Luk

Medie: Regeringen vil tillade 500 tilskuere

| Danmark | 45 kommentarer

Infoboks

Ifølge DR foreslår regeringen, at man åbner for 500 siddende tilskuere i idrætten – herunder professionel fodbold.

DR er kommet i besiddelse af et brev med et udspil, som statsminister Mette Frederiksen og regeringen har sendt rundt til partilederne i Folketinget, og af det fremgår det, at man vil åbne for tilskuere i idrætten.

Det er altså regeringens forslag, som skal debatteres med de øvrige partier – intet er besluttet.

Der er tale om en ordning, hvor klubberne kan få lov at lukke 500 siddende tilskuere ind, skriver Mette Frederiksen ifølge DR i sit brev til partilederne.

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen har fortalt bold.dk, at man arbejder på at få tilskuere i denne sæson, men i Brøndby er man ikke imponeret af antallet på 500.

- Vi forstår bare ikke, hvorfor vi kun må samles 500 på et stort udendørs areal som Brøndby Stadion, når man må samles 500 i en biografsal inde i København.

- At lukke 500 ind er to procent af vores kapacitet, og det gør ikke, vi kan drive forretning. Det er det samme som et forbud, har direktør Ole Palmå sagt til B.T.

Regeringen ønsker desuden at løfte forsamlingsforbuddet fra 10 til 50 personer, hvilket kan åbne mulighederne for, at 2. division kan gå i gang igen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

45 kommentarer

AltidHvid 15:18          
500 er et uforskammet lavt tal!!!
Farlig69. \ 15:35          
Regeringen sejler !
CLkommerhjem 15:39          
Det er jo en start og bedre end 0, men jeg forstår ikke hvorfor man ikke kigger individuelt pr. stadion. Nogle stadioner vil sagtens kunne huse mere end 500 mens det måske er et passende antal andre steder. Men det er nok for nemhedens skyld at man siger det er ens for alle.
KongPulla 15:40          
bedre end ingenting
Dr Phil 15:46          
Der er ikke tale om en særregel for fodbold eller anden sport, men en generel ny regel for arrangementer med siddende gæster. Klubberne burde være glade for at de måske allerede fra næste runde, hvis loven vedtages, kan lukke tilskuere ind så man kan få lidt larm på stadion, og i tv.

Tror Palmå virkelig at de får lov til eksempelvis at besætte hvert andet sæde i nærmeste fremtid? Det er jo utopi. Alt tyder på at netop store forsamlinger er en af de helt store grunde til at smitten kan spredes så hurtigt som det er tilfældet.

10.000 eller 5.000 mennesker samlet på samme sted bliver ikke tilladt foreløbigt, næppe før en eventuel vaccine.
Tropico 15:51          
Hvorfor ikke kigge på et tal som 10-20% af stadionkapaciteten? Så er der jo stadig god plads mellem tilskuerne.
sukikkeigen 15:55          
Stop nu med at tro at fodbold er verdens centrum.

Men må heller ikke sætte stole op foran Orange scene og have 10000 mennesker selv om der ville være plads.

Det vil stadig skabe en stor risiko
Søndag 5. juli