LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Mike J: Unge BIF’ere lærer at hade FCK

| International | 34 kommentarer
FCK på tur: Tæt på 'Team Manager' Per Wind og forberedelserne til europæiske-eventyr
Carlo Holse: Det var en svær kamp, meget intens kamp
FCK-karakterer: Bischoff og Lars Jacobsen vurderer FCK-angrebet
Highlights: FCK åbnede Europa League-målkontoen i tåget affære
Kaos i Zlin: Tågen vælter ind over stadion
Mike J: Unge BIF’ere lærer at hade FCK
Foto: Getty Images
Mike Jensen forklarer, at han allerede som ung Brøndby-spiller opbyggede at hadefuldt forhold til FCK, og at det eskalerede ved en episode med Jesper Christiansen i Parken.

Midtbanespilleren Mike Jensen var længe spået en stor karriere i Brøndby, og han nåede mere end 150 kampe i gult og blåt, her af 133 kampe i Superligaen.

Tiden som seniorspiller i Brøndby bød både på op- og nedture, og Mike Jensen forlod klubben på en fri transfer i januar 2013, da han i stedet rykkede til norske Rosenborg, hvor han siden har fået stor succes.

I et længere interview med bold.dk fortæller Mike Jensen om sine år i klubben og kommer blandt andet ind på sammenstød på træningsbanen, årsagen til at han forlod klubben, forholdet til ærkerivalerne fra FC København og meget mere.

For Mike Jensen begyndte det anstrengte forhold til ærkerivalen fra Østerbro i en tidlig alder, da han som ungdomsspiller i Brøndby hurtigt udviklede et rivaliserende forhold til klubben.

- FCK er jo bare rivalen, og jeg føler, at klubben er det totalt modsatte af, hvad Brøndby er. Jeg følte det allerede dengang, og alle vi unge Brøndby-spillere var skruet sådan sammen, at FCK var fjende nummer et, og vi kunne bestemt ikke lide dem. Sådan har man det bare som ung spiller i Brøndby.

- Allerede når vi mødte dem i ungdomsfodbolden, gik man hele ugen op til kampen og begyndte at tale med hinanden om, at nu skulle der altså tackles hårdt og bare trykkes til den, når vi spillede i weekenden, og når vi nåede til kampen, ville vi gøre absolut alt for at vinde. FCK er rival nummer et og det hold, som man allerhelst vil slå som Brøndby-spiller. Det forstod man meget tidligt i klubben.

- Når det kom til seniorniveau, var FCK jo i de år meget overlegne, både over for os og i dansk fodbold i det hele taget, så som inkarneret Brøndby-mand mærkede man større og større irritation over alt, der havde med FCK at gøre, og betød kun, at man ville slå dem endnu mere.

- Der er ingen tvivl om, at det var et hadefuldt forhold, der var dengang, men efterhånden har jeg været væk fra Danmark i så mange år, at jeg nu mere bare holder med Brøndby, end jeg hader FCK. Men jeg vil nu sige, at jeg altid har holdt mere med Brøndby, end jeg har hadet FCK, men de to ting følges jo ret tæt ad.

Episoden med Jesper Christiansen
Mike Jensen har altid været en populær figur hos Brøndbys fans og i tilsvarende lav kurs hos FC Københavns tilhængere.

Den status blev ikke mindre udtalt, efter Mike Jensen i en kamp mod FCK i Parken i efteråret 2009 overfusede Jesper Christiansen, som i Jensens øjne forsøgte at filme sig til et frispark i slutningen af kampen, som endte 1-1.

- Jeg kan sagtens huske den kamp og den episode. Jeg kan huske, at stillingen var 1-1, og vi følte, at vi kunne vinde kampen, da Mikkel Bischoff og Jesper Christiansen stødte sammen i en duel.

- Jeg kan tydeligt huske, at vi var mange på holdet, der mente, at der ikke var skyggen af frispark, og jeg var selv helt sikker på, at Christiansen forsøgte at filme sig til et frispark, og det var jeg selvfølgelig ikke tilfreds med. Jeg ville konfrontere ham med, at han ikke skulle filme, og fik sagt nogle ret…… jeg fik sagt, at han skulle rejse sig op og lade være med at filme.

- Når man ser tilbage på episoden, ser det selvfølgelig rigtig dumt ud, da det jo viste sig, at han havde brækket armen. Det var ikke så smart gjort af mig, og jeg måtte også beklage episoden bagefter.

- I disse kampe, hvor det er så vigtigt, vil alle spillere gøre alt for at vinde på alle tænkelige måder. Jeg husker det som om, at vi stormede hen til dommeren omkring den situation, for jeg mente, at Jesper tabte bolden, og at vi derfor havde en idé om, at han forsøgte at filme sig til frisparket, som han også fik. At han så havde virkelig ondt, er selvfølgeligt lidt beklageligt og ser rigtig dumt ud nu.

