Luk

Milan lancerer anti-racisme kampagne til derby

| Serie A | 2 kommentarer
Milan lancerer anti-racisme kampagne til derby
Foto: Getty Images

Infoboks

Inter - Dortmund
Champions League gruppe F (23/10)
bet365 2,30 3,40 3,10
NordicBet 2,37 3,65 3,00
Oddset 2,30 3,50 2,95

AC Milan vil i lørdagens lokalbrag mod Inter sætte fokus på en ny kampagne for at komme racisme i italiensk fodbold til livs.

Når AC Milan og Inter lørdag aften tørner sammen i Serie A, vil førstnævnte lancere en ny kampagne imod racisme.

I denne sæson har Milans Franck Kessie og Inters Romelu Lukaku begge været udsat for racistiske tilråb, og nu må det stoppe.

Sådan lyder meldingen fra Milan-direktør Ivan Gazidis.

- Italiensk fodbold er nødt til at vågne op og tage klart afstand fra racistisk opførsel, siger Ivan Gazidis til Milans hjemmeside ifølge Football Italia.

- AC Milan vil tage en ledende position i forbindelse med det, og vi vil promovere helt basale menneskelige rettigheder, der gælder for os alle. 

- Fodbold er et stærkt eksempel sammenhold og samarbejde, og forskelligheder, inklusion og tolerance forstærker holdet, klubben og samfundet som helhed.

- Vi mener, vi har en moralsk forpligtelse til at gøre alt, vi kan, for at bekæmpe dette problem. Det første skridt er at synligt demonstrere, at vi vil være proaktive i vores forsøg på at tackle racisme i fodbold.

- Disse værdier gælder over klubrivalisering, og vi er glade for at have Inters støtte i forbindelse med dette initiativ, siger Gazidis.

Der er kampstart imellem Milan og Inter klokken 20.45 lørdag.


Af Martin Schmidt
Søndag 20. oktober