Luk

Middelfart jubler: Tjener stort på Eriksen-skifte

| International | 8 kommentarer

Infoboks

Middelfart G&BK regner med at få omkring 400.000 kroner i uddannelsespenge i forbindelse med Christian Eriksens skifte til Inter.

Christian Eriksens skifte til Inter giver en god pose penge til Middelfart G&BK, hvor danskeren spillede i sine ungdomsår.

Middelfart får nemlig såkaldte uddannelsespenge af UEFA, og de løber op i omkring 400.000 kroner, fortæller formand Claus Hansen.

- Hvis det er 150 millioner kroner, som der er snak om, ser det ud som om, der er omkring 400.000 kroner til os ifølge UEFA-reglerne, siger Claus Hansen til bold.dk.

- Det har jo kæmpe værdi for vores lille klub, at der kommer sådan nogle penge. Det betyder rigtig meget.

Beløbet kunne have været højere, hvis Eriksen allerede i sommer var skiftet, men det er ikke noget, der ærgrer Middelfart-formanden.

- Nej, sådan har jeg det ikke. Jeg er bare pisseglad for, at Christian er kommet til en stor klub, og så er jeg glad for, at vi får lidt penge. Inter er en stor klub, og det er megaflot gået af ham, siger Claus Hansen.

Christian Eriksens kæmpetransfer til Inter er generelt en rigtig god historie for Middelfart - både fodboldklubben og byen som helhed.

- Det er en megagod historie for os og byen. Det er ikke kun os som klub, men hele byen der er stolte af ham, siger Claus Hansen.

- Om han spiller for Tottenham eller på det danske landshold, så er han jo også Christian fra Middelfart. De to ting hænger sammen.

Hvad skal pengene så bruges til?

- Vi skal bruge dem til at fastholde vores høje fokus på ungdomspillere, hvor vi har dygtige trænere, gode baneforhold og fine faciliteter.

- Alle de daglige ting, hvor vi har et højt niveau, kan vi nu vedligeholde i flere år, siger en glad Middelfart-formand.

Christian Eriksen startede med at spille fodbold i Middelfart som treårig, og han skiftede i 2005 til OB, inden turen gik til Ajax i 2008.


Af Sara Margren

8 kommentarer

HiHo ShffWdnsday 16:24          
.
steenbjoernen 16:47          
400000 er naturligvis gode penge for en klub som Middelfart, men jeg er stadig rystet over hvor lidt OB, og dermed også Middelfart, har fået ud af Danmarks bedste spiller siden Laudrup :|
Facchetti 16:53          
Christian er kommet til en stor klub
Ja, det var også på tide
Nickdkinter 16:54          
Hvis han var blevet solgt i sommers så skulle du hve set alle de penge de havde fået. Så ja Tottenham var nød til at sælge bare for at få en lille del for ham
Muhkoo 17:14          
Hvis han var blevet solgt i 2018 som han burde, så havde Middelfart et superliga budget :p
Jasperthesjasper 17:38          
Hvis han var blevet solgt i 2018 som han burde, så havde Middelfart et superliga budget :p
Arrrrh. Så vidt jeg ved får man en eller anden procentdel af beløbet i uddannelsespenge baseret på nogle helt faste regler om hvor længe han har været i den givne klub. Middelfart får her godt 0,25% af transfersummen af 150m. Et superligabudget starter vel på 30m, ergo skulle Christian Eriksen være solgt for 11 milliarder for at din profeti skulle gå i opfyldelse. Nok er han god. Nok taler vi vores spillere op herhjemme i dk, men 11 milliarder - det har han trods alt nok næppe været værd.
Prolific Boot 17:44          
400000 er naturligvis gode penge for en klub som Middelfart, men jeg er stadig rystet over hvor lidt OB, og dermed også Middelfart, har fået ud af Danmarks bedste spiller siden Laudrup :|
De har også fået penge da han blev solgt til Ajax og siden da han blev solgt til Tottenham - måske ialt 1 million kroner. Det er da meget pænt - Christian Eriksen har formentlig også betalt kontingent i Middelfart Boldklub:-)
Tirsdag 7. april