Luk

Medie: Store planer om ny europæisk turnering

| bold.nyt | 78 kommentarer

Ifølge Sky Sports er der planer om en ny europæisk turnering, European Premier League, der skulle have opbakning af FIFA. 

En ny europæisk superliga ved navn 'European Premier League' kan måske allerede fra 2022 se dagens lys, skriver Sky Sports tirsdag.

Den europæiske liga skulle huse 16-18 hold, hvis hjemme- og udekampe spilles løbende i den europæiske sæson, og de bedst placerede hold skal så afgøre turneringen i knockout-kampe, hvor de hold, som når langt, altså tager store beløb i præmie.

Flere hold i England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien skulle være i forhandlinger om at blive de stiftende medlemmer af turneringen, som skulle have FIFA's opbakning.

Det berettes, at man allerede i slutningen af denne måned kan høre officielt omkring planerne, selv om man fortsat mangler at få flere afgørende detaljer på plads.

Ifølge det engelske medie er Wall Street-banken JP Morgan i forhandlinger om at stille lån på omkring 38 millarder kroner til rådighed til finansieringen af den nye liga.

Det vides ifølge Sky Sports ikke, om UEFA bakker op om planerne, for den nye turnering kan få fatale konsekvenser for Champions League – UEFA's flagskib og store indtægtskilde. 

Skulle UEFA bakke op, ville turneringen blive offentliggjort som en ny og forbedret Champions League, og det ville være et nyt og sjældent samarbejde mellem FIFA og UEFA, som mest af alt er kendt for at stå i opposition til hinanden.

Skulle UEFA ikke bakke op, skriver Sky Sports, at der af juridiske årsager kan blive problemer med at indføre den nye liga, før det nuværende Champions League-format står foran en ændring i 2024 – en ændring, der i begyndelsen af 2021 skal finde sit udseende.

Ifølge Sky Sports skulle Manchester United og Liverpool være de to hold fra England, der er med til at arrangere ligaen, ligesom også Real Madrid skulle være det.

Det fremgår, at kampene i den europæiske turnering vil lægge sig i de nuværende huller til Champions League og altså ikke have indflydelse på de hjemlige turneringer.

Hele Sky Sports' historie kan læses her.


Af Jonas Dalgård
Fredag 27. november
Torsdag 26. november