Luk

Medie: Flere UEFA-lande overvejer FIFA-exit

| bold.nyt | 23 kommentarer

Ifølge Associated Press overvejer mere end et dusin europæiske forbund at forlade FIFA på grund af det internationale forbunds forslag om at afholde VM hvert andet år.

FIFA's forslag om at afholde VM hvert andet år har været det helt store emne over de seneste uger, og tirsdag afholdt FIFA møde med verdens landstrænere.

Herfra kunne Kasper Hjulmand fortælle, at det virker til, at FIFA er langt med planerne for et VM hvert andet år, og det lader til, at forslaget globalt set vil have opbakning.

Men i UEFA har flere lande, herunder Danmark, udtrykt bekymring for forslaget.

Nu melder nyhedsbureauet Associated Press så, at en række europæiske forbund nu overvejer et drastisk skridt i kampen mod FIFA's forslag.

Således skulle mere end et dusin UEFA-forbund nu overveje at forlade det internationale forbund FIFA. Det fortæller to kilder med kendskab til diskussionerne i UEFA, lyder det.

I sidste uge meldte de nordiske forbund ud, at man vil være tvunget til at overveje andre muligheder og scenarier, hvis VM-forslaget skulle vedtages.

Om de scenarier udtalte DBU-formand Jesper Møller på et pressemøde:

- Der kommer vi til at overveje en række scenarier i værktøjsskuffen, og jeg vil ikke udelukke noget, men jeg vil heller ikke begynde at male fanden på væggen, for der er en proces i gang, hvor jeg håber, vi kan bygge bro imellem de seks konføderationer.

Hvad er det for nogle scenarier, I har i værktøjsskuffen?

- Vi har jo hele spektret. Vi kan læne os tilbage og være sure, vi kan sige, vi ikke vil deltage i én eller flere turneringer, og så kan vi prøve at fremsætte ændringsforslag og arbejde på, at tingene kan rykke i vores retning af holdninger og værdier.

Du kan læse mere fra pressemødet med Jesper Møller lige her.

Skulle UEFA-lande ønske at træde ud af FIFA, ventes det, at de har UEFA-præsidenten Aleksander Ceferins opbakning, da UEFA altså har kritiseret forslaget.


Af Jonas Dalgård

23 kommentarer

Børge Bingo 06:48          
Test
Desperados 06:52          
Jeg havde forventet, at det omhandlede VM i Qatar. Jeg kan ikke forstå hvorfor, at de vestlige demokratier vil finde sig i, at man afholder VM i et land, som ikke overholder fundamentale menneskeretigheder og som sandsynligvis har opnået den slutrunde med en stor pose penge. Flere lande i Europa udgør jo produktet. Folk vil jo se England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien spille. Ufatteligt at man ikke har en større magt til at få lagt pres på FIFA.
Bødlen1880 06:54          
Stå fast for vores sports skyld og boycut! Det bliver aldrig trukket tilbage igen, hvis først det bliver vedtaget. Forestil jer scenariet, hvor landsholdsspillere ikke kan holde ferie på noget tidspunkt af året. Intensiteten og kvaliteten i spillet vil blive markant ringere end i dag.
Sassy 07:03          
God ide! I det mindste så vælge at melde fra til hver anden eller stille med "B" hold. At spillere fra diverse lande ikke har været ude og råbe op er mig en gåde. De får jo aldrig fri igen, når dette latterlige forslag bliver ved taget.
Troldkarlen 07:04          
Ja, enig desperados. Men de eneste emner, som forbundene / spillerne tør være absolutte omkring/strejke for er hvis det handler om spillernes helbred, rettigheder til sponsorpenge (glem ikke amatørlandsholdet), eller racisme-chikane. Lige præcis de tre områder, som af mere eller mindre gode grunde går så tæt på spillernes sind og krop at de selv siger fra.

Ikke at jeg mener, at det er spillernes primære ansvar at sætte foden ned overfor Qatar, men min pointe er at principiel stillingtagen ikke rigtig sker i international fodbold.

Derudover tror jeg DBU og de andre europæiske forbund frygter for deres egen position i international fodbold samt for relationen til deres eget lands fodboldfans.

Men for alle andre kontinenter vil det selvfølgelig være en gave ikke at skulle bede sine spillere om at foretage 5 - 10 interkontinentale rejser om året for at spille 10 landskampe…
Milanistar 07:38          
Jesper Møller er til grin. Sig dog fra i stedet for at danse om den varme grød. Magen til politiker-type har der aldrig siddet i toppen af DBU…
Jeg ved godt at det ikke er en reel trussel fra forbundenes side, men stærkt at åbne op for scenariet. FIFA er ikke stærkere end de 10-12 stærkeste nationer i verden, da over halvdelen af deres indtjening kommer herfra.
TractorBoy88 07:42          
Jeg havde forventet, at det omhandlede VM i Qatar. Jeg kan ikke forstå hvorfor, at de vestlige demokratier vil finde sig i, at man afholder VM i et land, som ikke overholder fundamentale menneskeretigheder og som sandsynligvis har opnået den slutrunde med en stor pose penge.
Har man problemer med manglende overholdelse af menneskerettigheder, så skulle man også have sat sin fod ned, da der var VM i Rusland og Brasilien. Jeg tænker, det er derfor, ingen reelt gør noget nu. Fordi man så samtidig blåstempler, hvad der foregår i de andre lander.
Onsdag 1. december
Tirsdag 30. november