Luk

Medie: 6.751 migrantarbejdere er døde i Qatar

| International | 68 kommentarer

Infoboks

VM

6.751 migrantarbejdere er omkommet i Qatar, siden de blev udpeget som værtsland for VM i 2022, afslører The Guardian.

Qatar har været heftigt kritiseret som kommende VM-vært i 2022, og tirsdag har The Guardian offentliggjort tal, der ikke gør værtsnationen mere populær.

Den britiske avis har fået adgang til tal, der viser, at over 6.500 migrantarbejdere fra Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka er omkommet i Qatar, siden landet blev udpeget som VM-vært for 10 år siden.

Data fra Indien, Bangladesh, Nepal og Sri Lanka viser 5.927 dødsfald blandt migrantarbejdere fra 2011 til 2020, mens separate data fra Pakistans ambassade i Qatar melder om yderligere 824 dødsfald fra 2010 til 2020.

Det giver et samlet tal på 6.751 dødsfald, selvom tallet kan være højere, da lande som Kenya og Filippinerne ikke har rapporteret data, skriver The Guardian.

Qatar igangsatte for 10 år siden en massiv oprustning i faciliteter i forbindelse med afholdelse af VM.

Blandt andet skulle der bygges syv splinternye stadions, mens der også er blevet opført en lufthavn, veje, offentlig transport og hoteller for at stå knivskarpt til slutrunden i 2022.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International har længe kritiseret FIFA for beslutningen om at afholde VM i Qatar, men forbundet mener ikke, at dødstallet, som The Guardian afdækker, er problematisk højt.

- Med de meget strenge sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger på stedet har ulykkesfrekvensen på FIFA World Cup-byggepladser været lav sammenlignet med andre større byggeprojekter rundt om i verden, siger FIFA til The Guardian.

Herhjemme har DBU afvist at boykotte VM i Qatar, med mindre den danske regering beder dem om at gøre det. Regeringen har indtil videre afvist at opfordre til boykot.


Af Sara Margren

68 kommentarer

jesperyellow 20:45          
Længe leve kapitalismen

"- Med de meget strenge sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger på stedet har ulykkesfrekvensen på FIFA World Cup-byggepladser været lav sammenlignet med andre større byggeprojekter rundt om i verden, siger FIFA til The Guardian."
Islandboy 20:48          
Bliv væk fra den slutrunde. Det er forkasteligt, at Qatar er valgt som værtsland og jeg synes Danmark skal udeblive i tilfælde af kvalifikation til slutrunden - Qatar og FIFA skal have en lærestreg for det åbenlyse forkerte i at afholde VM i Qatar
Juvefreak92 20:48          
Blood on the leaves...
Grim Reaper 20:50          
Han burde levere tre andre eksempler, som minimum, på byggeprojekter med en højere ulykkesfrekvens.
NielsPetter 20:52          
Nogen som ved om der rent faktisk er nogle nationer eller fodboldspillere som har sagt fra?
haraltidret 20:55          
At FIFA bevidst lukker øjnene for de forfærdelige vilkår Qatar har budt sine gæstearbejdere siger alt om FIFA som organisation. Bundkorrupt og uden. skyggen af moral.

Desværre er der også mange danskere der glædeligt besøger Dubai, Qatar og Bahrain som turister, og bliver benovet over de luksuriøse forhold disse lande kan tilbyde. Men samtidigt støtter de jo med deres turistomsætning direkte de diktaturer der udgør de Arabiske Emirater, og alt det der følger med sådanne regimer. Og på samme tid er disse mennsker også med til at blåstemple disse diktaturer.
RaZZ87 20:55          
"Med de meget strenge sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger på stedet har ulykkesfrekvensen på FIFA World Cup-byggepladser været lav sammenlignet med andre større byggeprojekter rundt om i verden", siger FIFA til The Guardian.

Snakker vi opførelsen af pyramiderne her?

Det må være verdens dårligste undskyldning. Selv hvis det er rigtigt, er byggeprojekterne sket under slavelignende forhold, som FIFA har ignoreret. Skaden er sket, men FIFA kan i det mindste gøre det rigtige og aflyse turneringen eller flytte den til et andet land. Det kommer bare ikke til at ske.
Mandag 1. marts
Søndag 28. februar