Luk

Mellemfornøjet Ajax-chef: Vi mistede kontrol

| Champions League | 6 kommentarer
Se målene her: Real Madrid-emne sprudlede for de hollandske mestre
Mellemfornøjet Ajax-chef: Vi mistede kontrol
Foto: Getty Images

Erik ten Hag var ærgerlig over at se sit hold miste kontrol i 20 minutter mod PAOK tirsdag aften.

Ajax kom stærkt fra start mod PAOK tirsdag aften, men en skidt periode i slutningen af første halvleg betød, at pausestillingen var 2-1 i grækernes favør.

Ajax fik reddet æren i anden halvleg og fik 2-2 med hjem fra Thessaloniki, men cheftræner Erik ten Hag var ikke helt tilfreds.

- Rent resultatmæssigt er det fint, for det er de græske mestre, men efter en stærk start havde vi en mindre god fase, og det kostede os to mål, siger Erik ten Hag ifølge Telesport til Ziggo Sport.

- Vi gjorde ikke, som vi skulle gøre ifølge vores game plan. Spillerne begyndte at gøre andre ting, og så mister man kontrol.

- Udover den periode var det os, der styrede det i 70 minutter af kampen, men jeg vil have, at vi skal kontrollere i 90 minutter. Nu skal vi lukke det i Amsterdam, siger Erik ten Hag.

Returopgøret i Champions League-kvalifikationen spilles i Amsterdam i næste uge.

Kasper Dolberg udgik efter cirka en halv time i første halvleg. Angiveligt med en skade.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

6 kommentarer

Bilbilo 22:35          
Jeg fatter ikke at han skal eksperimentere og udskifte på så mange positioner. Det burde stå lysende klart, at stamspillerne fra sidste sæson, som stadig er i truppen, spiller på præcis de samme positioner. Mazraoui tilbage i forsvaret sammen med Blind, Tadic centralt i angrebet og Neres ind.

Marin virker ikke som den spiller, som vi har brug for. Intet kreativitet eller ansvar fra ham, når han er på bolden. Savner allerede Schøne. For dælen det var dumt at slippe ham.

Min tålmodighed med Dolberg er helt opbrugt. Jeg tror ikke længere på ham. Hvis man skal spille med en rigtig 9´er så så jeg hellere at Traore eller Danilo snart fik chancen.
The-Man 22:44          
@Bilbilo Hvad mener du med forskellige spillere? Neres har været med til 2 trænings sessions, mener du virkelig han skal starte inde? Det er starten af sæsonen med et helt nyt hold, du kan da ikke bare forvente at vi går ind og spiller samme fodbold som vi gjorde i sidste sæson? Synes Dolberg har gjort det ok i pre season i de kampe jeg har set, men er enig i at jeg også tror det er for sent for ham.. Per Schuurs er uden tvivl fremtidens mand i det forsvar også kommer han til at spille dernede samme med Edson når han er klar. Du kan da ikke vurdere Marin udfra de 3 kampe han har spillet, han skal jo lige ind i systemet... Schøne er jo ikke fremtiden, selvom jeg også elsker ham men han er altså ved at være oppe i alderen og farten er der altså ikke rigtig mere..

Donny van de Beek var også helt usynlig idag.. Alt for nemme mål hvor de bare løber igennem det hele uden problemer. Lige så gode som Martinez og Schuurs er teknisk lige så meget mangler de defensivt, men synes der kæmpe potentiale i begge!
Bilbilo 23:33          
Schuurs har potentiale til at blive god, men foretrækker Alvarez og Blind for nu. Når der kommer så mange ændringer på et hold pga. salg, så virker det besynderligt at tilføre flere ændringer på holdet ved at afprøve spillere som Blind og Mazraoui på nye positioner. Man bliver nødt til at bygge holdet op omkring det, som har virket. Så kan nye spillere komme ind i løbet af sæsonen og bevise sig, når der er skader eller flere spillere ryger videre.

Neres har trænet med i en uge. Ziyech fik spilletid efter relativ kort tid. Og med sidste års tendenser fra Æresdivisionen in mente, kan jeg godt blive nervøs for, at Neres igen starter mange kampe fra bænken.

Hvis man sammenligner Marin med Martinez, som har været i klubben i lige så lang tid, så synes jeg ikke at førstnævnte sætter sig nok igennem og præger spillet. Vi er afhængige af, at der kommer iderige initiativer, vilje og ærgerrighed fra den position. Min vurdering af de 3 kampe, som jeg har set ham spille for Ajax, er at han ikke bidrage nok. Men du har naturligvis ret i at det kan skyldes, at han ikke har ramt sit topniveau endnu.

