Luk

Medie: BIF i dialog med udenlandsk investor

| 3F Superliga | 61 kommentarer

Brøndby har ifølge InsideBusiness været i dialog med en gruppe udenlandske investorer den seneste måned.

Brøndby er i fremskreden dialog med en gruppe udenlandske investorer.

Det danske erhvervsmedie InsideBusiness skriver tirsdag, at dialogen har stået på en måned, og der er visse sammenfald med den investorgruppe, som for et år siden ville købe sig ind i Parken Sport & Entertainment.

Det er dog ikke samme situation i Brøndby som i FC København for et år siden, forklarer redaktør for InsideBusiness, Morten Johnsen, til bold.dk.

- Der er interesse fra begge sider. Dengang med Parken var der nærmest ingen dialog overhovedet, og det blev afvist med det samme, men her er der en form for dialog, siger Morten Johnsen til bold.dk.

- Man skal blive enig med den nuværende storaktionær Jan Bech Andersen om, hvordan man kan drive det her sammen fremadrettet. Kan man enes om en model, og hvordan skal den model se ud? Det er det, dialogen går ud på.

For et år siden var det amerikanske investorer, der var interesserede i FCK, men sammenfaldet med gruppen, der er i dialog med Brøndby, er ikke 1:1.

- Når sådan et tilbud her kommer, sidder der en masse folk med omkring bordet; ikke kun dem, der investerer. Der er også folk, der skal rådgive og den slags, og det er her, der er noget sammenfald blandt andet, siger Morten Johnsen.

Selvom der er visse paralleller mellem de to tilbud, er der også store forskelle, påpeger Morten Johnsen.

- I begge tilfælde handler det om at styrke det kommercielle grundlag, og det er også en af grundene til, man kigger på Brøndby. Der er man mere velvillig til at lytte på, om området omkring stadion skal forbedres, eller man kan opføre forskellige projekter.

- Der var døren fuldstændig lukket i Parken, for de havde nogle investorer, der havde været med længe, og som følte, at de havde brugt rigeligt med penge. I Brøndby kan man sagtens se idéen i at udvikle det kommercielle, siger Morten Johnsen.

Billigere at købe sig ind i Brøndby
Investorgruppen var ifølge InsideBusiness klar til at lægge 1-1,2 milliarder kroner i FC København, men det er slet ikke samme beløb, der er aktuelle i Brøndby.

- Det er jo relativt at billigt at købe sig ind i Brøndby i forhold til hvad fodboldklubber ellers bliver solgt for rundt omkring i verden.

- Det er jo ikke som at skrive en milliard-check ud i en stor engelsk klub. Det er et andet niveau, og hvis man formår at udnytte potentialet med det kæmpe opland af fans og investorer, der vil Brøndby det godt, tror investorerne også på, at der kan være en god forretning i det.

Hvor realistisk er det, at det ender med en aftale?

- Det er svært at svare på. Det er et faktum, at Brøndbys emission er blevet rykket gang på gang, fordi der har været forskellige dialoger på alle leder og kanter. De har også haft en dialog med Tottenham på et tidspunkt om at blive en slags satellitklub.

- Den model er, som jeg forstår det, død, fordi man ikke føler, man får nok ud af det ved bare at være en underklub for en større klub.

- Det er den vej, man arbejder hen imod; at man gerne vil have en anden investor ind, som kan drive det sammen med Jan Bech Andersen. Spørgsmålet er så, om de kan enes om, hvad strategien skal være fremadrettet. Jeg vil vurdere det som 50/50, siger Morten Johnsen.

Men Jan Bech Andersen er vel også interesseret i, at det kan lykkes?

- Hvis han skal sælge nogle af sine aktier, kommer det selvfølgelig også an på prisen, og om han kan komme ud uden et alt for stort tab.

- Men det står klart, som jeg forstår det, at hvis der ikke sker noget ved den kommende emission, ved Jan Bech godt, at det er ham, der må punge ud igen.

- Han er på ingen måde på vej mod udgangen, men det handler mere om, at der skal nogle andre ind, så det ikke er ham hver evig eneste gang.

Hvornår regner du med, der kommer en eventuel løsning?

- Man skal jo kunne stille en række garantier over for DBU for at kunne starte i næste sæson, og der kommer også en aktieemission.

- Jeg vil gå ud fra, at der skal en løsning på plads inden for en måned eller to, hvis man ellers kan enes om noget som helst, vurderer Morten Johnsen.

