LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Mathias Jensen stolt af anførerrolle i FCN

| Superligaen | 7 kommentarer
Highlights: U21-drengene sejrede sikkert 3-0 over Færøerne
Highlights: U21-drengene besejrede Litauen med tenniscifre
Interview med Niels Frederiksen om U21-landsholdets optakt til kampen mod Færøerne
Bag om Philip Billing: Den nye Huddersfield og U21-landsholdsstjerne
Det nye U21-landshold mødes for første gang
Mathias Jensen stolt af anførerrolle i FCN
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland
Superligaen Mesterskabsspil (29/04)
bet365 3,30 3,60 2,05
NordicBet 2,95 3,85 2,22
Oddset 2,95 3,75 2,25

Se Liverpool - Huddersfield

Stream live på Eurosport Player  

Advertisement
Advertisement
Mathias Jensen føler sig meget tilpas som vikariende anfører i FC Nordsjælland - han er meget stolt af at have fået hvervet i fraværet af Patrick Mtiliga i de seneste to kampe.

Bare 21-årige Mathias Jensen har i de seneste to Superliga-kampe ageret anfører i FC Nordsjælland, fordi den normale anfører, Patrick Mtiliga, sidder ude med en skade.

Og det passer midtbanespilleren helt fint at løbe rundt med bindet om armen.

- Det er meget fedt. Jeg er stolt og beæret over at få lov til det i så ung en alder. Vi er et meget ungt hold, og når vores kære anfører ikke kan spille, så er der jo en anden, der skal være det - og jeg har det okay med det, siger Mathias Jensen til bold.dk.

Patrick Mtiliga har besluttet sig for at indstille sin aktive karriere ved årsskiftet, og Mathias Jensen er klar til at bære anførerbindet permanent.

- Hvis Kasper (Hjulmand, red.) synes, jeg er klar til det, vil jeg med glæde være det. Jeg sætter meget pris på det, og hvis jeg kan blive det permanent, så vil jeg selvfølgelig gerne det - men det er ikke sådan, at jeg bliver sur, hvis han vælger en anden, siger Mathias Jensen.

Den kreative midtbanespiller er i disse dage sammen med U21-landsholdet, som torsdag spille mod Færøerne. Landstæner Niels Frederiksen har endnu ikke valgt en anfører, og også her er Mathias Jensen åben for en sådan tjans.

- Det vil jeg da ikke have noget imod. Aldersmæssigt er det jo lidt det samme i som i FCN, men der er jo mange af dem, der er her, der allerede spiller i store europæiske klubber - så det er ikke noget, jeg forventer, siger han.

Nyder opmærksomheden
Mathias Jensen har været på manges læber i sæsonstarten, fordi han har vist rigtig gode præstationer i Superligaen, og han er da også klar over, at han har gjort det godt.

- Det går rigtig godt, og det er selvfølgelig også fordi, det kører for holdet - så fungerer man godt som individ. Vi har, fra vi var små i FC Nordsjælland, lært, at vi skal spille som hold, for hvis vi løber rundt og spiller for os selv, kommer vi ingen vegne, siger han.

Mathias Jensen har altså skabt stor opmærksomhed om sig selv, og det nyder han bare.

- Det er meget sjovt, at det lige pludselig er én selv, det handler om. Jeg har ikke noget imod det - det er bare sjovt, siger han.

Skal ingen steder
Mathias Jensen har været en af de bærende spillere i FC Nordsjælland, som har solgt flere spillere denne sommer - midtbanespilleren skal dog ingen vegne.

- Jeg er først begyndt at spille fast fra februar, så jeg skal ingen steder lige nu. 

- Selvom det er gået fint indtil nu, er der stadig meget, jeg kan udvikle. Jeg vil gerne være endnu mere dominerende på bolden og styre kampene i endnu højere grad, end jeg gør nu, og der er mange muligheder for at tage store skridt i FC Nordsjælland, siger Mathias Jensen.

Den 20-årige midtbanespiller kan få spilletid for U21-landsholdet torsdag, når det talentfulde mandskab møder Færøerne på udebane i EM-kvalifikationen.

nicolai@bold.dk

Se Liverpool - Huddersfield Stream live på Eurosport Player  
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

7 kommentarer

Rambo92 08:31          
Han burde erstatte Kvist på Landsholdet!
Lhoff 08:33          
Endnu et stort kæmpetalent blandt mange
bruger 136427 08:52          
Han er så meget bedre end Kvist. Kvist har en elendig perception 360 grader. Det er grunden til han ikke spiller fremad han kan ikke se spillet.
Groggster 09:16          
Først er han 21 år, men til slut er han blevet et helt år yngre af at tale om sig selv. Flot, Bold.

OT: Virkelig imponerende, hvad han præsterer. Han er en klassespiller i svøb.
Jennerdrengen 09:40          
Han blev 21 1. januar.

Personligt gik jeg og undrede mig over, at han ikke kom på tidligere. Det sidste år han spillede på U-19 holdet, hvor han var anfører lavede han +25 assists og +10 mål (hvis nogen har et link til hvor man kan se præcist antal mål og assists i U-19 ligaen år for år, er det meget velkomment).

Prøv også lige at kigge på ham ved siden af ham - Magnus Kofod. Han er kun 18 - et endnu større talent? Og så er der Collins Tanor der til træning faktisk er den bedste af de tre.
quaz 10:54          
Ståle sæt nu igang forhelved´
Jennerdrengen 21:27          
Der har været bud på ham i dette transfervindue, men FCN har sagt nej tak. MJ har selv været ude og sige, at han absolut ikke skal nogle steder foreløbig.

Ang. FCK så tror jeg ikke de har råd til at købe ham, el. at det er en tilstrækkelig stor klub til hans næste destination.
Torsdag 25. april