- Jesper og jeg har samme agent, så jeg mødte ham faktisk her for nylig, hvor vi selvfølgelig lige fik vendt episoden kort og heldigvis med et grin. Det var i kampens hede, og det er sådan noget, der sker, når Brøndby og FCK mødes.

Er der ting fra kampene mod FCK, som du fortryder?

- Næ, det er er der ikke. Der var episoden med Jesper C., og jeg har da lært, at man skal være lidt påpasselig med at overfuse folk på den måde, men ellers er der ikke noget. Der bliver virkelig gået til den i de kampe, men så giver vi hinanden hånden efter kampen og er videre.

- Jeg er stor fortaler for, at det er sådan, og at episoderne undervejs i kampene bliver inde på banen. Man skal ikke gå efter at skade hinanden, men der bliver givet og taget undervejs, og der bliver også råbt og skreget ting, som du ikke skal skrive her, men sådan skal det være. Jeg fortryder ikke noget i forbindelse med disse kampe.

- Man kunne godt mærke som spiller, at der blev givet 20 procent mere. Når man som ung spiller kommer op på holdet og skal spille disse kampe, tænkte man, at nu skulle man sgu ind og vise klubbens fans, at man er Brøndby-dreng helt ind i hjertet. Det kunne godt være, at man ikke var kampens bedste spiller, men det eneste, de ikke skulle kunne sige til én efter kampen, var, at man havde trukket mig fra en tackling eller ikke løbet nok.

- Man kan lave en teknisk fejl, fordi der er pres på, og det går 10 procent stærkere end i de andre Superliga-kampe, men de skal aldrig nogensinde kunne sige, at jeg ikke gav alt for klubben og for dem på lægterne. Sådan havde man det, især de spillere, som havde været mange år i klubben. Det lå helt naturligt i sjælen. Og så blev der selvfølgelig også skruet ekstra op, når fans fra begge klubber mødte talstærkt op og også kæmpede en kamp på tribunen. Jeg må indrømme, at det er noget, jeg savner.

Har I ikke et lignende derby i Norge?

- Vores tætteste modstander er Molde, og det er altså en udebanetur på fire timer i bus. Vi har ikke en kamp med derbystemning, hvor rivalen bor i baghaven og der er denne store rivalisering.

- Vi har fantastiske fans på hjemmebane, men de overdøver altid modstanderens fans, når hold kommer på besøg hos os, så rivaliseringen på tribunerne når det ikke det samme niveau, som det gør mellem Brøndby og FCK, hvor der jo møder mange mennesker op fra begge lejre. Det giver en utrolig stemning.

Hvordan var det som Brøndby-mand været at se din svoger, Thomas Delaney, have så stor succes i FCK?

- Det har været rigtig fedt at følge Thomas og hans udvikling, og det er jo helt perfekt for os alle i vores familie, som jo holder med Brøndby, at han nu er blevet skudt af sted, så jeg igen kan håbe, at han har succes med sit hold, og det ikke er FCK.

- Hans karriere har været fremragende i FCK, og jeg har altid håbet for ham, at det gik godt, så når han scorede, var det alligevel lidt fedt, for selv om det var FCK, for jeg heppede selvfølgelig på ham.

Kæmpe respekt for Zanka
Lige for tiden er Mike Jensen på landsholdet holdkammerat med Mathias Zanka Jørgensen, der, som Jensen var i Brøndby, er inkarneret klubmand og i høj kurs hos FCK's fans.

Trods de to spilleres forhold til hver sin ærkerival, har Mike Jensen ikke andet end respekt for den nuværende Huddersfield-forsvarer.

- Jeg har kæmpe respekt for Zanka, for som du siger, er han jo klubmand ligesom mig selv. Han har formået at gøre det, som jeg selv havde drømt om at gøre i Brøndby. Han var ungdomsspiller i klubben, kom på førsteholdet og voksede som spiller, tog mere og mere ansvar og endte med at blive solgt - endda to gange.

- Han har været i FCK i mange år - også længere, end jeg havde forventet, og det viser noget loyalitet. Uanset om det er FCK eller andre klubber, har jeg respekt for spillere, som viser deres klub loyalitet og tager ansvar for alle i klubben. Zanka kæmpede jo også hårdt for FCK, og det skal man have stor respekt for - også selv om det var for den forkerte klub.

- Det kunne helt sikkert godt have slået gnister, hvis vi havde mødt hinanden i en kamp mellem Brøndby og FCK. Ligesom jeg selv er, er han en spiller, som virkelig går til den, og han har da også lavet hårde tacklinger og ting og sager mod Brøndby, men som med alle andre giver han modstanderne hånden efter kampen, og så er man videre.