Nej, Schøne var ikke fremtiden. Men der burde have været en glidende overgang til hans farvel til klubben. Så kunne en spiller som Marin langsomt blive kørt ind på holdet og tilkæmpe sig pladsen, hvis han var god nok. Nu har man satset på at Marin er den rette erstatning for Schøne uden at vide om han lever op til forventningerne.

Enig i at der kæmpe potentiale i Martinez. Dog ikke i midterforsvaret, da han virker for offensiv i sit spil og samtidig er for lav. Han kunne evt. være god på de Jongs plads?

Jeg gad godt se denne opstilling i returen:
Onana
Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico
Martinez, de Beek, de Wit
Neres, Tadic, Ziyech

Alternativt Alvarez på midtbanen i stedet for de Wit og Schuurs ind i midterforsvaret.
The-Man 23:55          
Personligt synes jeg det er lidt for tidligt at vurdere hvordan opstillingen skal være fast, så kan godt forstå Erik prøver nogle forskellige ting af. Nous har (sådan som jeg har forstået det) spillet midbane i det meste af sin tid i Ajax og kom egentlig ind på back positionen fordi Veltman fik den lange skade og nok fordi man ikke havde tiltroen til at Nissen kunne udvikle sig meget mere end som så. Mazraoui kan jeg godt se på midtbanen som arvetager for Frenkie da jeg de i deres spil minder lidt om hinanden, dog var/er Frenkie dog længder bedre end Nous. Synes Daley på midtbanen imod PSV og Vitesse har været godt, han laver jo næsten ikke en aflevering forkert og kan IMO sagtens have potentiale til at overtage Schønes plads.

Marin skal have tid, tror og håber det kan blive en succes, men som sagt er det svært at sige på så kort tid. Neres er måske væk i det her transfervindue og ser det ikke som verdens undergang når vi har en Promes som backup. Uanset om Hunterlaar er gammel og der ikke er noget salg i ham er han stiv piv skarp foran den kasse og hans presspil er meget bedre end Dolbergs og er en virkelig god udskifter at have på bænken!

Hvis jeg skulle komme med en opstilling skulle det være:
Onana
Veltman, Alvarez, Schuurs, Tagliafico/Martinez (synes Tagliafico har set sløj ud siden preason)
Mazraoui, Marin, de Beek/de Wit (hvis donny smutter til real)
Ziyech, Tadic, Promes/Neres
clary 00:54          
Min tålmodighed med Dolberg er helt opbrugt. Jeg tror ikke længere på ham. Hvis man skal spille med en rigtig 9´er så så jeg hellere at Traore eller Danilo snart fik chancen.
Det er sæsonens tredje kamp. I den første, supercuppen, var Dolberg forrygende og kampafgørende. Ten Hag har ligeledes været positiv om Dolberg, som i høj grad er en spiller, som nyder godt af rytme og tillid, hvis han kan være fit i opstarten. I aften må Dolberg udgå efter en skade efter en halv time. Det er et lidt tyndt grundlag at blive utålmodig med ham på. Jeg synes, at det er tydeligt at Tadic, er bedre som venstre kant og ikke 9’er. 9´eren (Dolberg, Tadic eller Huntelaar etc.) har generelt svære kår hos Ten Hag. Jeg tvivler på, at Dolberg er blevet en dårligere fodboldspiller end under Bosz. Jeg ser tværtimod, at han oftest får meget lidt at arbejde med, da fløjene ikke er klassiske Ajax-fløje, og Ziyech (uanset hans mange kvaliteter) ofte mangler blik for medspillerne, og at Ten Hag tolker systemet anderledes end (og for holdet med lige så stor succes som) Bosz, og ikke mindst pga. spillermaterialet.
The-Man 10:50          
@clary At sige at Ziyech og Neres ikke har overblik for sine spillere er noget sludder.. Ziyech blev den spiller mest assist i sidste sæson i Eredivisie (15) og Neres var også godt med på assist-listen med 9 stks. Ser du tit Ajax? Det er tydeligt at se at Dolberg har naturlige fodbold kvaliteter og drengen kan spille fodbold, det er skam slet ikke det, men han formår bare ikke at lykkedes med 60-70% af de ting han gør. Modsat Hunterlaar er Dolberg IMO dårlig til at gøre sig spilbar og står ikke de steder han skal som angriber, især på indlæg! Han mangler også lidt i sit presspil hvor jeg bare synes han skal save helt igennem ligesom spillere som f.eks. Ziyech, hvad er det værste der kan ske? At give et frispark væk, men at opsøge chancen for en dårlig aflevering eller uprovokeret fejl.. Håber virkelig det lykkedes for Kasper for han er en fantastisk fodbold spiller når han spiller til sit top niv, men desværre er der for langt mellem snapsene
Søndag 25. august