LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Mbappe så rødt i stor PSG-pokalskuffelse

| Coupe de France | 17 kommentarer
PSG i endnu en nedtur - Cavani brænder dyrt straffe i tillægstiden mod Nice
Fjerde PSG-fiasko i fem kampe: Selvmål og brøler koster nederlag mod Montpellier - se det hele her
PSG-spiller snorksover foran eget felt - giver Montpellier let matchvindermål
PSG-forsvarer på glatis: Begår klodset frispark - så sender han bolden i eget net
'Et noget unødigvendigt selvmål': Stor Montpellier-fejl giver nem scoring til PSG - se det her
Mbappe så rødt i stor PSG-pokalskuffelse
Foto: Getty Images

Kylian Mbappe fik rødt for kort en svinestreg, da Rennes vandt klubbens tredje Coupe de France-titel efter en straffesparkssejr over PSG.

PSG har allerede sikret sig det franske mesterskab, men lørdag aften skulle den franske storklub forsøge at tage endnu et trofæ. Her ventede Rennes i den franske pokalturnering.

12 gange tidligere havde PSG før kampen vundet Coupe de France, og de seneste fire sæsoner har der også stået PSG ud for vinderne. Det skulle de forsøge at gøre til fem lørdag aften.

Rennes havde inden opgøret prøvet at vinde den franske pokalturnering to gange, men den seneste sejr lå helt tilbage i 1971, selv om de var i finalen i både 2009 og 2014.

Neymar var med fra start, efter han i seneste ligakamp fik sine første minutter siden slutningen af januar. Og den brasilianske kantspiller kom hurtigt i fokus.

Det var PSG, der startede bedst, og efter 12 minutter kom føringsmålet så. Neymar sendte et hjørnspark ud på kanten af feltet, hvor Dani Alves kom stormende. Brasilianeren sparkede første gang på den, og han flugtede den flot i mål.

To minutter senere havde stortalentet Kylian Mbappe en stor mulighed, da han kom fri til afslutning i feltet. Han sendte den dog lige på keeperen.

Efter 21 minutter fik Neymar også selv scoret. Han fik en stikning og kom alene igennem med keeperen. Her svigtede brasilianeren igen, da han chippede den over den fremadstormende keeper.

Dermed lignede det, at PSG ville køre sikkert mod endnu et trofæ, men kort før pausen kom der spænding tilbage i opgøret. Presnel Kimpembe var uheldig, da han rettede et indlæg af og sendte den i eget mål.

20 minutter inde i anden halvleg blev det også 2-2, da Edson Mexer kom højest på et hjørnespark og snittede bolden i kassen.

Dermed var presset igen tilbage på PSG, der skruede op for tempoet. De sad mest på bolden i løbet af slutningen, men de havde svært ved at komme frem til åbne målchancer.

Fem minutter før tid kom Mbappe og Neymar igennem. Franskmanden forsøgte at lægge bolden på tværs, hvor holdkammeraten kom glidende, men lige manglede lidt for at kunne prikke bolden i kassen.

Det hele sluttede 2-2 efter 90 minutter, og derfor stod det klart, at vi skulle have mindst 30 minutters ekstra fodbold.

I den forlængede spilletid blev Edinson Cavani også sendt i aktion for PSG. Han fik 17 minutter senest mod Monaco efter ti kampes skade, og nu skulle han forsøge at gøre sig for at sikre PSG et nyt trofæ.

Otte minutter inde i den forlængede spilletid var Kylian Mbappe tæt på at bringe PSG foran igen. Han kom alene igennem sammen med Edinson Cavani, men i stedet for at lægge bolden på tværs, afsluttede han. Bolden tog stolpen og hoppede tilbage i spil.

De to hold var begge meget afventende og ville ikke lukke for meget op for deres forsvar. Ti minutter før tid fik Hatem Ben Arfa dog en mulighed for at trykke af fra kanten af feltet. Bolden sneg sig dog lige forbi mål.

Det begyndte at ligne straffesparkskonkurrence, men først var der drama ét minut før tid. Kylian Mbappe stemplede en modstander på knæet og så rødt, så PSG måtte spille de sidste minutter med ti mand.

De holdt dog stand, og det betød, at det hele skulle afgøres fra ellevemeterpletten, hvor én af keeperne Alphonse Areola og Tomas Koubek ville blive den store pokalhelt.

Begge hold scorede på de fem første spark, men så skulle Christopher Nkunku sparke for PSG. Det spark brændte han, da han bragede bolden over mål.

Dermed vandt Rennes klubbens tredje Coupe de France-titel, mens PSG altså må lade sig nøje med Ligue 1-titlen i denne sæson.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Sand

17 kommentarer

( O ) 23:59          
Artiklen burde hedde: Rennes vinder den Franske pokal.

Fedt at se et mindre hold vinde en pokal.
Reevenge 00:01          
Vanvittigt drama. Idioti af Mbappé, men nok uden større betydning for slutresultatet da der resterede få minutter igen. Men hold da op et drama, PSG sprudlede i starten af opgøret, mens Rennes sled og slæbte sig tilbage i kampen minut for minut.

Første pokaltitel til Rennes i næsten 50 år.
Gun89 00:02          
Fedt at se PSG smide endnu en pokal.
Zheniro 00:06          
Fed kamp, en skam man ikke lige smed en hund på Renne haha
Hr. Objektiv 00:07          
Kæmpe resultat for Rennes!!!!!
Flot flot flot

Mbappé er jo bare ikke begavet nok. Kæft hvor tåbelig en action...

Og hvorfor sætter man den mindst rutineret spiller til at sparke det 6. Straffespark? Knægten var jo så nervøs at hans røvhul havde sin egen puls. Man vidste at han ville brænde i det øjeblik han gik frem mod feltet.
Kirneh 00:11          
håber da godt nok der venter yderligere Karantæne dage til Mbappe for den sviner, går jo åbenlyst efter manden og på en måde der nemt kan ende fodbold karriere..
( O ) 00:15          
Og hvorfor sætter man den mindst rutineret spiller til at sparke det 6. Straffespark? Knægten var jo så nervøs at hans røvhul havde sin egen puls. Man vidste at han ville brænde i det øjeblik han gik frem mod feltet.
Han skifter endda Diaby ud for at Nkunku kan komme ind og sparke. Virkelig mærkeligt :)
Torsdag 23. maj
Onsdag 22. maj