LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Med 114'eren til absurd tivoli-mekka i Anapa

| VM | 1 kommentar
Dear Australia
Dagens profil, Coutinho: Et tilbageblik på hans unikke evner
Tites imponerende geneopbygning af Brasiliens landshold
FIFA-challenge: Zanka & Nicolai vs. Agge
Christian Eriksen er dagens profil: Manden der skal sørge for dansk VM-succes
Med 114'eren til absurd tivoli-mekka i Anapa
Foto: Nicolai Skovsgaard Tøfting
VM er på trapperne i Rusland, og bold.dk-journalist Nicolai Skovsgaard Tøfting er havnet i et sandt tivoli-mekka i den sydrussiske by Anapa, som er landsholdets hjemsted under slutrunden.

Der er VM i Rusland, og bold.dk er taget med.

Journalist Nicolai Skovsgaard Tøfting er i Anapa i det sydlige Rusland, hvor Danmark har lejr. Derfra rapporterer han fra de daglige træninger, inden han tager til den sidste gruppekamp i Moskva, hvor Frankrig venter.

Journalist Mikkel Nøhr tager direkte fra Danmark til Saransk, hvor landsholdet spiller den første kamp, og derefter tager han direkte videre med nattog til Samara, hvor den anden kamp venter.

Vi vil gerne forsøge at give et indblik i, hvad Rusland er for en størrelse - der hvor vi nu er. Og derfor skriver vi løbende lidt om vores oplevelser i det kæmpemæssige land - her følger andet afsnit fra Nicolai, som er havnet i tivoli-land.

Dahlgårds Tivoli
Kan du huske Dahlgårds Tivoli fra det der DR-program, der kørte tilbage i slutningen af 1990’erne? Måske har du endda besøgt sådan et tivoli.

Hvis du har det, så kender du også alle de der vanvittige tivoli-forlystelser, som er dækket af gammel støv, og hvor skruer og bolte er lidt til den rustne side.

Der er radiobilerne, som er den essentielle mulighed smadre næseryggen på rattet, når du brager sammen med din makker. Der er svingarmen, der får candyflossen til at sætte sig helt oppe under tungen.

Der er også det der halvtarvelige pariserhjul, som giver et sølle udsyn over de blændende neonlys, der bader sommerhimlen i farver. Og selvfølgelig de der boder, hvor man skal smadre tallerkner for at vinde en bamse, som er så stor, at man egentlig ikke rigtig kan fragte den hjem.

Tag til Anapa!
Hvis du har oplevet det og tænker tilbage på det med en enorm glæde og nostalgi i hjertet - ja, så har jeg kun ét at sige. Få så bestilt din flybillet til Sortehavets diamant, Anapa.

Da jeg søndag aften fløj ind over byen, så jeg med det samme pariserhjulet, der tronede. Jeg så også, at byens centrum var badet i alle palettens farver.

Jeg tænkte; fedt, så er der nok lidt mere liv i byen, end jeg egentlig havde regnet med. Og jeg skulle mildest talt få ret.

Anapa er ét stort tivoli. Hjemme i Danmark har vi omrejsende tivolier, som besøger en masse byer i løbet af sommeren. I det sydlige Rusland har man droppet det der med ‘omrejsende’ og så bare bygget det inderste af byen som et tivoli.

Ikke en engangsforestilling
Og Anapa er åbenbart ikke den eneste by, der har fået den formidable idé at bygge byen med udgangspunkt i et fastliggende tivoli.

Da vi tirsdag skulle hjem fra landsholdets træningsanlæg, som ligger i den lille forstad Vityazevo, tog vi en hurtig beslutning og hoppede på bus 114, som mest af alt bare var en forvokset varevogn med vinduer og alt, alt, alt, alt for mange passagerer.

Fra vi forlod træningsanlægget i bussen, der kostede en femmer at benytte sig af, til vi ramte den første tivoli-forlystelse, gik der vel fem minutter - og så fortsatte tivoli-showet i ren uendelighed.

Den russiske mellemklasse, som ferierer i Anapa og omegn, er åbenbart helt tosset med tivoli - gerne af den lidt faldefærdige slags, hvor man mistænker, at sikkerhed er en by i Rusland. Meget apropos.

Og det har da sin charme, tror jeg.

To verdener
Men når man blot et par gange har vadet igennem støjen fra de slidte forlystelser og det alt, alt for høje techno-pladder, der kommer ud af højtalerne, så er det faktisk fint, hvis man lige kan slippe for det - og de der makkere, der prøver at sælge muligheden for at holde en lille Hr. Nilsson-abe eller klappe en papegøje på hovedet.

Heldigvis kan man jo bare vælge tivoli-ræset fra - og det gør vi så.

I stedet sidder jeg i skrivende stund på mit hotels udendørs restaurant, som mest af alt ligner noget, der lige så godt kunne ligge langs Middelhavet i Provence.

Der er altså to verdener i dette Ruslands ferieparadis - og det er faktisk ikke rigtig nødvendigt at klage sin nød.

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

1 kommentar

bendtkj 17:40          
Disse artikler er et glimrende initiativ :-)
Onsdag 23. januar