Luk

Messis brev til Bartomeu: Har ret til at sige op

| International | 8 kommentarer

Infoboks

Barcelona - Real Madrid
La Liga (24/10)
Oddset 2,65 3,75 2,45
bet365 2,70 3,60 2,50

Lionel Messis brev til daværende FC Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu er blevet lækket. Her understreger han sin ret til at opsige aftalen med klubben. 

Det seneste år i FC Barcelona blev en smule turbulent for Lionel Messi, der først udtrykte ønske om at forlade klubben. 

Siden indvilligede han i at blive, mens han året efter ønskede at forlænge, men uden klubben kunne indfri det ønske grundet økonomiske problemer. 

I august 2020, da Messi ønskede at forlade klubben, sendte han et brev til daværende præsident Josep Maria Bartomeu, hvor han gjorde opmærksom på sin ret til at opsige aftalen. 

I argentinernes kontrakt var der nemlig angiveligt en klausul, der betød, at Messi kunne opsige sin aftale indenfor ti dage efter sæsonafslutningen. 

Det gav juridiske diskussioner, da sæsonen i 2020 sluttede senere end normalt, hvorfor der var tvivl om, hvorvidt Messi havde gjort sit krav gældende tids nok, da FC Barcelona mente, at klausulen udløb 30. juni, hvor sæsonen normalt slutter. 

Det brev, som Messi dengang sendte, er kommet i hænderne på flere af de største spanske medier heriblandt Marca og Mundo Deportivo.  

- Kære Mr. Bartomeu. I overensstemmelse med med klausulen 3.1 dateret den 25. november 2017, udtrykker jeg hermed mit ønske om at ophæve min kontrakt som professionel fodboldspiller med effekt fra den 30. august 2020. 

- Jeg forstår, at tidrammen, hvor kontrakten retmæssigt kan opsiges ud fra førnævnte klausul, skal fortolkes ud fra de ekstraordinære omstændigheder, som fodboldsæsonen i 2019/2020 er spillet ud fra grunden den specielle situationen med Covid-19-pandemien. 

- Grundet disse ekstraordinære omstændigheder så sluttede 2019/2020-sæsonen i går, mens det sluttede for vores hold den 15. august, da vi returnerede til Barcelona efter eliminationen fra Champions League den 14. august. 

- Uanset hvad så er dette brev sendt indenfor 10 dage efter sæsonafslutningen og lever derfor op til den aftalte deadline i den førnævnte klausul 3.1. 

- Det er dermed i overensstemmelse med den aftalte kontrakt, der skal forstås i forhold til de ekstraordinære omstændigheder, at jeg udnytter min ret til at ophæve kontrakten med effekt fra 30. august 2020, der medfører de aftalte konsekvenser i klausul 3.1. 

- Kærlig hilsen, Lionel Andres Messi, lyder det  brevet. 

Siden da er det som bekendt endt med, at Lionel Messi er skiftet til PSG. 


Af Andreas Roesen

8 kommentarer

Orlaj 09:59          
Hvis messi havde en kontrakt, og dermed retten på sin side, behøver han jo ikke vente på Barcelonas accept. Han kunne bare smutte kvit og frit. Så forstår ik hvor han ik bare gjorde det, i så fald.
Bobby Wrenøe 10:05          
ja han kan smutte kvit og frit som du siger - problemet er bare at hans spillerlicens ligger i klubben indtil de vælger at overføre den til den næste klub.

Så de kunne jo - med samme argumentation - se Messi smutte til Paris, men beholde spillerlicensen fordi de mener hans frist var udløbet -> Messi kan ikke spille for noget hold.
Team US Postal 10:09          
@Orlaj

Fordi Bartomeu (der jo i øvrigt har ødelagt klubben indefra) ikke var enig i at klausulen gjaldt på det tidspunkt, da han ikke mente at Messi havde sagt det i tide. Der var vist ikke meget tvivl om, at Messi havde sagt det som kontrakten sagde. For at "sige op" skulle han altså gå rettens vej, hvor han nok ville få ret, men valgte ikke at gøre det fordi "hans kærlighed" til klubben gjorde at han ikke kunne sagsøge dem. Skurken var jo ikke klubben, men Bartomeu. Så derfor.
Det hele handler ikke om dig! 10:40          
Ses i lyset af udviklingen i FCB, havde det måske være smartes af lade Messi smutte i 2020, derved kunne man allerede der sparet klubben en masse penge. Sådan som tingene har udviklet sig, var Messi jo tabt uanset hvad, især når man ser på de nedskæringer FCB har været nødsaget at lave.
Chris4700 11:20          
Med tanke på den nuværende situation og forholde sig realistisk til de økonomiske forhold, så bakker jeg op om mange af Laportas beslutninger, heriblandt det hjerteskærende farvel til Messi og salg af Griezmann. Og jeg forstår at det er svære valg som er upopulære, og at det bunder i Bartomeus inkompetence mixet med en pandemi. Er dog ikke fan af disse pludselige læk om Griezmanns kontrakt samt denne burofax, som vel klart er Laportas måde at skabe opbakning til hans valg og forståelse herfor
KiksetIndspark 12:23          
Messi kunne vel med rette sagsøge Bartomeu personligt eller klubben for hvad der skete her. De skal være glade, hvis han ikke gør det.
mmahen1962@hotmail.com 14:38          
Bartomeu er bare historiens værste præsident. Intet andet. Alle ved det. Godt at laporta kan rydde op i detrod.
Torsdag 21. oktober