Luk

Luk

Milan-dansker: Serie A-titlen ville betyde alt

| Serie A | 2 kommentarer

Infoboks

AC Milan kan søndag vinde det italienske mesterskab, og det ville betyde alt for en klub og by, som har længtes efter succes, siger den danske keeper Andreas Jungdal til bold.dk.

Ikke siden 2011 har de i AC Milan kunne kalde sig for Italiens bedste fodboldhold, men det kan blive en realitet søndag, når sidste spillerunde i Serie A bliver afviklet.

Her ligger Simon Kjær, Zlatan Ibrahimovic og resten af Milan-mandskabet lunt i svinget i forhold til at vinde det italienske mesterskab, da de blot skal have uafgjort mod Sassuolo.

Men der er faktisk også en anden dansker, der måske kan kalde sig italiensk mester søndag aften.

20-årige Andreas Jungdal har nemlig været med i Serie A-truppen flere gange i denne sæson, og han fortæller til bold.dk, at det bliver en spændende afslutning på sæsonen.

- Det går godt hernede, hvor vi har kampen på søndag, som kan afgøre hele sæsonen. Så det bliver spændende.

- Den seneste tid har været nervepirrende. Stemningen har været rigtig god, men man har også kunnet mærke, at folk har været nervøse, når vi er ved at nærme os det første mesterskab i 11 år.

- Men folk hernede er glade, da vi også har leveret nogle gode kampe og resultater, så det er fedt at være med til at følge med i, lyder det fra den danske keeper.

Får Andreas Jungdal en guldmedalje?

Siden 2011 har AC Milan været i skyggen af konkurrenterne fra Inter og Juventus, men det ser ud til, at fodboldtronen er ved at være tilbage i den røde del af Milano igen.

Andreas Jungdal har oplevet på egen krop, hvor meget byen brænder for AC Milan, og derfor har det også været helt vildt at opleve for danskeren, hvordan byen har kogt i den seneste tid.

- Et mesterskab ville betyde alt for byen, fordi fodboldkulturen hernede er helt anderledes. Når du går en tur gennem byen, ser du AC Milan-trøjer over alt, og så har der været en fuldstændig vanvittig stemning til de sidste par kampe.

- Det vil også betyde meget for klubben, som gennem de seneste år har været inde i en rigtig god periode, hvor man har kunne se, at der er sket en stor udvikling i AC Milan. 

- Så hvis man kan slutte af med et mesterskab, ville det betyde alt. Det ville være klasse.

Jungdal har ikke været på banen i denne sæson, men har været at finde på bænken i otte kampe.

Han ved derfor ikke, om han ren faktisk vil få en guldmedalje i tilfælde af et mesterskab. 

- Det aner jeg faktisk ikke. Det ved jeg slet ikke noget om. Men det ville da betyde sindssygt meget at få en medalje, siger Andreas Jungdal med et grin til bold.dk.

Det er ved at være lang tid siden, at Andreas Jungdal har været i kamp, da han har været ude med sygdom, men den danske keeper fortæller, at han er klar til at give den gas igen.

Læs mere om det her.


Af Raymund Nelausen
Lørdag 25. juni