- Han er en fin fyr uden for banen og en god fodboldspiller. Han er jo symbolet på en typisk FCK-spiller, som er én, jeg rigtig gerne vil slå, men der er selvfølgelig ingen rivalisering i landsholdslejren, og jeg kan godt lide ham.

- Her for nyligt jokede vi faktisk lidt om vores forhold til de to klubber. Det var jo lidt specielt, at vi som ærke-Brøndby’er og ærke-FCK’er løb side om side og varmede op på sidelinjen i kampen mod Polen, og der havde jeg et par venner, som også er store Brøndby-fans, inde at se kampen, og de havde godt bemærket, at jeg løb og jokede lidt med Zanka, og det kunne de selvfølgelig ikke forstå, siger Jensen med et grin.

- Loyalitet betyder meget for mig, og jeg vil gerne selv opfattes som en loyal person. Både på banen og i livet uden for fodbold, siger Jensen, som selv har haft chancen for at forlade Rosenborg.

- Der er ingen tvivl om, at jeg følte, jeg skyldte Rosenborg loyalitet efter mine første par år i klubben, hvor de havde givet mig chancen og virkelig troet på mig. Jeg kunne måske have tjent flere penge og spillet i en større liga, men den samlede pakke er med afstand bedre her. Jeg elsker at være her og har egentlig aldrig overvejet at skifte til en anden klub.

- Det er spændende at være med til at bygge en klub op, og jeg synes, at det kun er gået én vej, siden jeg kom til klubben. Vi er ikke færdige endnu, og spørger du mig, tror jeg ikke, det er umuligt, at vi kan bygge en klub på størrelse med FCK - altså at spille i Europa hvert år og i ny og nå måske den fornemmeste turnering, siger Jensen til bold.dk.

Den 29-årige midtbanespillers nuværende kontrakt med Rosenborg løber til udgangen af 2021.

mikkel@bold.dk

Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement

Af Mikkel Nøhr

31 kommentarer

Frankofil 08:14          
Man kan ikke andet end at have respekt for Mike Jensen.
Klåge-Åge 08:18          
Jeg kan meget nemt undgå bare den mindste gnist af respekt for denne Jensen - men til hans fordel taler naturligvis, at han indrømmer, at kulturen i hans barndomsklub er syg, idet man focuserer mere på at hade modstanderne end at opdrage sine spillere til gentlemen. Trist . . .
A2Z 08:40          
klåge....
Men jeg vil nu sige, at jeg altid har holdt mere med Brøndby, end jeg har hadet FCK, men de to ting følges jo ret tæt ad.
bare læs indenad, som MJ siger elsker han BIF mere end hadet til FCK. Men det er jo en forventlig kommentar fra dig.
onetwofour 08:59          
Det er svært at tage en alvorligt der ikke kan stave til kloge, haha

Jeg bryder mig ikke om Mike Jensen som sådan - men endelig et befriende ærligt interview i stedet for bare små floskler - og i Danmark er det så OGSÅ galt...

Jeg græmmes :(
Stifferen 09:01          
Klåge-Åge

Jeg tror da at du har en dansklærer fra folkeskoletiden der bør betale en sjat af sin løn tilbage. Du har da tydeligvis ikke lært hverken at læse eller tolke. Du har ikke forstået de skrevne ord og i samme ombæring har du tilsyneladende tolket noget som overhovedet ikke står mellem linjerne.
Det indlæg bærer mere præg af et stort had til Brøndby. Er det noget du har lært igennem din egen klub?
Bløde babser 09:40          
klåge....

Men jeg vil nu sige, at jeg altid har holdt mere med Brøndby, end jeg har hadet FCK, men de to ting følges jo ret tæt ad.


bare læs indenad, som MJ siger elsker han BIF mere end hadet til FCK. Men det er jo en forventlig kommentar fra dig.
Hvilken måleenhed afgør man den slags ud fra?
Mike Jensen siger det alle vil sige. Det kan ikke klare en ikke-test.
Om han så taler sandt eller ej aner ingen. Det er også pænt ligegyldigt. Ligesom så mange andre kan han godt lide sine egne og ikke rivalen. Begge ting med passion. Mere er der vel ikke i det for nogen af os.

Thumps up til bold.dk og Mike Jensen for de her artikler. Syntes de kommer fint rundt. Det er ikke kritisk journalistik, men det er heller ikke pointen. Vi kan godt selv tænke - vi ved godt selv at han selvfølgelig underspiller sin skurkerolle i Jesper Christiansen situationen. Uden i øvrigt at håndte det dårligt i dette interview.
Det gør sig gældende for det meste af det han får sagt. Det er fornuftigt nok. Der kommer ikke nogen store nyheder, men sjovt nok han får sat ord på en masse ting.

Gerne flere er den slags med andre i fremtiden.
morcar 09:47          
Jeg elsker Brøndby, sådan er det bare
Onsdag 20. februar