Hele InsideBusiness' historie om Brøndby kan læses HER.


Af Sara Margren

61 kommentarer

FCK 4EVER 12:43          
Jeg er ikke sikker på hvordan den gennemsnitlige BIF fan vil have det med sådan en løsning, men umiddelbart lyder det ikke helt tosset (uden at kende investor gruppen selv sagt).

Man da Jan Bech´s garanti kun løber til lidt endnu, og BIF ligner en klub der godt kunne bruge friskt blod på direktionsgangen (for ikke at glemme kapitalen), lidt nye ideer og nogle som kan udmønte de store planer og strategier - samtidig kan Jan hente lidt af sin investering tilbage.

Kunne være lidt win-win for BIF på sigt måske - hvis man altså kan leve med at blive ejet af en gruppe amerikanere eller hvad de er. Men man må formode at årene med Jan Bech vil have vænnet de fleste BIF fans til sådan en tanke, og skubbet alt det der "Anti-Fodbold" og "Fodbold er for dig og mig ikke en rigmands leg" lidt i baggrunden (skraldespanden).

Hvad siger BIF supporterne til tanken?
Villafan1 12:48          
Hvis der er sammenfald med samme investor gruppe som ved FCK er det ejerne af Aston Villa - som er med i den gruppe.
Juniorx 12:48          
Må ikke være nemt at være CV. Først på dagen snakkes økonomisk ansvarlighed, talenter osv. Senere på dagen giga udenlandsk millionindsprøjtning fra investor der jo nok forventer resultater på den korte bane.(ikke noget jeg ved bare hvad jeg tror om en investor)

Et godt råd herfra: hold jer til en strategi og giv den mere end 3 mdr. Syntes CV har fat i noget, så hold jer nu til det, inden den sidste form for klubværdi skylles ud med badevandet.
Sir 12:57          
Men er Jan overhovedet interesseret i at sælge?
Emkay 13:02          
Det er fortress igen... Dem som også forsøgte at købe LD´s aktier i FCK. Jeg er LANGT mere glad for at FCK fik Seier ind i stedet for... Og jeg er ikke glad for Seier...
fark 13:03          
Hvorfor?

Det skulle have været et svar til Emkay :(
Bløde babser 13:04          
Men er Jan overhovedet interesseret i at sælge?
Han er jo en del af diaologen, så det må han være.
Der står nogle steder at det skal være med lige stor ejerandel for ham og den gruppe der evt vil købe sig ind.

De nye investorer vil jo være in it for the money. Det svar vi nok skal lede efter er så hvordan de tror de kan få deres investering igen.
De smider jo ikke bare en masse penge efter BIF så klubben kan holde en ny fest. Det skal give dem afkast. Hvad kan de gøre bedre end den nuværende (og de sidste mange) ledelser ikke har kunnet?
For smider de en masse penge efter BIF skal de jo enten tjene på det eller få investeringen igen på en anden måde.....det kunne være farmerklub eller som FCN udklækning af spillere fra et andet sted etc.
Det er hvad jeg kigger efter.
Mandag 6. april
Søndag 5. april
Van Dijk vil huskes som en Liverpool-legende
13:03
Journalist: Vieira er vild med iskolde Dolberg
13:02
RFC-profil om håndtegn: Hylder mine venner
12:58
Tidligere OB-tekniker: Drøm at komme i BL
12:58
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
12:55
Udlejet Real-back: Min tid skal nok komme
12:52
Hidsig Van Gaal: Kan ikke snuppe Ajax´ forslag
12:52
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
12:50
Roma-legende: Alle bør opleve La Bombonera
12:49
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
12:46
FCK-chef: Vi er godt stillet i Danmark
12:46
Troy Deeney forsvarer ´doven´ United-profil
12:45
Journalist: Vieira er vild med iskolde Dolberg
12:42
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
12:42
Troy Deeney forsvarer ´doven´ United-profil
12:39
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
12:36
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
12:35
Van Dijk vil huskes som en Liverpool-legende
12:35
Troy Deeney forsvarer ´doven´ United-profil
12:30
FCK-chef: Vi er godt stillet i Danmark
12:29
Bordeaux-englænder afviste PL-klubber
12:26
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
12:25
Bordeaux-englænder afviste PL-klubber
12:24
Van Dijk vil huskes som en Liverpool-legende
12:24
Van Dijk vil huskes som en Liverpool-legende
12:22