Luk

Medie: FCK-model er på bordet i Europa

| International | 27 kommentarer

Infoboks

FC København - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (18/04)
Bet25 1,52 4,30 5,20
Oddset 1,55 4,40 5,70
bet365 1,53 4,20 5,75

FC København er afsender på et forslag, der ændrer på kvalifikations-strukturen i de europæiske turneringer, skriver The Athletic.

Allerede i sommer afslørede Ekstra Bladet, at FC København står bag et forslag om at lave om på kvalifikations-strukturen i de europæiske turneringer.

Daniel Rommedahl, der er Director of Football Operations and International Affairs i FC København, erkendte dengang UEFA nok tvivler på forslaget, da store ligaers klubber ikke vil have samme nemme adgang til gruppespillene som nu.

Men forslaget eksisterer stadig, skriver The Athletic og kalder det for 'The Copenhagen Access Model'.

Kort sagt vil de 79 hold, der er aktuelle til Champions League i en given sæson, blive rangeret ud fra sine resultater i Europa i de seneste 10 år.

De 20 bedste hold vil ryge i gruppespillet, og de resterende 72 hold vil skulle igennem et antal kvalifikationsrunder ud fra sin placering på 10 års-ranglisten.

Det vil sige, at europæiske nybegyndere fra store ligaer som RB Leipzig og Atalanta vil være nødt til at skulle gennem kvalifikationen, mens hold som Ajax, Porto og Olympiakos i denne sæson vil være strøget direkte i gruppespillet.

Samme model skal bruges i Europa League og den kommende Coneference League, og FCK har støtte fra blandt andre Celtic og Ajax, mens den engelske Premier League naturligt nok ikke er fans. 

Det vil således gå ud over engelske hold, der overraskende klemmer sig ind i top fire og ikke har samme europæiske baggrund som de normale tophold.

En anonym kilde fra en europæisk topklub foreslår over for The Athletic, at man som kompromis garanterer top to fra de store ligaer en plads i gruppespillet. 

FCK er aktuelt nummer 43 på UEFA's ti års koefficient-rangliste, der blandt andet benyttes til at fordele en del af de mange præmie-millioner. Se listen her.

Læs om indførelsen af Conference League og de europæiske turneringer fra 2021 til 2024 her

Læs om et længere et interview med Daniel Rommedahl om de europæiske turneringer her

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Mikael Blond

27 kommentarer

Malresi 21:54          
Den er tricky.. på en måde er forslaget jo ret sympatisk og går vel egentlig også fint i tråd med de etablerede storklubbers strategier, men det er da lidt synd for hold som fx Atalanta og Leicester at de ud over at skulle levere en overraskelse i ligaen (top4) også skal levere konstant i en kvalifikation... men dog meget rart at der er nogle der forsøger at gå imod storklubbernes (og UEFAs) planer!
L4rken 21:55          
Malresi:

Hvordan kan det både være "fint i tråd med de etablerede storklubbers strategier" og samtidig "gå imod storklubbernes planer"?

EDIT: Jeg forstår efter dit næste indlæg. Tak for det.
Malresi 22:01          
Fordi der er flere af dem... nogle - som fx. Barca, Real, Bayern og Juve - er jo sikre med en sådan struktur, hvorimod andre (nyrige) storklubber vil skulle igennem kvalen. Jf. RB Leipzig fx. (måske City... hvis de bliver aktuelle).
andershansen 22:30          
Synes det er noget rod med de individuelle seedninger. Det bliver de samme hold, vi ser fremme år efter år, og det er alt for svært for små hold at slå igennem, når de får chancen. Seedninger skulle hellere følge ligaen. Hvis Leicester kan slå Man Utd i PRL, så har de også kvalificeret sig til en bedre seedning.
milanellomv 22:33          
I en fodboldtid, hvor tradition taber til kapital, er forslaget meget interessant. Det skal naturligvis ikke komme an på en arabisk sheiks pengepung (eller en energidriksdirektørs), at en upåagtet klub går fra 0 til 100 rent europæisk på ingen tid.
Jeg synes generelt hele ideen om en "Champions League" dør lidt, hvis turneringen blot forbeholdes de større nationers tophold, og ikke de europæiske mestre, som den egentlig var tiltænkt. Der er en vis urimelighed i tanken om, at hvis man driver klub i en mindre nation som Danmark, er man automatisk udelukket fra det fine selskab. At en klub ender som nummer fire i eks. Italien som Atalanta, bør ikke overhædres ift. et mesterskab andetsteds - det er for pokker det fodbold handler om, altså titler og mesterskaber. Spørgsmålet er blot om autoriteterne har dollartegn i øjnene, eller om de har sund fornuft.
AaBager 22:58          
Men det er vel en større præstation, at blive nummer fire i Italien, end nummer 1 i Danmark, Sverige og Norge?

Vil en overraskende DM vinder få det sværere end før eller er det status quo?
Pimp-C 23:11          
Man burde bare gå tilbage til mesterholdenes Europa cup! Og tilbage til knald eller fald kampe.. træt af Champions League runder der ofte bliver spillet for taktisk (profiler spares) i de sidste resterende runder i turneringen, særligt af klubber som allerede er videre. Underholdningsværdien i kampene minimeres drastisk.

Knald eller fald kampe kan give mange fede sensationelle overraskelser hele vejen, plus det giver mulighed for at mesterklubber i Hviderusland, Rumænien eller Cypern kan komme langt i turneringen. Tænk små klubber hvor en hel nation følger klubbens lange vej til “pokalen med de store øre”
Tirsdag 13. april