Luk

Mertens vil vinde Scudettoen til byen

| Serie A | 2 kommentarer

Infoboks

Dries Mertens er ivrig efter at give indbyggerne i Napoli en succesoplevelse - derfor vil han sammen med sine holdkammerater hente mesterskabet til byen.

Dries Mertens har siden sin ankomst til Napoli i 2013 udviklet sig til at være en af holdets helt, helt store profiler, og i sommer var flere storklubber ude efter den belgiske offensivspiller.

Men Mertens blev i klubben og byen, som han har udviklet store følelser. Det samme gjorde alle de andre profiler i klubben, og i Italien fremstilles det, at spillerne i klubben indgik en pagt om at blive for at vinde mesterskabet.

- Det er sådan, I gerne vil fremstille det, og det er fint. Pagten - den rigtige - lavede jeg med byen, som har ventet på at vinde noget i 30 år. Derfor blev jeg i Napoli, siger Mertens ifølge football-italia.net til Corriere della Sera.

Napoli er i skrivende stund på andenpladsen i Serie A, og det er blandt andet takket være cheftræner Maurizio Sarri, som har fået holdet til at spille imponerende pasningsfodbold.

Og Mertens har da også kun store ord at sige om sin træner.

- Vi har et stærkt hold, som jeg tror meget på. Vi bliver ført an af en kommandant, som har ændret alles liv. Han har gjort os til en solid og motiveret gruppe og gjort normale spillere virkelig stærke.

- Sarri har overført sin måde at forstå fodbold til os. Det er en filosofi, der adskiller os fra de andre, og som tillader os at udtrykke vores spil på den bedste måde - hvis vi har bolden, er vi altid i kontrol. Vi er et hold, der kan lide at spille, og det er en stor værdi.

- Jeg blev i Napoli, fordi jeg tror på denne gruppe, dette projekt og Sarris styrke. Jeg kunne have tjent mange flere penge i Kina, men det her er min by, og fansene fortjener at vinde. Vi prøver, og vi håber, at det lykkes, siger Mertens.

Dries Mertens har i denne sæson spillet 16 Serie A-kampe og bidraget med 10 scoringer.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Onsdag 26. februar