Luk

Messi: Kunne ikke lade Abidal angribe mig

| La Liga | 14 kommentarer

Infoboks

Lionel Messi følte sig angrebet af sportsdirektør Eric Abidal for et par uger siden, og derfor følte han sig nødsaget til at svare tilbage.

Da Martin Braithwaite torsdag blev præsenteret i Barcelona, var det tydeligt, at danskerens ankomst i storklubben ikke er det, der fylder mest for de spanske journalister i øjeblikket.

Balladen mellem sportsdirektør Eric Abidal og spillertruppen med Lionel Messi i front fylder umanerlig meget, og derfor måtte ledelsen svare på flere spørgsmål, der ikke havde en pind med Braithwaite at gøre.

Balladen opstod, da Abidal for nogle uger siden var ude at kritisere spillerne for dårlig arbejdsmoral. Det fik Lionel Messi til at reagere på Instagram, hvor han i en tekst forsvarede sig selv og sine holdkammerater og bad Abidal om at tage ansvar for sine beslutninger.

Siden da har Lionel Messi givet et stort interview til avisen Mundo Deportivo, hvor Messi uddyber sit forsvar.

- Jeg ved ikke, hvad der gik gennem hans (Abidals, red.) hoved. Jeg forsvarede mig, fordi jeg følte mig angrebet. Jeg følte, at han angreb spillerne. Jeg kunne ikke lade ham angribe mig på den måde, siger Lionel Messi til Mundo Deportivo.

Han er træt af at høre på historier om, at han sidder med den reelle magt i den katalanske kæmpeklub.

- Der bliver allerede sagt for mange ting om vores omklædningsrum – eksempelvis at vi kontrollerer alt, og at vi vælger spillerne og trænerne, og det bliver i særdeleshed sagt om mig.

- Det bliver ofte sagt, at jeg tager beslutninger, og at jeg bestemmer i klubben, men det er ikke rigtigt. Jeg ved ikke, hvorfor det bliver sagt, men det er blevet bevist, at det ikke er sådan. Jeg har mine meninger, og klubben har sine, og ofte er de ikke de samme, og de gør ikke, som jeg siger, lyder det fra Messi.

Eric Abidal blev bedt om at forholde sig til Messis udtalelser ved torsdagens pressemøde, og her sagde han blandt andet, at han har lært meget af sagen, og at interne emner skal klares internt fremover.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

14 kommentarer

Jasperthesjasper 09:50          
Som Barcelona fan kunne man da nok godt ønske sig at han rent faktisk havde magt i klubben og at klubben gjorde hvad han mente rigtigt - mit bedste bud er, at hans fodboldintelligens er på et helt andet niveau end Abidals.
bruger 155188 10:17          
Jasperthejasper... Så skal han bare ikke være i Barcelona som spiller. INGEN spiller i en klub skal have i nærheden af sådan en magt.
Barca80erne 10:39          
Generelt er der ingen spiller der er større end klubben, men som Barca´s ledelse kører tingene på og har gjort det i et par år, så kunne man godt ønske sig Messi bestemte:)
no name 10:48          
Håber for jeres egen skyld i for alvor ikke mener det i skrive. Det vil være den største fallit erklæring for klub og spiller, at man synes en spiller (selvom det også er Messi) skal have sådan en magt over klubben. Jeg har været kæmpe fan af Messi, siden han spillede sin første kamp på Barcelonas første hold. Og har fuldt klubben tæt siden 2005. Men synes på ingen måder at Messi skal have nogen form for magt, udover at være anfører. Det vil fjerne fokusset fra banen, hvor han skal stråle.
RobertTheRobber 10:56          
Som Barcelona fan kunne man da nok godt ønske sig at han rent faktisk havde magt i klubben og at klubben gjorde hvad han mente rigtigt
Hvad mener du? Messi er den mest magtfulde person i Barcelona. Han er jo større end klubben. Han er jo omtalt mere end klubben er og han er måske mere kendt end klubben, hvor abstrakt det end lyder. Jeg tror ikke man skal være i tvivl om, at hvis træneren ønsker at spille på en måde som ikke harmonere med Messis idéer, sker det ikke.
pibbles|FCBayern 11:13          
Et eller andet sted, så kan jeg jo sgu godt lide, at der bliver svaret igen, hvis der kommer en anklage som man ikke mener er berettiget. Det er jo håbløst af Abidal at gå ud at anklage hele truppen på den måde.

Og det giver da et signal, når det er Messi som gør det.
madamskrald 11:17          
@ Robert

Jeg er desværre enig, og jeg tror/mener faktisk (ulig Messi), at det er en del af problemstillingen i klubben.

En underdanighed fra træneren/ledelse til klubbens stjerner vil sjældent føre noget godt med sig.
Onsdag 1. april