare gøre, hvad I har lyst til'. 

- Der har været flere gode muligheder i Danmark i de sidste par år, men jeg er ikke hoppet på nogen af dem, og det bider mig måske lidt i røven nu, men sådan er det, siger Hansen. 

Tilbud fra Tyrkiet og Polen

Efter fire succesfulde måneder i norske Strømsgodset er Hansen igen transferfri. 

- Jeg vil gerne have en længere aftale denne gang, for jeg er ærligt talt træt af at rykke rundt på familien. Samtidigt ved jeg godt, at vinduet i januar ikke er optimalt, så vi må se, hvad der sker. 

- Jeg venter lidt på, at der kommer noget spændende, men jeg har ikke travlt. Det kan måske godt være, at jeg panikker lidt i slutningen af januar, hvis ikke jeg har fundet noget, for ellers kan det jo næsten være ligegyldigt, at jeg har spillet meget i de seneste måneder. Men lige nu tager jeg det stille og roligt. 

- Jeg udelukker ingenting. Jeg er ikke i en position, hvor jeg kan sige, at jeg ikke gider det ene eller det andet. Jeg har respekt for de muligheder, der byder sig, siger Hansen, der dog ikke har fået tilstrækkeligt attraktive tilbud:  

- Jeg har et par tilbud, men det er ikke noget, jeg har lyst til. De er fra en klub i Tyrkiet og en klub i Polen, og det er ikke noget, jeg hopper på lige nu. 

Hansens CV tæller blandt andre Viborg, FC Nordsjælland, Den Haag, Ingolstadt, Heerenveen og Basel - samt Liverpool som ungdomsspiller. 


Af Mikael Blond

7 kommentarer

Avenue 13:07          
Brøndby???
puting kuneho 14:00          
Var det ikke ham der var racistisk overfor en træner i fcn?
smokingjay 14:30          
Afsted til BIF med dig... De mangler sku et rigtig godt alternativ til Martin Sæbe, som levere fint lige nu men generelt ikke har kvaliteten til toppen af suppen hvor de jo ser sig selv...
DKHansen 15:27          
Det kan vel for fanden ikke stadig være relevant hvad han engang har sagt til en træner. Han er fodboldspiller, med et stort hjerte og iver og er kommet med en dum kommentar. Sagen er løst mellem Martin og træneren og begge er kommet videre. Jeg tror næppe Martin er racist....! Så glem nu hvad han engang har sagt eller gjort.
UP!TheGunners 15:33          
At kalde nogen for en abe er ikke nødvendigvis racistisk, men i denne kontekst er det godt nok dumt/uheldigt.
MR. Buur 16:54          
Martin Hansen ville kunne forstærke de fleste superligaklubber, men hans omdømme har taget skade af de mange klubskifter og det kan være årsagen til at klubberne ikke ligefrem står i kø. Personligt håber jeg at Brøndby som minimum undersøger om de kan hente ham.
Lørdag 28. marts
Fredag 27. marts