Luk

Medie: Ny CL er svaret på europæisk superliga

| bold.nyt | 35 kommentarer

Ifølge The Times vil UEFA i de kommende uger præsentere et nyt format for Champions League, der skal gøre sig gældende fra 2024. Det er et modsvar til forlydenderne om en europæisk superliga.

Over de seneste måneder har der været forlydender om, at flere af fodboldeuropas største klubber baksede med en idé om en europæisk superliga, som ville være lidt af et slag for UEFA's Champions League-turnering.

Nu har UEFA så selv set på forslag, der skal komme de største klubbers ønske om flere europæiske kampe i møde, og særligt ét liga-format skulle være favorit til at træde i kraft fra 2024. Det skriver engelske The Times i hvert fald onsdag.

Således skriver The Times, at UEFA i de kommende uger skal drøfte en række forslag, hvor 'The Swiss System' skulle være favoritten til at reformere det nuværende format med seks kampe i gruppespillet.

'The Swiss System' ville sætte 32 eller 36 hold i en liga, hvor hvert hold spiller ti gruppekampe i alt.

Altså ville holdene ikke møde alle hold i ligaen, men ved lodtrækning ville man finde ti modstandere til fem kampe på hjemmebane og fem på udebane, og modstanden ville variere alt efter seedning.

Resultaterne fra kampene giver point til et liga-system, hvor nummer 1 til 16 kvalificerer sig til slutspillet. Her ville nummer 1 møde nummer 16 og nummer 2 møder nummer 15 og så videre.

Holdene placeret fra 17.-24.-pladsen går videre til Europa League-knockoutfasen, skriver avisen.

Ifølge The Times skulle foreningerne af europæiske klubber og ligaer være ganske positive omkring systemet.

Englands vicepræsident i FIFA, David Gill, har tidligere udtalt til The Times, at UEFA vil sikre sig, at kvalifikationen mestendels går gennem de nationale turneringer.


Af Jonas Dalgård

35 kommentarer

orfeopataro 10:53          
Lyder totalt åndssvagt at have en liga hvor alle ikke møder hinanden.
B4Ev.2 11:01          
Lyder endnu værre end det forslag der er kommet fra klubberne udenom UEFA.
Bobby Wrenøe 11:01          
Alle møder ikke alle i det nuværende format.

i stedet for 6 kampe får man nu 10 at glæde sig til inden knockout fasen.

Det er noget nyt - så det skal vi selvfølgelig ikke prøve at forholde os til - modstand mod forandring hedder begrebet.

Til gengæld har man jo så ikke taget hensyn til det høje pres på klubber og især spillere med antallet af kampe. Nu smider man tilsyneladende 4 kampe mere ind i efterårsturneringen - lad os se hvordan man "kompenserer" for det ???

Spændende :-)
Aussie 11:04          
Blot endnu et forsøg på at undgå at irriterende små klubber blander sig i de finansielt givtige knock-out kampe! Da man flyttede Mesterholdenes turnering fra rent Cup format, til Gruppespil+Cup runder var formålet det samme... Over to kampe kunne små hold godt slå store hold ud, men ideen var at over seks gruppespilskampe skulle det ikke være realistisk. Nu har "de store klubber" så opdaget at de små har udviklet sig og godt kan konkurrere over seks kampe, så må man sætte antallet op igen...
MadsLeb 11:07          
Et "endnu værre forsøg"???

Hvad fabler du dog om, det her format er da ar foretrække mindst 1000 gange over det, som foregår uden om UEFA.
JG-FCN 11:08          
Et forslag stærkt inspireret af NFL må man sige.
Lazaronen 11:16          
Det var præcis hvad jeg tænkte; NFL system.

Lidt sat på spids er det jo desværre også den tendens der tegner sig generelt i fodbold, med VAR, typen af kommercielisering, mere fokus på underholdning end sporten... Vi mangler snart kun effektiv-tid.
Tirsdag 19. januar