Luk

Maxsø: Nøglekamp mod Sparta skal give point

| Europa League | 6 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - AaB
Superligaen Grundspil (26/09)
Bet25 2,48 3,40 2,90
Oddset 2,45 3,40 2,90
bet365 2,37 3,25 3,10

Brøndbys Andreas Maxsø kalder det en nøglekamp torsdag mod Sparta Prag, hvor de danske mestre skal have point på hjemmebane.

For første gang siden 2005 træder Brøndby torsdag aften ind i et europæisk gruppespil, når de torsdag aften møder tjekkiske Sparta Prag hjemme. 

I en gruppe, der derudover tæller Lyon og Rangers, er torsdagens kamp måske den største chance for at hente point, og derfor erkender Brøndby-anfører Andreas Maxsø også, at det er en nøglekamp, hvis man skal videre fra puljen.

- Ja, det kan man godt sige. Det bliver selvfølgelig en tæt kamp, men det er en af de kampe, hvor vi skal have point – specielt på hjemmebane foran vores fans. Det er en nøglekamp, og det er alfa og omega at starte godt, fortæller Andreas Maxsø.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Brøndby påtager sig favoritrollen eller vil spekulere for meget i, hvad et godt resultat er, udover at holdet selvfølgelig går efter sejren.

- Jeg tror, det er meget lige. Selvfølgelig har vi hjemmebanefordelen, som vi skal gå ud og udnytte. Jeg ser det som en lige kamp, hvor de små marginaler skal afgøre det.

- Vi går selvfølgelig efter sejren, og så må vi se, hvordan det ender, men vi går 100 procent efter de tre point. 

Et europæisk gruppespil er samtidigt også en mulighed for at skrabe en masse millioner ind til klubben. 

Det tænker Maxsø dog ikke så meget over, men ser i stedet andre muligheder for at sikre Brøndby en god indtjening - nemlig ved at gøre sig attraktiv på transfermarkedet. 

- Det er et spørgsmål til CV, men for os spillere, så er det et udstillingsvindue. Specielt hvis du gør det godt, for så er det måske en bedre og lettere måde at komme videre på. Vi er mange unge spillere, og Brøndby skal være en sælgende klub, så det er et godt udstillingsvindue, forklarer Brøndby-kaptajnen.

Brøndby går videre i Europa League med en første- aller andenplads, mens tredjepladsen sender dem i Conference League. En sidsteplads betyder europæisk exit. Du kan blive klogere på det her.


Af Andreas Roesen

6 kommentarer

BeerBellyBoy 13:07          
Jeg tror ganske enkelt ikke på point til BIF… i nogen af kampene. Jeg håber dog, at BIF kan skrabe lidt sammen til dansk fodbold.

FCM, Randers og især FCK forventer jeg mere fra.
Led-Zep 13:29          
Glæder mig vildt til den kamp. Kom så drenge :o)
EbbeSkovdahl 13:45          
Truppen indeholder to spillere med internationalt format: Maxsø og Theimbe. Det er ikke kritik bare en konstatering. Måske Hedlund også
cloc 14:27          
Lad os nu se, syntes vi bliver bedre og bedre. Det er som det med truppen og vi skal havd lidt mere fart og jeg tror det kommer. Tænk på fcm kampen. Vi kan da sagtens når klaveret spiller.
El Taure 15:05          
Jeg synes at FCM kampen viser at Brøndby kan når de får brikkerne til at passe sammen. Spiller de som mod FCM i de sidste 60 min, så tror jeg også godt de både kan få uafgjort og vinde. Tror endda også man har chancer mod Rangers med samme spil...

Men det er uden tvivl den hårdeste puljelodtrækning set med danske briller...

Randers, FCK og FCM har alle fået bedre lodtrækninger i min bog. Men krydser for så mange danske point som muligt, og dejligt at se bookmakerne umiddelbart regner med sejr til FCK og FCM i morgen og en 50/50 kamp i Brøndby. 2 sejre og 1 uafgjort ville være fint udbytte.
Jesper Hansen 15:48          
Der er ingen tvivl om, at Brøndby har fået det sværeste lodtrækning, og når pointene bliver gjort op og skuffelsen viser sit grimme ansigt, skal den del nok være glemt blandt de mange såkaldte eksperter.

Brøndby har Hedlund, Uhre, Radosevic og Maxsø som er gode nok til dette niveau. De andre spillere skal stå på tæer for at være med.
CV har ikke gjort det nemt for klubben for at skrabe point sammen til DK eller BIFs koefficientregnskab.

Det er rigtig ærgeligt at CV egenrådigt har taget den beslutning, da det kan gå ud over dansk fodbold i mange år. Dette år er der en unik mulighed for at skrabe ekstra point sammen til det fælles regnskab. Næsten så afgørende betydning at det ville kunne betale sig for FCM og FCK at udleje nogle af deres spillere billigt til Randers for at sikre sig flere point.

Held og lykke til alle de danske hold i år. Danmark har brug for det og for første gang i lang tid er det ikke 1 enestående klub der behøver at levere pointene, hvilket vil gavne ligaen ekstremt meget
Lørdag 25. september