Luk

Milan-dansker: Lært meget af Donnarumma

| Serie A | 0 kommentarer

Infoboks

Udinese - AC Milan
Serie A (11/12)
Oddset 4,00 3,55 1,92
bet365 4,20 3,40 1,90

Andreas Jungdal har nydt godt af at kunne træne med Gianluigi Donnarumma og den nuværende førstekeeper Mike Maignan i AC Milan.

19-årige Andreas Jungdal skiftede i 2019 Vejle ud med den italienske storklub AC Milan.

Her har Jungdal trænet med spillere som europamester Gianluigi Donnarumma, der nu er i PSG, og siden sommer har den franske målmand Mike Maignan bidraget til Jungdals udvikling.

Det nyder den unge dansker særdeles godt af, for de to har bidraget med forskellige sider af det at være målmand, fortæller han til bold.dk.

- Jeg får og har fået helt vildt meget ud af det. Det er to meget forskellige målmænd og mennesker, siger han og forklarer:

- Jeg har set dem i dagligdagen og kigger på, hvordan de agerer på og udenfor banen. Jeg har kunnet komme ind at se dem tæt på, og hvilke små detaljer de arbejder med, og det giver helt vildt meget.

- Mike er en målmand, der giver rigtig meget fra sig i træning. Han prøver hele tiden at fortælle, hvordan han synes, man bør gøre, og det er super fedt for en som mig. Han kommer jo fra en helt anden målmandskultur, og hans måde at være målmand på er meget forskellig fra for eksempel Donnarummas måde at være det på.

- I Italien er det meget mere teknisk. Det handler ikke kun om at redde bolden. Det handler også om detaljerne i redningen, og man kigger på alle små aspekter i, hvad der kan forbedres.

- For eksempel hvor den skal pareres hen eller hvordan den skal gribes. Og meget af det tekniske har jeg lært fra Donnarumma. Mike Maignan kan måske lære mig mere om det mentale og det fysiske, for det arbejder han mere med, end Donnarumma gjorde. Han var lidt mere afslappet på den måde.

I AC Milans nuværende målmandsteam er Alessandro Plizzari, Ciprian Tatarusanu, Antonio Mirante og altså Mike Maignan.

Rart at tale dansk med Kjær: Jeg er godt tilpas

I AC Milan træner Jungdal også tæt med landsholdsanfører Simon Kjær, og ham forsøger Jungdal at lære fra.

- Ham kigger jeg meget på. Han er landsholdsanfører og er jo bare generelt en spiller, man ser meget op til. Jeg kigger meget på, hvordan han guider sine medspillere og opfører sig til træning og udenfor banen.

- Man kan altid høre ham på banen og han guider også mig, så det er super fedt at have ham – og så er det også rart at have en at snakke dansk med, siger den danske målmand, der i Milano bor i egen lejlighed centralt i den norditalienske by.

Dansk bliver der altså ikke talt med dem, som Jungdal bruger mest tid med i Milano.

- Jeg er egentlig faldet godt til. Jeg skulle vænne mig til at være alene hernede, men det er blevet min hverdag nu, og jeg er godt tilpas i det.

- Jeg har fået nogle venner gennem nogle holdkammerater, og det er vigtigt at skabe nye venskaber. Det var mega svært i starten, fordi man skal være på og give rigtig meget af sig selv for at få skabt venskaber.

- Selv om man ikke lige orker, så skal man gøre nogle ting for at komme ind i nogle fællesskaber, og det synes jeg, at jeg er kommet, så jeg nyder det hernede, fortæller han.

Ros fra Maldini og Pioli: Svært at levere 100 procent hele tiden

Andreas Jungdal har over den seneste tid haft store oplevelser som en del af Stefano Piolis kamptrup.

Det er ikke blevet til minutter for førsteholdet endnu, men alligevel er der blod på tanden for den unge dansker, der får roser af både Pioli og sportsdirektør Paolo Maldini.

Men blandt roserne er der også områder at forbedre.

- De har sagt, at det meget er mentaliteten, jeg skal arbejde med. Lige så snart, man er oppe på det her niveau, så kræver det, at man er 100 på i hver aktion til træning, og det er ikke helt nemt hele tiden.

- Jeg får meget ros for redningsspillet og spillet med fødderne, men der er nogle små detaljer, når det begynder at gå hurtigere og stressniveauet stiger, jeg skal arbejde med, fortæller målmanden, der efter en indkøringsperiode føler sig godt tilpas i måden, som fodbold fungerer på i det italienske.

I et interview med bold.dk fortalte Jungdal godt et halvt år efter sit skifte, at den italienske stil indebar kontant træning med flere personlige tilsvininger fra trænerne, og dem har han vænnet sig til.

- Jeg kan sige så meget, at svinerne ikke bliver mindre af, at man kommer op på førsteholdet, siger han med et smil og fortsætter:

- Der bliver heller ikke færre af dem, og nu forstår jeg dem også.

- Men jeg synes, jeg har vænnet mig til det, og der er jo sket en hel masse siden da. Det er teknisk set kun min anden sæson, jeg er i gang med, fordi anden sæson blev ødelagt af corona, hvor vi var hjemme i syv måneder eller sådan og kampene blev aflyst.

- Så det er gået hurtigt i de sidste seks måneder i forhold til det fodboldmæssige og mentaliteten, for det er meget anderledes i forhold til det, jeg kom fra.

Jungdal er formentlig at finde i kamptruppen, når AC Milan lørdag møder Hellas Verona i Serie A. Her skal Milan forsøge at bygge videre på en flot sæsonstart med 19 point efter syv runder. Det er indtil videre blevet til seks sejre og en remis.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december