Luk

Medier: Barca giver Koeman betinget kontrakt

| La Liga | 31 kommentarer

Infoboks

Bayern München - Barcelona
Champions League gruppe E (08/12)
Oddset 1,50 4,70 5,50
bet365 1,50 5,00 5,00

FC Barcelona er klar til at forlænge med Ronald Koeman, hvis han vinder La Liga, spiller Cruyff-inspireret fodbold og giver de unge som Riqui Puig chancen. 

Om et år udløber Ronald Koemans kontrakt som cheftræner for FC Barcelona efter det, der må formodes at blive to turbulente sæsoner. 

Til trods for tidligere at have udtrykt tvivl omkring den hollandske træner, så er præsident Joan Laporta klar med en ny kontrakt til Koeman. 

Den kontrakt er dog langt fra uden betingelser. 

Ifølge Marca, Mundo Deportivo og Goal så indeholder aftalen tre parametre, som Barca-træneren forventes at opfylde i den kommende sæson. 

Først og fremmest skal der en La Liga-titel på bordet, da Copa del Rey ikke anses for værende nok, mens Champions League anses for værende urealistisk. 

Dernæst skal spillestilen præges i retning af den 'klassiske' Barca-stil, der blev grundlagt under Johan Cruyff i sin tid. 

Her var sejren mod Real Sociedad i første runde af La Liga et godt skridt i den retning, mens 1-1 mod Athletic Club og 2-1-sejren mod Getafe faldt i den modsatte grøft.

Endeligt ønsker klubben at se egne talenter lykkes, hvorfor spilletid til spillere som Riqui Puig skal prioriteres. 

Det er bestemt ikke nemme krav, men ifølge Mundo Deportivo er det et udtryk for, at Laporta faktisk har fået et godt indtryk af Koemans personlighed, der er direkte og ærlig. 

 


Af Andreas Roesen

31 kommentarer

ANFIELD_YNWA 09:02          
Tror Barcelona skal være glade hvis de ender i top 4.
Mike55 09:06          
Top 4 skal nu nok lykkedes, men at en forlængelse skulle være betinget af en liga titel, når man står med det svageste barca hold i meget længe synes en smule urealistisk.
Stagger Lee 09:12          
Truppen er længe god nok til at slutte i top fire i La liga. Men af nysgerrighed, hvem ser du slutte over dem, udover de to Madrid klubber?
Slettet(131037211411) 09:16          
De kan glemme alt om titler med deres nuværende trup. Hvis de ønsker spillestilen tilbage, så skal Roger Schmidt hentes som træner i PSV
Eiskalt 09:16          
Dernæst skal spillestilen præges i retning af den ´klassiske´ Barca-stil, der blev grundlagt under Johan Cruyff i sin tid.
Åhhhh jeg kan blive så træt af sådan nogle udtalelser fra nogen der tydeligvis ikke aner en dyt om fodbold.
Fint, at det var fantastisk dengang og at verden blev betaget, men måske har fodbolden ændret sig hvilket de gamle korifæer aldrig gør.
Tiki-taka var også det spanske landsholds stil - de blev fuldstændigt kørt over da f.eks. Tyskland viste, at man både kan spille teknisk og fysisk samt med højt pres og opspil fra eget felt.

Det er samme plade der spiller når der tales om "vi skal tilbage til de gamle Brøndby-dyder" som er et begreb ingen rigtigt kan sætte ord på, men som helt bestemt er blevet overhalet med tiden af den udviklingen spillet naturlig tager.

Så Barca burde fokusere mere på hvilken trup de har og derfra lægge en strategi for spillestilen for sæsonen og dermed også en strategi for sæsonens mål fremfor bare at sige man vil spille barca-fodbold uden nødvendigvis at have spillerne til det.
Stagger Lee 09:28          
Nej, man skal sørge for at komme af med dem, der ikke kan spillestilen.

Og hvem blev lige kørt over af hvem? Jeg husker da en 6-0 sejr for ikke så længe siden og hvis der er nogen, der i problemer i øjeblikket, så er det Tyskland. Deres landshold ser ikke specielt stærkt ud de næste år.

Man skal selvfølgelig altid udvikle spillet, men det skal bygges på den stil, som der trænes på akademiet og truppen skal funderes på spillere derfra. Så enkelt er det.
F Hansen 09:35          
@eiskalt
Jeg tror at du har misforstået fodboldstrategi, og strategi i det hele taget, hvis du mener at skal lægge dit spil efter truppen. Så kan du principielt skifte hvert år?

Klubbens ledelse skal sætte retningen, og så skal der hentes ansatte, trænere og spillere, som følger og passer ind i strategien.
FCN, RB-koncernen og Brentford er fine eksempler på at en grundlæggende klubstrategi

Generelt er fodboldklubber elendige til at lægge forretningsstrategi ned over klubben, hvilket det belgiske firma Doublepass har skabt en kæmpe business på.
Tirsdag 7. december