Luk

Medie: Barca-ledere var klar til at slippe Messi

| La Liga | 6 kommentarer

Infoboks

Juventus - Barcelona
Champions League gruppe G (28/10)
Oddset 2,60 3,50 2,65
bet365 2,70 3,50 2,55

ESPN skriver om Lionel Messis situation i Barcelona, at Messis exit-ønske har været undervejs længe, og at visse ledere i Barca var klar til at slippe ham denne sommer.

Et af sommerens helt store samtaleemner i fodboldens verden har været uroen i Barcelona, hvor anfører Lionel Messi gerne ville væk, men mod sin vilje har accepteret at blive.

Nu bringer ESPN, som har flere journalister, som har dækket forløbet tæt, en analyse af forløbet, som går langt tilbage og ikke kun drejer sig om denne sommer.

ESPN skriver, at historien bygger på adskillige kilder med gode kontakter tæt på den øverste ledelse i Barcelona, og her lyder det blandt andet, at flere i ledelsen var klar til at sige farvel til Messi.

Højtstående medlemmer mente angiveligt, at tiden var inde til at få nogle penge i kassen for anføreren, og at klubben skulle acceptere et bud, da det ville hjælpe klubben økonomisk, da corona-pandemien angiveligt har kostet klubben godt 2,2 milliarder kroner.

Samtidig så man det som en kærkommen lejlighed til at starte på en frisk og bygge et nyt hold op uden Messi, hvor man desuden kunne spare mange lønkroner ved at lade ham forlade klubben. 

Flere af disse ledere i klubben følte desuden også, at Messi skulle straffes for at være udeblevet fra de første træninger, en corona-test og den fysiske test, efter han i august havde meddelt, at han ville væk.

Her skulle det være klubbens nye træner Ronald Koeman, som har frarådet en straf, da han mente, det kun ville gøre situationen mellem Messi og klubben værre.

Messi har længe været utilfreds

Ifølge ESPN har Lionel Messi i adskillige år været utilfreds med klubbens ledelse og i særdeleshed præsident Josep Maria Bartomeu.

Først da klubben lod Neymar gå til PSG, siden da klubben ikke fik hentet de fornødne forstærkninger, men brugte mange penge på spillere, som ikke har slået igennem.

Det mest afgørende i hans utilfredshed skulle være manglen på et ambitiøst projekt, som havde chancen for at vinde Champions League.

Messi har før udtalt, at han meget gerne vil blive i Barcelona, som er hans hjerteklub, men at han efterlyste et projekt med visioner.

Flere episoder skulle have grundlagt Messis utilfredshed, blandt andet de dårlige resultater i Champions League, de skiftende sportsdirektører, som ikke har haft en rød tråd i spillerindkøb, Barcas manglende evne til at hente Neymar tilbage til klubben, fyringen af Ernesto Valverde og Eric Abidals udtalelser om dovne Barca-spillere.

Ifølge ESPN var Ernesto Valverde vellidt i truppens øverste hierarki, som Messi, Luis Suarez og Arturo Vidal, hvor de to sidstnævnte nu begge er fortid i klubben, var en del af, da han gav dem stor frihed.

Spillere som Marc-Andre ter Stegen og Frenkie De Jong efterlyste angiveligt en mere disciplineret tilgang, men Valverde formåede at holde begge grupperinger tilfredse, og derfor var det aldrig populært, at Valverde blev afløst af Quique Setien.

Messi-fremtid afgøres mellem januar og marts

Meget i ESPN's analyse peger på, at Messi er færdig i Barcelona og ganske modvilligt spiller det sidste år af sin kontrakt. 

Messi var fast besluttet på at skifte til Manchester City denne sommer, men da det stod klart, at Barcelona ikke ville slippe Messi for mindre end frikøbsklausulen på mere end fem milliarder, og det ville ende i retten, hvis Messi stod fast, trak argentineren sig og indvilgede i at fortsætte i klubben.

Til januar kan Messi frit forhandle med andre klubber, og meget tyder fortsat på, at han her skriver under med Manchester City og bliver genforenet med Pep Guardiola. I City ser Messi et projekt, som i højere grad har chancen for at vinde Champions League, end han nu har i Barcelona.

Det eneste, der taler for, at Messi bliver i Barcelona længere end til sommeren 2021, er det forestående præsidentvalg. 

Her er det sikkert, at Bartomeu er fortid, og de fleste nye kandidater kommer formentlig til at gøre det til en mærkesag at overbevise Messi om at blive, at hente Neymar eller en anden stjerne til klubben, samt potentielt hente ny cheftræner.

Problemet for Barcelona er dog, at præsidentvalget, som det ser ud nu, først finder sted i marts, og Messi dermed allerede kan have skrevet under med en ny klub, når Barcelona får ny præsident.

Du kan læse hele ESPN's analyse her.


Af Mikkel Nøhr

6 kommentarer

Chris4700 09:10          
Ja man kan kun håbe at det mistillidsvotum går sin rette gang og ender ud med en ny præsident til december, forhåbentligt Font.
Han så godt nok også medtaget ud, Bartomeu, i går til Suarez´ afsked
Stagger Lee 10:30          
Der var gravkammer stemning i Barcelona i går. Det siger sig selv, når man siger et uønsket farvel til en af klubbens all time topscorer, tvunget af omstændighederne. Mon ikke ledelsen behandler den slags ting, som de altid gør på de kanter. Ved at hente en ny stor profil ind. Lautaro vil være den kanin, de kan hive op af hatten og give folk tro på fremtiden igen.

Mht Messi, så må man vente at se, hvad der sker. Det er ikke til at vide, hvad han tænker i øjeblikket og fremad rettet.
Platon 16 10:37          
Hvorfor var det i grunden, at man ikke holdt Bartomeu fast på udtalelsen om, at han ville være klar til at smutte, hvis Messi blev?

Endnu en ting i rækken af sager den mand er sluppet for nemt omkring. Et mistillidsvotum burde end ikke være nødvendigt for at sende ham ud på røv og albuer. Der kunne passende oprettes en hall of shame på Camp Nou alene pga ham.
Barcellona 11:30          
@Platon 16
Helt enig. Det er vildt, hvor meget en person kan ødelægge.
prm 11:33          
Tror ikke Barcelona henter nogle dyre spillere ind, når reglen om at et tilsvarende beløb skal betales til staten, som corona støtte.
mmahen1962@hotmail.com 14:38          
Prm, hva fabler du om? Der er ingen regel i den forfatning

Ser ud til barca går efter dest, garcia og depay. Ikk plads eller råd til andre denne sommer
Søndag 25. oktober
Lørdag 24. oktober