Luk

Marxen: FCK-tilstand en del af forklaringen

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

FC København - Randers FC 1-2
Superligaen Grundspil
40' 0-1 Marvin Egho
54' 1-1 Mikkel Kaufmann
70' 1-2 Alhaji Kamara

Randers FC-kaptajnen Erik Marxen medgiver, at FC Københavns forfatning nok er en del af forklaringen bag Randers' sejr mandag.

Randers FC gik mandag aften forbi FC København i 3F Superligaen med en 2-1-sejr i Parken, og den sejr var tiltrængt for Randers, der med sejren nåede op på ti point.

Begge hold havde inden kampen været i sløj forfatning, men værst var det nok for det vante tophold FCK, og det er da nok også en del af forklaringen bag Randers FC's sejr, mener anfører Erik Marxen, der var godt tilfreds med Randers' fysiske tilgang til kampen.

- Det lykkedes, fordi vi var hårde ved dem. Det var en del af vores gameplan, og vi spillede dem sindssygt hårdt. 

- Vi gjorde ondt på dem i kontraerne,  og vi har nogle spillere, som er gode i mellemrummene. Normalt er det Rasmus Falk, som gør ondt på os, men det var Mathias Greve og Tosin Kehinde, der gjorde ondt på dem, så længe de havde kræfter, og de satte nogle gode ting op, siger Marxen og fortsætter:

- Vi havde også et par angribere i første halvleg, som var stærke, og jeg synes langt hen ad vejen, at vi er meget afhængige af at have et par angribere, der kan bide fra sig, og så et par mellemrumsspillere. Hvis de lykkes, eller to tre af dem gør, så ser vi gode ud, og det gjorde vi mod FCK.

- Uden at skulle kommentere på den forfatning, som FCK er i, så er det måske også en del af forklaringen, at de ikke er på 100 procent for tiden.

Som modspiller ville Randers FC-kaptajnen ikke vurdere for meget på FCK's tilstand, men han bemærkede dog én ting, som var anderledes i kampen, hvor Randers kom foran, inden FCK udlignede, før Randers afgjorde kampen.

- Nogle gange har man været her, hvor man har været foran, og de så udligner, hvor man ved, at der bare kommer en bølge af angreb. Den følte jeg ikke helt kom, men om det er et udtryk for, at de er ramt, der må I hellere lægge hovedet på blokken, end jeg skal.

- Men jeg har prøvet at være herovre et par gange, hvor det var sværere.

Randers FC mødte et FCK-hold, hvor cheftræner Jess Thorup igen havde sat sit hold op med et tremandsforsvar.

Det tremandsforsvar havde Randers blandt andet forberedt sig på, og det fik et mere simpelt spillende Randers-hold udnyttet.

- Vi vidste ikke super meget, hvad FCK kom med, for Thorup havde haft en kamp, hvor de havde tabt 0-4, så vi var ikke 100 procent sikre. 

- Men ville de komme med en treback-kæde, så var vi klar over, at der måtte blive rum til Greve og Tosin bagved deres backs, som ville op at presse. FCK havde svært ved at fange dem, når de fik den og fik vendt op.

- Og så skulle vi lidt mere back to basics i forhold til sidste gang, vi mødte FCK. Der havde vi flere vævre typer og vi ville spille. I dag skulle vi bruge lidt mere rugbrød, spille dem hårdt og gå til stålet i duellerne, og det lykkedes vi med.

Marxen fortæller, at sejren var tiltrængt, og den kan give et boost til Randers-truppen, som har været lidt medtaget over de sidste 14 dage.

Randers er nummer ni i 3F Superligaen.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Martin Schmidt og Jonas Dalgård
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar