LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Mensah om backplads: Det har været fedt

| Superligaen | 5 kommentarer
Medie: FCK og Brøndby i transferstrid om OB-keeper – Se her hvorfor
Officielt: FCK og FCM tørner sammen i tredjesidste runde
ONSIDE: Se ALT fra den dramatiske sidste spillerunde i Superligaens grundspil her
Disciplinærinstans: Brøndby gjorde intet forkert i Horsens
Lettelse og glæde i Brøndby efter en 'shit-start'
Mensah om backplads: Det har været fedt
Foto: Getty Images

Infoboks

OB - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (25/05)
bet365 2,15 3,75 3,00
NordicBet 2,18 3,80 3,05

Kevin Mensah nyder sin nye udfordring på backen, hvor han lige skal vænne sig til de nye arbejdsopgaver. Han regner med at være klar til 90 minutter på søndag, hvis der er brug for ham.

Brøndbys Kevin Mensah har bestemt ikke noget imod sin nye rolle på vestegnen.

I løbet af de seneste måneder er Mensah blevet omskolet til back, og han er allerede startet inde i to kampe på sin nye position.

- Det har været fedt. Det er en anden position og en anden opgave, end jeg har været vant til. Jeg synes, det er gået fint, så det handler bare om at bygge videre på det, siger Mensah til bold.dk.

- Der er aldrig noget, der hedder perfekt, hvis du spørger mig, så der er noget at bygge videre på. Det skal jeg vise hver dag og håbe, jeg får muligheden.

Hvad har været den største omvæltning for dig?

- Nu skal man være lidt mere opmærksom på modstanderen, hvor man som angriber er den initiativrige, og det er forsvarsspilleren, der skal agere efter dig.

- Nu skal jeg agere lidt efter modstanderen, og det er jo sådan, det er. Jeg stoler selvfølgelig meget på min hurtighed, så de kan bare prøve at snyde mig.

- Det kan de måske gøre én gang, men de kan ikke gøre det to gange - og det er det, de skal for at komme forbi mig, siger Kevin Mensah med et grin.

27-årige Mensah startede på højrebacken i pokalkampen mod Vendsyssel, mens han fik chancen på venstrebacken mod AaB i seneste kamp.

Han mener da også, at han kan byde sig til i begge sider

- Jeg er højrebenet, men jeg tænker ikke over, om jeg går højre eller venstre om. Jeg tror faktisk, at jeg sparker hårdere med venstre end mod højre, siger han.

Krampe har drillet
Backen er blevet udskiftet i begge de kampe, han er startet i, og det skyldtes, at han i begge tilfælde blev ramt af krampe.

- Når man har været ude i otte-ni måneder, så kan krampen snige sig ind.

- Minuttallet, hvor det kommer, det rykker sig hele tiden, så jeg er ret sikker på, at jeg er klar til 90 minutter mod Horsens, siger han. 

Mensah blev ramt af en alvorlig knæskade sidste år, men fysikken har det godt, forklarer han.

- Jeg føler mig godt rustet. Det har været et fint genoptræningsforløb uden de store problemer, og opstarten her er jo vanvittigt hård. Så jeg er blevet testet godt, og jeg føler, at jeg står, hvor jeg skal rent fysisk.

- Det er selvfølgelig svært at gardere sig mod en krampe. Det er nærmere forventeligt, når man har været ude i så lang tid, siger han.

Kevin Mensah skiftede til Brøndby fra Esbjerg i januar 2017.

anton@bold.dk

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen
Tirsdag 21. maj
Mandag 20. maj