Luk

Milan slog Atalanta og tog andenpladsen

| Serie A | 14 kommentarer

Infoboks

Atalanta - AC Milan 0-2
Serie A
43' 0-1 Franck Kessié
90' 0-1 Marten de Roon
90' 0-2 Franck Kessié
Torino - Benevento 1-1
Serie A
29' 1-0 Gleison Bremer
72' 1-1 Andres Tello

AC Milan tog en imponerende sidste skalp i dette års Serie A, da de slog Atalanta med 2-0, hvormed de sikrede sig andenpladsen i den bedste italienske række.

Der var stor spænding om Champions League-pladserne i den sidste runde af dette års Serie A.

En af de helt store og afgørende slag fandt sted i Bergamo, hvor formstærke Atalanta tog imod AC Milan.

Opgøret var også et danskermøde, da både Joakim Mæhle og Simon Kjær var med i startopstillingerne for deres respektive hold.

Milan var før opgøret to point efter Atalanta på andenpladsen, mens de de var a point med Napoli på fjerdepladsen. Samtidig åndede Juventus dem i nakken på den kolde Europa League-plads med 75 point.

Derfor var alt åbent inden opgøret blev sparket i gang, hvor det tegnede til at blive par timer, hvor stillingen mellem de fire hold ville skifte meget undervejs.

Man så ikke meget til Atalantas sprudlende offensiv i første halvleg, hvor Milan-forsvaret havde godt styr på begivenhederne.

I den modsatte ende var Milan heller ikke specielt farlige, men så dummede Mæhle sig i feltets ene side, og dommeren pegede på pletten.

Herfra fik Franck Kessie til bolden, og selvom presset på midtbanespilleren var stort, så satte han iskoldt bolden i mål til 1-0.

Atalantas super-indskifter Luis Muriel kom ind ved pausen, og det ændrede Atalantas udtryk til det bedre.

Muriel kom selv til flere gode muligheder, men manglede lige den sidste skarphed foran mål, hvor også en afslutning fra Duvan Zapata sneg sig forbi den ene stolpe.

Milan lurede på omstillingerne, og Rafael Leao var tæt på at lukke kampen med 20 minutter igen, men hans chip prellede af på den stolpe.

Atalanta virkede mere og mere trætte, som minutterne løb af uret, og de fik presset Milan for alvor i slutminutterne.

I overtiden fik Milan straffespark, da Robin Gosens ene arm flagrede alt for langt ude, mens Marten de Roon fik direkte rødt for et slag i situationen efter.

Fra pletten stod Kessie igen var det store pres, da han lagde bolden i nettet til 2-0 på flotteste vis.

Dermed endte opgøret med en imponerende sejr til AC Milan, som dermed stjal andenpladsen i dette års Serie A fra netop Atalanta, som må nøjes med bronzemedaljen.

Andetsteds var der ikke det store på spil, da Torino og nedrykkerne fra Benevento spillede 1-1.

 


Af Theis Fischer Brandt
Mandag 24. januar