LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Medie: City risikerer CL-udelukkelse

| Premier League | 41 kommentarer
Suveræne Manchester City snupper historisk Tripple: Smadrer Watford med 6-0 i FA Cup-finalen
Premier League-abstinenser? Gense de største øjeblikke i den intense mesterskabskamp her
TV: Se tilbageblikket på Citys forrygende guld-sæson
UEFA gør klar til at straffe Man City for snyd - er det bye-bye til Champions League?
MÅL, MÅL, MÅL! Her får du ALLE scoringerne fra Premier League, Bundesligaen og Ligue 1
Medie: City risikerer CL-udelukkelse
Foto: Getty Images

Et undersøgende organ i UEFA vil ifølge New York Times indstille til, at Manchester City udelukkes af Champions League i én sæson på baggrund af overtrædelser af reglerne om Financial Fair Play.

Manchester City kan risikere at blive udelukket fra Champions League i én sæson. Det skriver New York Times.

Det kan ske, fordi UEFA har indledt undersøgelser på baggrund af de afsløringer, der kom frem i forbindelse med Football Leaks sidste år.

Her fremgik det, at Manchester City havde overtrådt reglerne om Financial Fair Play ved at fifle med sponsorater.

Ifølge New York Times vil UEFA dog ikke hænge City op på præcis de overtrædelser.

Derimod forlyder det, at forbundet vil hænge City op på, at klubben har givet forkerte oplysninger i forbindelse med opklaringen af en anden sag samt givet falske oplysninger til engelske myndigheder.

Der er dog et stykke vej, før en udelukkelse kan komme på tale.

I UEFA har man et organ, der sørger for at holde styr på, hvordan klubberne agerer rent finansielt, og om de overholder reglerne om Financial Fair Play. Det hedder Club Financial Control Body.

Under det organ er der nedsat en gruppe, som løbende undersøger klubberne, og i øjeblikket er gruppen i gang med at undersøge Manchester City.

I spidsen står den tidligere belgiske premierminister Yves Leterme, og ifølge New York Times er han og resten af gruppen af den opfattelse, at Manchester City skal straffes med udelukkelse fra Champions League i en sæson.

Den undersøgende gruppe vil i løbet af denne uge fremstille sagen for den del af Club Financial Control Body, som har den besluttende magt.

Her skal man beslutte, om Manchester City skal dømmes, og hvis det sker, så bliver Manchester City altså udelukket fra Champions League i en sæson.

Manchester City har dog mulighed for at trække sagen i langdrag. Klubben kan føre sagen hele vejen op til sportens højeste domstol, CAS.

Den engelske mesterklub har indtil videre afvist alle beskyldninger.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

41 kommentarer

Sir Alex F 11:10          
De kan vel betale UEFA et par hundrede millioner under bordet, så glemmer de nok sagen.
JG-FCN 11:17          
Kommer ikke til at ske. FFP gælder kun de mindre klubber.
D.B.R. © 11:23          
Noget af en streg i regningen skulle det ske for City.
Frontzeck 11:30          
FFP er kun sat i verden for at beskytte de "gamle" storklubber såsom Man. United, Bayern, Real Madrid med flere, så de kan beholde deres magt i europæisk fodbold og UEFA. Hvis de får deres vilje bliver det helt umuligt for andre klubber at komme til fadet fremover via investeringer, som man ser det i alle andre dele af erhvervslivet. De "gamle" er bare heldige at de foretog deres investeringer inden beløbene blev så store og der var så meget fokus på det. Hvis man skal komme det her pengevanvid til livs, skal man starte helt påny, hvor alle har de samme budgetter og der er transferloft lønloft osv. Og det kommer aldrig til at ske.
AaBager 11:33          
De har brudt reglerne og burde straffes.

Når det er sagt, så er reglerne så dybt latterlige. Ingen andre brancher laver love imod at få kapital udefra. Det er kun de nuværende store klubber, der profiterer af reglerne.
Geddar 11:37          
"FFP er kun sat i verden for at beskytte de "gamle" storklubber såsom Man. United, Bayern, Real Madrid med flere, så de kan beholde deres magt i europæisk fodbold og UEFA. Hvis de får deres vilje bliver det helt umuligt for andre klubber at komme til fadet fremover via investeringer, som man ser det i alle andre dele af erhvervslivet. De "gamle" er bare heldige at de foretog deres investeringer inden beløbene blev så store og der var så meget fokus på det. Hvis man skal komme det her pengevanvid til livs, skal man starte helt påny, hvor alle har de samme budgetter og der er transferloft lønloft osv. Og det kommer aldrig til at ske."

Hold da helt kæft en gang nonsens.
Lørdag 25. maj
Fredag 24. maj