Luk

Martin Hansen holdt HSV fra fadet i triumf

| 2. Bundesliga | 3 kommentarer

Infoboks

Hannover 96 - Hamburger SV 1-0
2. Bundesliga
14' 1-0 Linton Maina

Hannover 96 løb søndag med sejren, da de slog Hamburger SV med 1-0 i 2. Bundesliga, og derfor blev Martin Hansen noteret for et clean sheet nede i Hannover-målet.

Der er ét hold fra Hamborg, som har kurs mod oprykning til Bundesligaen, og det er ikke Hamburger SV.

Den nordtyske traditionsklub har nemlig store problemer med at hænge fast i toppen af rækken, mens rivalerne fra St. Pauli fortsat buldrer derudad i imponerende stil.

Søndag havde HSV dog muligheden for at sparke sig op i top tre, men det krævede først og fremmest en sejr mod Hannover 96 på HDI-Arena.

Der var dansk islæt på banen, hvor Martin Hansen vogtede Hannovers mål fra start, som han også har gjort i de seneste to 2. Bundesliga-kampe. 

Det var HSV, som kom bedst fra start, hvor de formåede at lægge et pres på værterne fra Hannover, og efter 11 minutter kunne jublen bryde løs hos HSV-spillerne, da Robert Glatzel var på pletten efter et fremragende angreb af gæsterne.

Glæden blev dog rigtig kort, da Bakery Jatta stod i en offside-position, inden han umiddelbart smed bolden ind til Glatzel, og derfor kunne Hansen og co. ånde lettet op.

Det blev straks bedre for Hannover, da de nu truede nede i den anden ende, og det gav med det samme pote.

Her imponerede Maximilian Beier, da han snød et par HSV-spillere, inden han trak ind i banen og bankede bolden mod mål. Marko Johansson hev dog en stor redning frem, men riposten endte for fødderne af Linton Maina.

Hannover-spilleren svigtede ikke i denne situation, da han tæt under mål fik sendt bolden over stregen, og så var hjemmeholdet i front på HDI-Arena.

Kort tid efter var de også tæt på at gøre det til 2-0, da Lukas Hinterseer fik testet Johansson af, men svenskeren holdt HSV inde i kampen med en ny stor redning.

I anden halvleg var det HSV, som var på jagt efter en udligning, og de sad da også solidt på spillet. Skarpheden manglede dog i flere situationer, hvor Glatzel misbrugte et par muligheder mod Hannovers Hansen.

I slutfasen var HSV dog tæt på at udligne, da Jatta slog et højt indlæg ind mellem venner og fjender. Her kæmpede Glatzel og Hansen om bolden, men ingen ramte den, så den sejlede videre.

Den danske keeper blev dog ramt i situationen, hvor spillet derfor blev stoppet i en håndfuld minutter. Hansen formåede dog at spille resten af kampen færdig. 

Mikkel Kaufmann kom ind for HSV ti minutter før tid, men danskeren kunne ikke sparke HSV tilbage i opgøret.

Kampen endte nemlig uden flere mål, og dermed var det Martin Hansen og Hannover 96, som kunne slutte weekenden af med en 1-0-sejr over HSV.

Hamburger SV har lang vej op til rivalerne fra St. Pauli, da der er ni point fra syvendepladsen til toppen af 2. Bundesliga.


Af Raymund Nelausen
Mandag 17. januar