Luk

Medier: Barca overvejer at fyre Setien

| La Liga | 12 kommentarer

Infoboks

Barcelona - Osasuna
La Liga (16/07)
bet365 1,14 8,00 17,00
Oddset 1,15 8,20 15,00

Ifølge flere spanske medier overvejer ledelsen i Barcelona at skille sig af med cheftræner Quique Setien efter denne sæson.

Barcelona skiftede undervejs i denne sæson ud på trænerposten, da Quique Setien overtog for Ernesto Valverde, men Setien er ikke nødvendigvis fremtidens mand i Barca.

Ifølge flere spanske medier, blandt andre Mundo Deportivo og Sport, overvejer klubben at sige farvel til Setien, som ikke har fået holdet til at fungere.

Senest smed Barcelona point i udekampen mod bundholdet Celta Vigo, og Barca får formentlig svært ved at genvinde det La Liga, hvor Real Madrid lige nu styrer mod mesterskabet.

Kun en ny La Liga-titel eller en triumf i Champions League kan potentielt sikre Setien en fremtid som træner i klubben, lyder det.

Upopulær assistent

Samtidig skulle der være store gnidninger mellem spillertruppen og trænerstaben, hvor især Setiens assistent Eder Sarabia ikke er en populær mand i spillertruppen.

Da Barcelona tidligere på sæsonen tabte El Clasico til Real Madrid, var Sarabia undervejs i kampen tydeligt utilfreds med flere af spillerne, hvilket ikke faldt i god jord hos Messi og co.

Senest viste Messi ganske tydeligt sin uenighed med Sarabia undervejs en vandpause i kampen mod Celta, og forholdet mellem stab og spillere skulle være nær frysepunktet.

Ifølge Mundo Deportivo har forholdet mellem Setien og spillertruppen aldrig været helt godt, hvilket blandt andet skyldes, at Barca-spillerne var uenig med ledelsen, da den i januar valgte at fyre Ernesto Valverde.

Barcelona-spillerne godtog angiveligt kun, at ledelsen fyrede Valverde, hvis klubben kunne hente Xavi til som træner i stedet, men Xavi afslog, hvorefter Setien blev hentet til.

På mandagens pressemøde forklarede Setien, at diskussioner blandt spillere og trænere kun er naturligt.

- Der vil altid være kontroverser. Alle har sin egen måde at se på tingene, og det er normalt, at vi ikke altid er enige om beslutningerne, siger Setien ifølge Sport.

- Vi er et hold, og skal altid optræde som et. Nogle gange må man ofre sine personlige behov lidt for holdets bedste.

Barcelona har to point op til Real Madrid med seks runder tilbage.


Af Mikkel Nøhr

12 kommentarer

Barca80erne 14:07          
Cirkus Barca
Chris4700 14:09          
"Senest viste Messi ganske tydeligt sin uenighed med Sarabia undervejs en vandpause i kampen mod Celta, og forholdet mellem stab og spillere skulle være nær frysepunktet."

Den situation kan i værste tilfælde tolkes som at Messi ignorer Sarabia, men sandsyndligvis hører han ham ikke. Der er i hvert fald ikke noget der er tydeligt ud fra den situation.

Setien har i hvert fald ikke medbragt den nødvendige forandring som der var håbet på, selvom det er et mega unfair grundlag at bygge det på. Han har ikke haft nogen indflydelse på spillerkøb, udover MB, og blev lige ramt af corona pause. Der har været forbedringer siden Valverde, men ikke nok. Og hvis han endda har tabt omklædningsrummet, så kan det vel kun gå en vej. Spørgsmålet er vel så bare, om der reelt er bedre, realistiske alternativer. Xavi kommer næppe til under Bartomeu, og Koeman bliver hos Holland indtil efter EM. Drømmen kunne selvfølgelig være Guardiola, men den historie er jeg ret sikker på er engelsk tabloid når det er værst, selvom Citys CL situation er kompliceret og svær at forudse følgerne af.
Deja-Vu 14:14          
Vilde være skidt for Martins fortsatte chance i klubben. Umiddelbart ligner det også en forhastet løsning, for så ringe har Barca jo heller ikke været under Setien.

Måske det er på tide at indse, at man ikke kan leve på Messi alene. Når ikke han slår til, er det nuværende Barca-mandskab mildevidt fra det som vandt alt under Guardiola. Holdet var jo allerede svingende under Valverde, så det er nok ikke umiddelbart trænerposten som trænger mest til en udskiftning.

Griezmann passer ikke ind, Suarez er begyndt og blive gammel, og har derudover været ramt af en længervarende skade. Messi kan ikke redde Barca hver gang, og midtbanen er ikke Barca værdig. Syntes bestemt godt at de kan være resultaterne bekendt, taget skader og trup i betragtning. Tror snart der skal ske en større udrensning i Barca.
Toon Toon! 14:21          
Hvor svært kan det være for Barcelona at finde en ordentlig træner?
Funkbass 14:38          
Sagen er vel at Messi er chefen, ikke træneren. Han er bare en forvalter.
Ville bliv vild ! 14:43          
Håber på Xavi eller Pep. Xavi har dog gjort det ganske klart, at han ikke ønsker at arbejde under den nuværende ledelse. Det forstår man godt.
Håber på Laporte kommer til magten igen, men det bliver formentlig først blive i 2021. Tvivler på Bartomeu tør at udskrive valg før.
Forhammeren 14:44          
Der er en fejl i overskriften.

Messi overvejer om Barca skal fyre Setien.
Tirsdag 14. juli
Mandag 13. juli