Luk

Mathias J. om U21: Sidste ting jeg havde troet

| International | 0 kommentarer
Mathias J. om U21: Sidste ting jeg havde troet
Foto: New York Red Bulls

19-årige Mathias Jørgensen havde på ingen måde regnet med, at U21-landsholdet ville sende bud efter ham efter en sæson uden mange førsteholdskampe. Udtagelsen giver stor motivation for New York Red Bulls-danskeren.

I New York er det i løbet af 2019 blevet til seks kampe på førsteholdet for 19-årige Mathias Jørgensen, der i februar skiftede fra OB til New York Red Bulls.

Men på trods af de sparsomme førsteholdsminutter har U21-landstræner Albert Capellas udtaget hurtigløberen til U21-landsholdets kommende samling i begyndelsen af januar, hvor flere profiler dog er fraværende fra truppen.

Udtagelsen kom som en stor overraskelse for Mathias Jørgensen, der har nettet 11 gange i 22 kampe for New York Red Bulls andethold i den næstbedste amerikanske række.

- Det var stort, og det var nok en af de sidste ting, jeg havde regnet med efter en skuffende men lærerig sæson, siger Mathias Jørgensen til bold.dk og uddyber:

- Jeg er utroligt glad og stolt over at have fået den chance, og jeg havde ikke regnet med det, da jeg sad derovre. Det var godt nok overraskende.

Mathias Jørgensen fortalte tidligere på året til bold.dk, at han ville tage kampene på andetholdet i stiv arm og levere en indsats, som ikke kunne sættes en finger på, selv om det var en hård oplevelse at være valgt fra.

Derfor skal U21-udtagelsen være med til at huske Jørgensen på, at hårdt arbejde betaler sig.

- Jeg fik opkaldet, da jeg var sammen med min kæreste, og hun sagde, jeg skulle sørge for at huske det gode øjeblik, hvor Steffen Højer (assistent på U21-landsholdet, red.) ringede, i forhold til alle de hårde timer, jeg har haft derovre.

- Jeg har holdt fokus og taget kampene på andetholdet seriøst, og det er der blevet lagt mærke til.

- Det giver mig en ekstra motivation at vide, jeg ikke er glemt. Det er nogle gange rart at vide, man ikke er glemt, for det kan man godt tro derovre en gang imellem.

Kæmpe skulderklap må ikke blive en sovepude

Mathias Jørgensen har tidligere repræsenteret U18- og U19-landsholdene, men for første gang skal han med for U21-truppen, som altså drager til Tyrkiet på en træningssamling i Tyrkiet fra den 7. til den 13. januar.

Under samlingen vil Jørgensen gøre, hvad han kan for at vise sig frem på bedst mulig vis i levende live.

- Det er et kæmpe skulderklap, men jeg skal også passe på, det ikke bliver en sovepude. Der venter nogle dage i Tyrkiet, hvor der er mulighed for at vise sig frem foran teamet og foran spillerne. Det er en kæmpe mulighed at få lov at vise sig frem.

- Det er ikke hver gang, man får et kald, og normalt ved man jo, at arbejdet sker i klubberne, men når man så får chancen for at komme afsted, så er der mulighed for at vise sig frem, og det er de samme mennesker, der ser på dig hver dag.

- Det bliver godt at kunne vise sig frem for direkte øjne i stedet for over en computerskærm.

U21-landsholdets assistenttræner, Steffen Højer, var budbringeren, og han kunne fortælle Jørgensen, at DBU ikke glemmer ham, selv om han spiller på den anden side af Atlanten.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke var glemt og at de gerne ville have mig med i truppen. Han mindede mig om, at jeg ikke var glemt, og han sagde, jeg var en spændende spiller.

- Det var stort at få bekræftet på den måde, og jeg kan slet ikke vente med at komme med DBU til Tyrkiet og komme til New York at give den en skalle igen.

Mathias Jørgensen er i øjeblikket i Danmark på en lang ferie, hvor han ikke har lov at træne med en klub på grund af forsikringsregler i det amerikanske.


Af Jonas Dalgård
Søndag 5. april
Lørdag 4. april